En Sıcak Konular

BEYKOZDA DÜŞEN POLİS HELİKOPTERİNDE ''MANYETİK'' ŞÜPHE!

30 Mayıs 2011 20:25 tsi
BEYKOZDA DÜŞEN POLİS HELİKOPTERİNDE ''MANYETİK'' ŞÜPHE! İstanbul Beykoz'da düşen helikopterin pilotu Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazayla ilgili soruşturmada kritik bilgiler verdi.

Manyetik sabotaj şüphesi

İstanbul Beykoz'da düşen helikopterin pilotu Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazayla ilgili soruşturmada kritik bilgiler verdi.

20 Mayıs'ta helikopteri Boğaz'a indirerek büyük bir faciayı önleyen pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'in ifadeleri de söz konusu iddiaları güçlendirdi. Zaman'ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma kapsamında olayı anlatan Özdemir, önce motorda ardından pervanede dalgalanma yaşandığını, bunun üzerine acil iniş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bu durum elektromanyetik bir müdahale ile helikopterin düşürülmüş olma ihtimalini gündeme getirdi. Olaydan sonra tek parça halinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki hangarlarında incelemeye alınan helikopterin 1999'da revizyona girdiği ve neredeyse tüm parçalarının yenilendiği belirlendi. Helikopterin parçalarının da uçuş sürelerine göre yenilendiği belirlendi.

Pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 9 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen, Pilot Başkomiser Murat Güçlü ile THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay ise hayatını kaybetmişti.

Fransız yapımı 318C Allauette tipi helikopteri incelemek amacıyla Havacılık Daire Başkanlığı'nda kaza kırım ekibi oluşturuldu. Kaza kırım ekibine yurtdışından getirilen uzman bir ekip de dahil edildi

Elektromanyetik dalga helikopteri düşürür
Kaza ile ilgili soruşturma şimdi sabotaj iddiaları üzerine yoğunlaştı. Soruşturmada helikoptere dışarıdan elektromanyetik müdahale olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.

ODTÜ Havacılık Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, helikopter gibi bir hava aracının dışarıdan bir etki ile düşürülmesinin mümkün olduğunu söyledi. Alemdaroğlu, "Elektronik karıştırma ile böyle bir şey mümkün. Buna Elektronik Harp adı veriliyor. Bu konu bütün dünyanın üzerinde çalıştığı sıcak bir konudur." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/manyetik-sabotaj-suphesi-203949.htm}



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,015 µs