En Sıcak Konular

''ÖZERKLİĞİ DE BİZ GETİRİRİZ''

31 Mayıs 2011 18:59 tsi
''ÖZERKLİĞİ DE BİZ GETİRİRİZ'' Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Özerklik gelecekse, bu konuda bir adım atılacaksa bu adımı atacak organ TBMM’dir'' dedi.

İhanet Meclis’e taşındı

Bölücüler sabırsızlandıklarını ilan ederken, TBMM Başkanı’ndan çarpıcı bir açıklama geldi: Bu konuda bir adım atılacaksa, bu adımı atacak organ Meclis’tir.

Özerkliği biz getiririz
TBMM Başkanı Şahin, özerklik için adımı atacak organın Meclis olduğunu söyledi, “Anayasa
değişikliği şart” dedi.

AKP’nin Kürt açılımının yeni safhasını ’özerklik’ oluştururken Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de özerkliğin yol haritasını gösterdi. Şahin, “özerklik” ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Bu tür konularda adım atılacaksa, bu adımı atacak organ TBMM’dir” dedi. Şahin, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Usame El Nuceyfi ile görüşmesi öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şahin, bir gazetecinin, Cizre’de İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda molotofkokteyli atılmasıyla ilgili sorusuna, “Barış ve demokrasi adına son derece üzücü değerlendiriyorum. Bir siyasi partinin isminin, ‘Barış ve Özgürlük’ olması, barış getirmiyor görüyorsunuz” cevabını verdi.

Başka organ mı var?
Şahin, “Demokratik Toplum Kongresi’nde özerkliğe ilişkin kararlar alınmıştı. Bu kararlar kapsamında dün örgüte yakın bazı kaynakların yaptığı açıklama, Diyarbakır’da özerkliğin ilan edileceği yönünde. Seçimler öncesinde böyle bir girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık, “Bu tür konularda adım atılacaksa, bu adımı atacak organ TBMM’dir” dedi. Bu tür konuların öncelikle Anayasa değişikliği gerektirdiğine işaret eden Şahin, “Bu düşünceyi ifade eden arkadaşlarımız, Türkiye’de yasa koyma yetkisini TBMM dışında başka bir organda mı görüyorlar acaba? Önce bunun bir cevabını versinler biz de ona göre bir değerlendirme yaparız” diye konuştu.

Kafamızı kaldırdığımız her zaman Türk uçaklarını gördük
Irak Ulusal Meclisi Başkanı Usame el Nuceyfi ile bir araya gelen Mehmet Ali Şahin, Irak’ın değişik bölgelerinden farklı siyasi oluşumları temsil eden milletvekillerini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Şahin, Irak’ın istikrarı ve başlamış olan demokratik çabaların başarıya ulaşabilmesi için 10 Kasım siyasi mutabakatının bütünüyle uygulanmasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Nuceyfi de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Irak’a desteğine teşekkür ederek, “Terör olayları acımasızca büyük küçük, kadın erkek demeden can almaya devam ederken kafamızı kaldırıp semaya baktığımızda Türk uçaklarını görüyoruz. Bu uçaklar niye gelmiştir? Terörden dolayı yaralananları tedavi ettirmek için Türkiye hastanelerine taşımak için gelmiştir” dedi.

“Komünizmi de biz getiririz”
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in, “Özerklik gelecekse, bu konuda bir adım atılacaksa bu adımı atacak organ TBMM’dir” şeklindeki  sözleri, 1944 yılında Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın Türk siyasi tarihine geçen sözlerini hatırlattı. Türk milliyetçilerinin ’Irkçılık’ ve ’Turancılık’ suçlamalarıyla tutuklanıp cezaevlerinde hücrelere konulması sırasında, Türk milliyetçiliğinin önde gelen isimlerinden Osman Yüksel Serdengeçti de tutuklanarak dönemin Ankara Valisi Tandoğan’ın huzuruna çıkarılır. Serdengeçti’nin savunmasına sinirlenen Tandoğan şu tarihi sözü seslendirir: “Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lázımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin vazifeniz çiftçilik yapmak, askere çağırdığımızda askere gelmek...”(Haber:  Bilun Çelik - YENİÇAĞ)

 

Kaynak:


 



Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,550 µs