En Sıcak Konular

ZENGİNLE FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM HERKESİN BAŞINA BELA

24 Mayıs 2011 09:32 tsi
ZENGİNLE FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM HERKESİN BAŞINA BELA TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyada ticaret önünde engellerin kalkmasına rağmen zenginle fakir arasında müthiş bir uçurum oluştuğunu belirtti.

Zenginle fakir arasındaki uçurum herkesin başına bela

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyada ticaret önünde engellerin kalkmasına rağmen zenginle fakir arasında müthiş bir uçurum oluştuğunu belirtti.

Bu durumu tehdit olarak değerlendiren Hisarcıklıoğlu "Eğer fakirle zengin arasında bu kadar uçurum daha çok açılırsa yarın herkesin başına bela olur" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, dünyada ticaret önünde engellerin kalkmasına rağmen zenginle fakir arasında müthiş bir uçurum oluştuğunu belirtti. Bu durumu dünyanın geleceği açısından tehdit olarak değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Eğer fakirle zengin arasında bu kadar uçurum daha çok açılırsa yarın herkesin başına bele olur." dedi.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 57. Genel Kurulu, TOBB Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Rıfat Hisarcıklıoğlu, dünyada önemli değişimlerin olduğunu söyledi.

Fakirlik arttı
1990'lı yılların başında dünyanın siyasi ve ekonomik değişim yaşadığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Siyasi değişimle yıkılmaz duvarlar yıkıldı. Ekonomik olarak da dünyadaki tüm sınırlar kaldırıldı, herkes birbiriyle rahat alışveriş yapar oldu. Dünya bundan faydalandı. Fakat 15 gün önce ev sahipliğini yaptığımız en az gelişmiş ülkeler konferansı gerçekleştirdik. Maalesef ticaretin bu kadar liberalleştiği duvarların kalktığı dünyada fakirlik daha da arttı. İşin en kötü tarafı da bu. 1970'li yılların başında dünyada en az gelişmiş ülke sayısı 22 iken, bugün 48'e çıktı. Hem ticaretin önünde engeller kalkıyor, hem duvarlar yıkılıyor. Ne biçim iş ise dünyada zenginle fakir arasında müthiş bir uçurum oluşuyor. Bu dünyanın geleceği açısından da büyük bir tehdittir. Eğer fakirle zengin arasında bu kadar uçurum açılırsa bu yarın herkesin başına bela olur" diye konuştu.

Dünyada değişim yaşanıyor
Günümüzde de 1990'lı yıllardaki gibi yeni bir dönemin başında olduklarını belirten Hisarcıkloğlu,. "Bununda ateşini zenginle fakir arasındaki fark açtı. Kuzey Afrika'daki ateşi yakan, yıkılmaz armada denilen yerleri yıkan bir tane üniversite mezunu işsiz tezgahtarın kendisini yakmasıyla başladı. Bir kıvılcım bütün kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde bir değişim yaşattı. Özellikle yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyada yeni bir değişim yaşanıyor" ifadesini kullandı.

Dünyadaki değişimi fark edemedik
Ekonomik olarak da yeni bir dönemin başlayacağına değinen Rıfat Hisarcıklıoğlu, global krizle birlikte bugüne kadar güven unsuru olan her şey yıkıldığını söyledi. Dünya ekonomik olarak yeni bir düzen oluştuğuna dikkat çeken Hisarcıkloğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Türkiye olarak 1990'lı yılları ıskaladık. 2001'e kadar kendi iç çatışmalarımızla yaşadık. Aramızdaki güneydoğu meselesi, terör meselesinden dolayı dünyadaki değişimi fark edemedik bile. Ticarette dünya nereye gidiyor fark edemedik. Sadece siyaseten 6 tane Avrasya'daki Türk Cumhuriyetleri'ndeki değişimi biz 'değişim' zannettik. Şimdi dünya yeni bir değişim noktasında. Biz 10 yılı kaybettik. Önümüzdeki dönemde dünyadaki değişimi iyi okuyabilirsek bu dönemin kazananları içerisinde olabiliriz. Türkiye birlik, beraberlik, bütünlük içeride dünyada ne değişiyor bunun farkına varması lazım. Bunu fark edip kazananlar içerisinde olabilirsek, o zaman hedefimiz olan kişi başına geliri 10 bin dolardan 30 bin dolara çıkarmak için elimizde müthiş bir fırsat gelir. Kendi içerimizdeki zenginle yoksul arasındaki farkı kapatabilmek için elimize bir fırsat geçer."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/zenginle-fakir-arasindaki-ucurum-herkesin-basina-bela-203135.htm}

 



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,783 µs