En Sıcak Konular

ABD SAVUNMA BAKANLIĞININ, NATO ÜYELERİNDEN BEKLENTİSİ

15 Ocak 2008 23:35 tsi
ABD SAVUNMA BAKANLIĞININ, NATO ÜYELERİNDEN BEKLENTİSİ ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Afganistan'a asker gönderen NATO üyesi ülkelerin, Amerikan kuvvetlerine takviye için gereken birlikleri göndermelerini umuyor.

WASHINGTON - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Afganistan'a asker gönderen NATO üyesi ülkelerin, Amerikan kuvvetlerine takviye için gereken birlikleri göndermelerini umuyor.
     Pentagon sözcüsü Geoff Morrell, Başkan George Bush'Un Savunma Bakanı Robert Gates'in tavsiyesine uyarak Afganistan'a 7 aylığına 3200 takviye asker gönderilmesini onaylamasının ardında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
     "Bizim bu girişimimizin üye ülkelerin de aynısı yapmasına örnek olacağını umuyoruz. NATO'daki müttefiklerimizle Afganistan'daki çabalara katkı sağlayan diğer ülkelerin birlik takviyesi yapması ve takviye Amerikan askeri gönderilecek olmasına rağmen devam eden eksikliğin azaltılması konularında neler yapabileceğini değerlendireceklerini umuyoruz."
     En azından yıl sonunda Amerikan donanma askerlerinin bu ülkeden ayrılmalarından sonra yerlerini doldurmayı ciddi olarak planlamalarını umduğunu belirten sözcü, "Takviye asker gönderilmesi Afganistan'daki kuvvetlerimizi yüzde 10 oranında artırıyor, ama bu kısıtlı bir dönem için, sadece 7 aylık bir dönem için" dedi.
     Bush'un takviye asker gönderilmesini onaylamasının ardından askerlerin konuşlanmasının tamamlanmasıyla ABD'nin Afganistan'daki asker sayısı 30 bini aşacak ve bu da Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a saldırılardan sonra 2001'de başlatılan işgalden bu yana en yüksek rakam olacak.
     ABD'nin şu anda Afganistan'da 27 bin civarında askeri bulunuyor. Bunların 14 bini NATO komutası altındaki koalisyon güçleri içinde görev yaparken, 13 bini Afgan askeri güçlerini eğitiyor ve terör örgütü El Kaide mensuplarıyla Taliban üyelerini yakalamak için uğraş veriyor.

Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,529 µs