En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA KONUŞTU

31 Mayıs 2011 18:20 tsi
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA KONUŞTU Kılıçdaroğlu, CHP ne söylerse Ak Parti’nin itiraz ettiğini belirterek, ''Kendi görüşlerini bile itiraz ediyor. Tabii ben bu durumdan memnunum'' dedi.

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da konuştu

''Yıllar sonra arabamızın çizilmediği bir süreçte yer aldık'' Kılıçdaroğlu mitingden sonra havaalanında bir grup gazeteci ile sohbet etti. Mitingi ''Yıllar sonra arabamızın çizilmediği bir süreçte yer aldık'' sözleriyle değerlendiren Kılıçdaroğlu, öğle saati olması nedeniyle katılımda bir sıkıntı olduğunu ancak heyecan ve coşkunun iyi olduğunu söyledi.

Ak Parti’nin yüzde 42’ye düştüğüne dair bir anket olduğu hatırlatması üzerine ise Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin bunun da altına ineceğini, Diyarbakır’da ise özellikle oy kaybedeceğini ileri sürdü.

Konuşmasında Kürt sözcüğünü kullanmadığını belirten bir gazeteciye Kılıçdaroğlu, ''Söyledim Kürt sorunu var dedim'' karşılığını verdi.  

Yarın Başbakan’ın konuşmasında en çok merak ettiği konuyu da açıkladı. Kılıçdaroğlu, ''Acaba Başbakan Diyarbakır’a hapishane sözü ile ilgili yarın ne söyleyecek? Dünyada daha büyük bir hapishane sözü veren ilk ve tek genel başkandır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlere özerkliğin siyasal özerkliği kapsamadığını bir kez daha vurguladı, ''Yok öyle eyalet sistemi, tersine ülkeyi bütünleştirmek istiyoruz. Türk Bayrağı’nı da Türk Bayrağı vurgusunu da özellikle Diyarbakır’da yaptım. Yerel yönetimlere özerklik şartında bölünme yoktur. Belediyelerin mali özerkliği yok. Biz ayrı silahlı gücü, bayrağı olsun demiyoruz'' diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, CHP ne söylerse Ak Parti’nin itiraz ettiğini belirterek, ''Kendi görüşlerini bile itiraz ediyor. Tabii ben bu durumdan memnunum'' dedi.

KILIÇDAROĞLU MİTİNGTE NELER SÖYLEDİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu beklenen Diyarbakır mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşma yapacağı platforma boynunda puşi ile geldi. Sözlerine Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek başlayan Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemeler kalkmadan ülkeye demokrasinin gelemeyeceğini belirtti. Kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden CHP Liderinin konuşması olaysız bir şekilde sona erdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:


Recep Bey buraya geldi yeni ve daha büyük modern bir hapishane sözü verdi. Kemal kardeşiniz size hapishane değil fabrika sözü veriyor. Geçmişimizle gerekirse yüzleşeceğiz. Acılarımızı paylaşacağız. O hapishaneyi müze yapacağız ve halka armağan edeceğiz. Her gelen geçmişte yaşanan dramları görsün öğrensin diye. 110 tane faili meçhul var hala aydınlatılmamış. Dur ihtarına uyulmadığı gerekçesiyle öldürülen kişi sayısı 313. cezaevinde tedavi izni verilmeyip hayatını kaybeden kişi sayısı 212. Tutuklu sayısı 52 bin kişi. Daha mahkum olmamışlar. Yakalayıp içeri atıyorlar ve aylarca neden suçlandıklarını bilmiyorlar. Düşüncesini açıkladıkları için 2010’un ilk 6 ayında yüzlerce kişi yargılanıyor, 1219 yıl hapis cezası isteniyor.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALKMADAN DEMOKRASİ GELMEZ

Taş attı diye yüzlerce çocuk tutuklandı. 2009’da 177 çocuk taş attığı için yargılandı 772 yıl hapse mahkum edildi. bunlar nerede oluyor eski DGM, adını değiştirdiler Özel Yetkili Mahkemeler. Bu mahkemeler olduğu sürece ülkeye demokrasi gelmez. Kararı siyasi irade veriri yargı da buna uyar.

Gel dedik faili meçhulleri aydınlatalım. 6 önerge verdik. AKP oylarıyla hepsi reddedildi. Bunların iktidarında da yüzün üzerinde faili meçhul var. Yüzlerce kayıp var. gelin komisyon kurup bu kayıpları bulalım dedim. Biz uluslararası standartta kayıpları araştırma komisyonu kuralım dedik. Ama gelmedi. Çünkü o dönüşümden değişimden yana bir parti değildir.

Sen 12 Eylül hukukuna karşı mısın. Gel seçim barajını kaldıralım dedik. Geldiler mi gelmediler.. Çünkü bunlar demokrat değil. Biz demokratız, özgürlükçüyüz, halktan yanayız. Ey Recep Tayyip Erdoğan gel kaldıralım yüzde 10 barajını diyoruz. Darbelerin dayanağı olan TSK’nın 35. maddesini değiştirelim dedik. “siz popülizm yapıyorsunuz” dediler. Hemen hazırlayıp kanun teklifini verdik ama AKP yine gelmedi. Gelemez, özgürlükçü değil, insan haklarından yana değil.  Ahmed Arif Adiloş Bebe’ye ne diyor bunlar aşımıza göz koyanlardır. Bunları tanıyın diye söylüyorum size. Özel yetkili mahkeme ucubesinden de sizi kurtaracağız. Ne demek Özel yetkili mahkeme. Recep Tayyip Erdoğan’ın mahkemesi. Yan baktın hapishaneye, yan baktın Silivri’ye.

Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını aylardır içeride tutuyorlar. Eğer halkın iradesine saygı duyuyorsanız neden o insanları aylardır tutuklu tutuyorsunuz. Neden tutuklandılar bilinmiyor. Çünkü gizlilik kararı getiriyorsunuz avukatı bile bilmiyor.

“HATALIYDIK ARTIK AYAĞINIZA GELİYORUZ”

Siz Hakkari’ye, Diyarbakır’a, Siirt’e gelemezsiniz diyorlardı. İşte geldik. Esnafa da merhaba dedik. Ama bir şey de haklılar. Biz yeteri kadar Diyarbakır’a gelmedik. Sizinle konuşmadık, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk bize oy verin dedik. Yeni CHP, yeni anlayış daha demokrat bir pir parti. Size geliyoruz. Ayağınıza geliyoruz.

Türkiye’de yerel yönetimlerin güzlü olması gerektiğini söyledim. Hemen “sen Türkiye’yi bölüyorsun” dediler. Türkiye bir bütündür. Kimse bölmek istemiyor. Bu güzel coğrafyada barış içinde kardeşçe yaşayacağız.

“EN BÜYÜK BÖLÜCÜ RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

“Sizin mitinginizde neden bayrak yok” diyor. Bayrak bu ülkedeki 73 milyon insanın bayrağıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağı göndere çekerken hepimiz saygı duyarız. O bayrak üzerinden siyaset yapmak bölücülüktür en büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Size sözüm var bedeli ne olursa olsun barışı getireceğim, Türkiye’yi cennete çevireceğim. Eğer siz hapishane istiyorsanız gider 12 Haziranda oyunuzu AKP’ye oy verirsiniz. Ama yok biz fabrika istiyorsanız sırtınızı AKP’ye dönüp yeni CHP’yi göreceksiniz.

“RECEP Tayyip Erdoğan İLGİNÇ BİR İNSAN”

Recep Tayyip Erdoğan ilginç bir insan. Geliyor “Kürt sorunu vardır” diyor. “Kürt sorunu benim sorunumdur” diyor sonra “Kürt sorunu yoktur” diyor. Kemal kardeşiniz bu sorunu çözmek için size söz veriyor.

Petrol ve  doğalgaz hatları bu bölgeden geçer. Size söz veriyorum bölgeyi petrokimya merkezi haline getireceğim.

“GÖZÜNÜZÜ PARA DOYURSUN”

Yoksul ailelere her ay en az 600 lira vererek kimseyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Recep Bey “Kılıçdaroğlu Merkez Bankası’nın kasasındaki paraya göz koydu” diyor. Şimdi size soruyorum bir insanın hayatı mı yoksa para mı daha önemli. Yeter artık. Gözünüzü para doyursun. Size ne oldu böyle. Nedir bu para hırsı.

YGS’DE ŞİFRE İDDİALARI

ÖSYM Başkanlığı’nda biri var. ismi Ali Demir. Ar damarı çatlamış birinden gençlere umut gelmez. Her şeye rağmen bir kişi o koltukta oturuyorsa bana yetki verin onu o koltuktan indireyim.

“RECEP BEY KARŞIMA ÇIKAMAZ”

Recep Tayyip Erdoğan benim hakkımda bir sürü şey söylüyor. Kendisini bir kez daha sesleniyorum. adam gibi adamsan çıkarsın karşıma istediğin televizyon kanalına çıkarız sen sorarsın ben cevaplarım, ben sorarım sen cevaplarsın. Ama Recep Bey karşıma çıkamaz.

Karşıma çıkabilmesi için geçmişinin temiz olması lazım, kul hakkı yememiş olması lazım, adamda mangal gibi yürek lazım.

Açılım açılım dedi, kepenkleri suratına yedi sonra da suçlu belediye dedi.

Ahmed Arif’in güzel bir şiiri var izin verirseniz bu şiirle bitirelim:

Öyle yıkma kendini
Öyle mahsun, öyle garip...
Nerede olursan ol
İçerde, dışarıda, derste, sırada,
Yürü üstüne üstüne
Tükür yüzüne celladın
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile
Tırnak ile, diş ile
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni...

AYSEL ALP - hurriyet.com.tr

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17918891.asp?gid=381}



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,362 µs