En Sıcak Konular

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

25 Mayıs 2011 18:26 tsi
ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR Yatak odalarında iktidar arayanlar Türk milletinin gazabı karşısında çark ettiler.

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR... 

Yatak odalarında iktidar arayanlar Türk milletinin gazabı karşısında çark ettiler. MHP'yi kasetle tehdit eden internet sitesinin finansörü olduğu iddia edilen AKP'li Faruk Bayındır'ı partiden ihraç kararı alan AKP, olayın neresinde olduğunu da gösterdi.

Siyasete değişerek ve dönüşerek başlayanların, bunu alışkanlık haline getirmeleri bütün değerleri yerle bir ediyor. Yatak odalarına girilmesine onay verip, seçim meydanlarında özel ve genel hayat nutukları atanlar, Türk milletinin bu rezilliğe prim vermemesi üzerine bir değişim daha göstererek, "siyasetin siyaset dışı odaklar tarafından tasarlanmasına karşıyız" demeye başladılar.

Bu değişimin sebebini ise İstanbul AKP İl Başkanı Aziz Babuşcu açıkladı. Oynanan oyunun ters teptiğini kabul eden Babuşcu, MHP'nin baraj altı hesaplarına tepki göstererek sureti haktan görünmeye çalıştı. Babuşcu, kartından internet sitelerinin ücretinin ödendiği ortaya çıkan İ.Faruk Bayındır'ı ihraç etmek için disipline verdiklerini söyleyerek, bir başka itirafta daha bulundu.

İ.Faruk Bayındır'ı suçlu gördükleri için partilerinden ihraç edenlerin, kurulan tezgahın ortaya çıkarılmaması için hiç bir şey yapmamaları başka bir çelişki olarak dikkat çekerken, akıllara "AKP'nin olayın üzerine gitmemesinin özel bir sebebi mi var? İşin ucunun kendilerine dokunmasından mı korkuyorlar?" sorusunu getirdi.

MHP üzerinde oynanan oyunlarda, çok ilginç gelişmeler yaşanırken siyasete değişerek ve dönüşerek başlayanların, bunu alışkanlık haline getirmeleri bütün değerleri yerle bir ediyor. İlk kasetlerin yayınlanmasından sonra bunu bir siyaset malzemesi yaparak seçim meydanlarında kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin bu oyuna gelmediğini görünce, anında dönüşüm gösterdi.

"Bu özel hayat değil, genel hayat" nutukları atan Erdoğan, Türk milletinin bu rezil siyasete prim vermediğinin ve bel altı siyasetinin ters teptiğinin ortaya çıkmasından sonra bütün söylemini değiştirip, sureti haktan görünmeye başladı. Başbakan "siyasetin siyaset dışı odaklar tarafından tasarlanmasına karşıyız" demesi değişim ve dönüşümün yeni bir numunesi olarak tarihe geçti.

İktidar cephesindeki bu değişimin sebebini İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu açıkladı. Oynanan oyunun ters teptiğini kabul eden Babuşcu, MHP'nin baraj altı hesaplarına tepki göstererek, bugüne kadar yaptıklarını ve söylediklerini unutturmaya uğraştı. Başbuşcu'nun bir gazeteye verdiği röportaj başta Başbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere, bütün AKP sözcülerinin söylediklerini ve savunduklarını tersine çevirdi.

Babuşcu'nun açıklamalarındaki en ilginç bölüm, kartından internet sitelerinin ücretinin ödendiği ortaya çıkan Faruk Bayındır'ı ihraç etmek için disipline verdiklerini söylemesi oldu. Bu sözler, MHP'nin tespitlerini ve iddialarını haklı ve doğru çıkarırken, tezgahın arkasında kimlerin bulunduğunun da itirafı oldu. Ancak, bu açıklamalar beraberinde yeni sorular getirdi ve kurulan tezgahın çok daha vahim ve girift bir organizasyonun işi olduğunu belgeledi.

İ.Faruk Bayındır'ı suçlu gördükleri için partilerinden ihraç edenler, bu ismin nereden geldiğini, nasıl servet edindiğini, AKP ile hangi ilişkileri bulunduğunu da açıklamak zorundadırlar. Yine aynı şekilde, partiden ihraç etmek, sorumluluğu ortadan kaldırmaya yetmez.

Bu kirli tezgahtaki rolünün de mutlaka aydınlatılması gerekmektedir. Ancak, AKP iktidarının gerek Deniz Baykal olayında, gerekse bazı MHP'lilere kurulan tezgahın ortaya çıkarılmasında hiç bir şey yapmamaları soru işaretlerini daha da büyütüyor.

Başbakanın, iktidar sorumluluğunu yerine getirmek ve bu rezilliklerin hesabını sormak için kamu gücünü harekete geçirmek yerine, ucu sonu belli olmayan bir çete söylemi geliştirmesi ve dikkatleri başka yerlere çekmeye çalışması, büyük ve derin bir çelişki olarak kalmıyor aynı zamanda akıllara, "AKP'nin olayın üzerine gitmemesinin özel bir sebebi mi var? İşin ucunun kendilerine dokunmasından mı korkuyorlar?" sorusunu getiriyor.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=cirpindikca-batiyorlar&id=20186} 

 



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,228 µs