En Sıcak Konular

İHSAN BARUTÇU DİRENİYOR

30 Mayıs 2011 21:21 tsi
İHSAN BARUTÇU DİRENİYOR Özel görüntüleri internette yayınlanan 10 MHP’li yönetici arasında bulunan; ancak partisinden istifa etmeyen, milletvekilliği adaylığından da çekilmeyen MHP İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı.

Meclis’te koltuk hevesinde değilim

Özel görüntüleri internette yayınlanan 10 MHP’li yönetici arasında bulunan; ancak partisinden istifa etmeyen, milletvekilliği adaylığından da çekilmeyen MHP İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı.Barutçu, Türk siyasi hayatında emsali olmayan kirli bir süreci yaşadığını savunarak, “Bizatihi mağduru olduğum 12 Eylül zulüm döneminin iğrenç ve kahrediciliğinden de beter” dedi. Barutçu’nun, Hürriyet’e özel yaptığı açıklama şöyle: “Her ne kadar çeteleri bitirdik iddiasında olanlar varsa da; bugün takiyeci ve teslimiyetçi zihniyetin sırtını okşadığı siyaset dizayncılığına soyunmuş yeni bir çete türetildi. Bu mevcut iktidar döneminin ürünü pis, iğrenç, organize suç örgütünün adı ‘Röntgenci Çeteler’. Bunların hukuk ve kanun nezdinde müeyyideleri ne olur bilmem. Ancak; zinayı suç olmaktan çıkartan namus ve ahlak abideleri, siyaset arenasında bizi ‘Taliban gibi recmetmeye kalkıyor ve siyasi lince’ tabi tutuyorlar. Aldığım ağır darbelere rağmen, ‘Eyvallah’ demeyişimin nedeni budur. Ülkücüler ve vicdan sahibi herkesin bunu böyle algıladığını düşünüyorum. Yoksa, her türlü rezaleti yaşayayım, yine de Meclis’te bir koltuk kapayım hevesi ve haysiyetsizliğinde değilim. MHP, alışagelmiş particilik anlayışının dışında, farklı özelliği olan bir partidir. İlkeleri katı, kolayına zaafa yer vermez. Dolayısıyla şahsımda bu saygın anlayış içinde tavize dayalı bir ayrıcalığım olmasa gerek. Ta ki ihracım söz konusu olsa bile. Atılan taşlar arasında ihracım, tenime değen bir gül gibi. Evet, cidden ağır bir imtihandan geçiyorum. İki oğlum ve iki kızım. Biri henüz 20 aylık Devlet Alptuğ; o bile bir şeylerin farkındaymış gibi. Eve gidemediğim günlerde duydum ki, çerçeveli fotoğrafımın üstüne yatıyormuş. Gerisini siz düşünün. Onların ve sevdiklerimin iç sızlatan gözyaşları ve üzüntüleri benim vebalimdir. İşte, dizayncı-röntgen çeteleri ve ondan beslenen siyaset asalakları, 12 Eylül’cüler gibi akıbetlerinin bataklığını görecek ve tadacaklar.”

İkna süreci sürüyor

Barutçu, Hürriyet’in, “bütün bunlara rağmen, istifayı ve adaylıktan çekilmeyi kesinlikle düşünmüyor musunuz? İhraç edilseniz de seçime MHP listesinden katılıp milletvekili olmayı mı düşünüyorsunuz” sorusu üzerine, “Sayın Genel Başkanımızın yeri çok özel, çok başkadır. Ben bütün arkadaşlarımı dinliyorum. Değerlendirmelerim devam ediyor” demekle yetindi. Bahçeli’ye yakın MHP yetkililerinin de, Barutçu’yu istifa ve adaylıktan çekilmeye razı etmeye çalıştıkları öğrenildi. Barutçu’nun direnişi kırılırsa, Bahçeli’nin talebiyle başlatılan partiden ihraç sürecinin de askıya alınacağı belirtiliyor.(Süleyman DEMİRKAN-Hürriyet)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17907740.asp}



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,441 µs