En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR TANIMLAMA!

24 Mayıs 2011 14:11 tsi
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR TANIMLAMA! MHP lideri Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar’da Başbakan Erdoğan için bu tanımlamayı yaptı.

'Suç örgütü eş başkanı'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Afyon’da Başbakan Erdoğan için bu tanımlamayı yaptı.
Afyon’da düzenlenen seçim mitinginde Erdoğan’a yüklenen Bahçeli şöyle dedi: Başbakan’ın yeni sıfatı ’siyasi amaçlı tuzak ve tehdit işleri organize suç örgütü eş başkanı’ oldu. İş birliği yaptığı örgütü suçluyor.

Başbakan suç örgütü eş başkanı
MHP lideri Bahçeli, “Başbakan’ın yeni sıfatı siyasi amaçlı tuzak ve tehdit işleri organize suç
örgütü eşbaşkanı oldu” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim gezisini dün Afyonkarahisar’da sürdürdü. Bahçeli, mitingi öncesinde bir gazetecilerle sohbet etti. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in “Kasetlerle avantaj sağlamak isteyeni şerefsiz sayarız” sözünü değerlendiren Bahçeli, “Söz kafi değil sonuç almaları lazım” diye konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da sert sözlerle eleştiren MHP lideri Bahçeli, “Başbakan’ın yeni sıfatı siyasi amaçlı tuzak ve tehdit işleri organize suç örgütü eşbaşkanı oldu” dedi. Devlet Bahçeli, partisinden istifa edenlerle henüz görüşmediğini de söyledi. Devlet Bahçeli gazetecilerle sohbetinin ardından düzenlenen mitingte vatandaşlara seslendi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın sabahın erken saatlerinde televizyonlardan başlayan haberlerle beraber akşamın 24.00’a kadar sürekli konuşan bir kişi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Barajın altında kalmalılar
“Neyi anlatıyor, ne kadar anlatıyor, ne kadar anlattıkları doğru, meçhul ama onun ortaya koyduğu Türkiye tablosu ile burayı şereflendirmiş siz değerli vatandaşlarımın yaşamış olduğu hayat gerçeği, birbiriyle örtüşmüyor. ’Acaba bunun hangisi doğrudur’dediğimizde kesintisiz vatandaşımızın feryadı, vatandaşımızın sesi, vatandaşımızın ızdırabı, sıkıntısı doğru olan, odur. Sayın Başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aldatma ve kandırma partisi haline dönüştürmüş ve Türkiye’de üçüncü dönem iktidarı yine bu yöntemle alabileceğini zannetmektedir. ” “Bazı sözde kamuoyu araştırma şirketleri AKP’den beslenmenin yolu olarak, onları olduğundan fazla göstererek milleti bilgilendirmek yerine, kamuoyunun gerçeğini görmek yerine, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Yani kamuoyu araştırması değil, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Yüzde 40’ın üzerinde bir oy alacağı iddiasını ileri sürüyorlar, diyelim ki bu doğru. O zaman aynı araştırmada bir başka sorun var; ’Size göre Türkiye’nin temel sorunları nelerdir’dediğimizde, vatandaşımız cevap veriyor ve ’birinci meselem işsizliktir, ikincisi yoksulluktur, üçüncüsü asayişsizliktir, dördüncüsü yoksulluk, beşincisi ise bölücü terör faaliyetleridir’diyor. Şimdi bu duruma baktığımızda eğer ülke insanları tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yüzde 40 oy vermeyi düşünüyor ise bu sorunların olmaması lazım ama bu sorunlar geçerli ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nin değil yüzde 40, barajın altında kalıp Meclisin dışına atılması lazım.”

Sıkıntıyı siz bilirsiniz
MHP lideri Bahçeli, “Hangi partiden olursak olalım, bu ülkede yaşıyorsunuz. Hepiniz evlat sahibisiniz, ne sıkıntı çektiğinizi herkesten çok sizler daha iyi bilirsiniz ama bugün için yaptığımız değerlendirmeye baktığımızda, ülkemizde 6 milyona yakın işsizimiz var. Bunların içinde 15-24 yaş grubunda olan, yani yeni çalışma çağına gelmiş cari ücret olan asgari ücrete rıza gösteren ama bir türlü iş aramasına rağmen iş bulamayan binlerce, milyonlarca gencimiz var” dedi.
İşbirliği içinde olduğu PKK’yı suçluyor
Devlet Bahçeli, Türkiye’nin başında büyük belalar olduğunu, halkın, Güneydoğu’daki ayaklanmaları, İstanbul’daki molotofkokteyllerle yakılan otomobilleri, evleri, mağazaları gördüğünü kaydetti. Devletin olmadığını, yetersiz kaldığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: “Ama Sayın Başbakan Hakkari’ye gidiyor, kepenkler kapanmış, arabalar kontak kapatmış... ’Bunlar kapanmamış, birileri kapattırmış’diyor. Yani işbirliği içinde olduğu PKK ile şimdi onların teröristlerini suçluyor. Şimdi Başbakan olarak sen orada mısın? Senin güvenliğini temin etmek için herkes orada mı, Vali orada mı, Kaymakam orada mı? Onların gücü yetmiyor da bir avuç çapulcu şehre hakim oluyor.”

Ülkeyi yönetemez
Bahçeli, “Başbakan, ülkeyi yönetemez hale gelmiştir ve üçüncü defa iktidar olmasının arzusu tamamen Yüce Divanda kendisinden sorulacak hesabın korkusu sardığı içindir” dedi.
Bunların sonu hayırlı değil
Bahçeli, 12 Haziran’ın önemli bir karar anı olduğunu, vatandaşlar,evlatları, millet, ülke ve geleceğin belirlenmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu anlatarak, “12 Haziran’da mutlaka sandığa gitmeliyiz, 9 yılın iktidarından Türkiye’yi kurtarmalıyız” dedi. Bahçeli, “AKP’den kurtulmak, Türkiye’nin kurtuluşu olacaktır. MHP olarak, bu 9 yıllık iktidarın onarımını yapmak üzere, toparlanmak ve Türkiye’yi onarmanın hükümetini kurmak istiyoruz çünkü 9 yılın içinde her yönüyle bu ülke tahrip edilmiştir” diye konuştu.

Üniter yapı hor görüldü
Bahçeli şunları söyledi: “Milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü, bin yıllık kardeşlik, bu ülkenin yetiştirdiği bütün değerli şahsiyetler, ülkeye gelmiş geçmiş hizmet etmiş olan Başbakanlar bu iktidar tarafından hor görülmüş, aşağılanmış. Bunların sonu hayırlı değil. Bunlar mutlaka değişmeli ama ’yerine kim gelmeli’ dediğiniz vakit, işte onu 12 Haziran’da bulmalısınız.”
Selcan Taşçı NOTLAR
“Davayı sahiplenme şuuru tazelendi”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beşiktaşlı, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk Galatasaraylı, gazeteciler arasında Beşiktaşlılar çoğunlukta, ha bir de fanatik Ankaragücü taraftarı var aramızda.. Anlayacağınız bütün tebrikler, masanın tek Fenerbahçelisi,  MHP Ankara Milletvekili adayı Zuhal Topçu’ya Antalya’dan Ankara’ya dönüş yolunda.

***
Bütün manşetlerde kaset tartışılıyor ama bu konuda Bahçeli’nin ağzından bir tek cümle duymak mümkün değil meydanlarda. “Konuyu alanlara taşımadığımızın farkında olamıyorlar hala” diyor sohbet sırasında. “Kasetler MHP’nin oyunu arttırdı” söyleminden hoşlanmıyor :  “Bunu MHP’ye hakaret kabul ederim. Bizim oylarımızı arttıracak çok değerli kavramlarımız var.”
Şu sorgulamanın yapılması konusunda ısrarlı:
Bir: Bu insanlar nasıl can verecekler?
İki: Dualarla mı yoksa beddualarla mı uğurlanacaklar?
İlki “Allah’ın bileceği iş”. Ama ikincisiyle ilgili olarak yüksek sesle düşünüyor:
“Bir kişiye aile ve sosyal çevresinde cüzzamlı gibi yaklaşılmasına neden olmaya kimin ne hakkı var? Onun için çok beddua alıyorlar. Şu olayda kimse dua etmiyor iktidara. Hep beddua ediyorlar. Beddualarının bir gün bir karşılığı da olur herhalde.”

***

“Kasetle oy arttırılıyorsa, işi gücü bırakıp hepimiz kaset çevirelim. Böyle terbiyesizlik mi olur” diyerek süreci “oy” bağlamında değerlendirenlere öfkesini tekrarlarken, MHP’yi hedef alan ilk yasadışı yayının yapıldığı 27 Nisan’dan bugüne, Türk Milliyetçilerinin MHP’yi “sahiplenme şuuru”nu tazelediği konusunda ise hemfikir etrafındakilerle:
“1980 öncesinde büyük hizmetleri olan, ondan sonra yaşadığı sosyal hayat gereği, aktif siyasetin içerisinde fazla gözükmeyen, partiye herhangi bir sebeple kırılmış veya talepleri karşılanmamış, üzülmüş olan, uzak kalanların devreye girdiğini görüyoruz. En güzel tarafı davayı sahiplenme şuurunun tazelenmiş olması.”

***

Son iki gündür gazetelere yansıyan haberlerden sonra, MHP liderine göre Tayyip Erdoğan’a yeni bir sıfat bulmalı. Ki buluyor da:
“Siyasi Amaçlı Tuzak ve Tehdit İşleri Organize Örgütü Eş başkanı”!
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in   “Bu şekilde avantaj elde edilmesini şerefsizlik sayarız” sözlerini samimi bulmadığı da belli Bahçeli’nin. Olup biteni aydınlatmak konusunda iddialı:
“Bir ay başbakanlık yapsam yeter. Hepsini ortaya çıkarırım.”

***
Konuşurken laf lafı açıyor, Erdoğan’ın “ayağa kalkmadı bedelini ödedi” dediği Engin Alan’a geliyor “mevzu”. Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan emekli Korgenerale bir kere daha sahip çıkıyor MHP lideri:
“Eğer Başbakan geçmişte kendisine yönelik bir tavırdan dolayı bunun gereğini yapma ihtiyacını hissetmiş ise o zaman Engin Alan ile Balyoz Davası’nın ilişkisi yok demektir. Orada bir mantık hatası var. Silivri ile Kandil arasında bir ilişki kuruyor. Bu kadar mesafede bir ilişki var da Ankara ne yapıyor?”
Sandığın Bahçeli’yi germek bir yana sabırsızlanmasına yol açmasının sebebi   “Hiçbir yere uğramadan gittiği millet”tir belki. Dün “Bütün hainler işbirlikçiler bir yana, vatanı sevenler MHP’den yana” pankartıyla karşılandığı Afyonkarahisar’da olduğu gibi Anadolu içlerinde ilerledikçe, göz göze geldiği her insan doping etkisi yaratıyor Bahçeli üzerinde.
Sonra Manisa; hissedilir bir Bülent Arınç etkisi var burada MHP lehine! Yok yok yanlış yazmadım; “İllallah” diyor Manisalılar adını duyunca. Ve fakat yarış burada yine de AKP ile MHP arasında. Bizim gördüğümüz MHP avantajlı; özellikle bu bölgede kazandığı belediyelerin katkısı yadsınamaz bu yükselişe...

 

Kaynak:

 



Bu haber 974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs