En Sıcak Konular

ŞAPKA ÇIKARIN ALEX GEÇİYOR: 6-0

15 Mayıs 2011 22:10 tsi
ŞAPKA ÇIKARIN ALEX GEÇİYOR: 6-0 Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Ankaragücü'nü Alex'in 5 golle yıldızlaştığı mücadelede 6-0'lık skorla mağlup ederek ligde son haftaya girilirken zirvedeki yerini korudu.

Fenerbahçe 6-0 Ankaragücü

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Ankaragücü'nü Alex'in 5 golle yıldızlaştığı mücadelede 6-0'lık skorla mağlup ederek ligde son haftaya girilirken zirvedeki yerini korudu. Sarı-lacivertli ekip bu galibiyetle gol yememe rekorunu da eline geçirdi. 

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 26, 30, 48, 82 ve 90. dakikalarda Alex ile 74. dakikada Bekir İrtegün kaydetti. Alex ilk 3 golünü penaltıdan, 4. golünü frikikten, son golünü de aşırtma ile kaydetti.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 79 yaptı ve sezonun son haftasına da lider girmeyi garantiledi. Ankaragücü ise 41 puanda kalarak 12. sıraya geriledi.

Mücadelenin 28. dakikasında Ankaragücü'nün tecrübeli kalecisi Senecky rakibine yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe'nin kalan maçı: Sivasspor (D)

Trabzonspor'un kalan maçı: Kardemir Karabükspor (D)

ALEX KRALLIĞA KOŞUYOR

Maç öncesinde 22 golle gol krallığında zirvede olan Alex de Souza, Anakragücü karşısında 5 gol birden kaydetti ve toplam sayıyı 27'ye yükselterek son haftaya gol krallığında ilk sırada girdi. Alex'i 19 golle Burak Yılmaz takip ediyor.

3 PUAN = ŞAMPİYONLUK

Fenerbahçe, sezonun son haftasında Sivasspor deplasmanına konuk olacak. Sarı-lacivertli ekip 34. haftada deplasmanda kırmızı - beyazlı takımı mağlup etmesi durumunda Trabzonspor'un maçına bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe Sivasspor ile berabere kalırsa Trabzonspor'un şampiyonluk için Karabük'ten 3 puan alması gerekiyor. Eğer sarı-lacivertlilier Sivasspor'a yenilirse bordo-mavili takıma 1 puan yetecek.

KANARYA'DAN AVRUPA REKORU

İç sahada gol yememe rekoru 832 dakika ile İtalyan ekibi Napoli'deydi. Ancak Ankaragücü maçında da kalesinde gol göremeyen Fenerbahçe, 852 dakika ile Avrupa rekorunu eline geçirmiş oldu. Sarı - lacivertli takıma en son golü Kardemir Karabüksporlu Emenike atmıştı.

2005-2006'DAN SONRA İLK KEZ

Sahasında Ankaragücü'nü mağlup eden sarı-lacivertli ekip, 2005-2006 sezonundan sonra ilk kez sezonu iç sahada hiç yenilgi almadan tamamaldı.

TARAFTARLAR STADI DOLDURDU

Fenerbahçe taraftarları, Kadıköy'deki sezonun son maçına yoğun ilgi gösterdi. Stadı tamamen dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak yumruk şov yaptırdı. Taraftarlar, kaptan Alex'e de yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, maç öncesi şampiyonluk şarkıları söyledi.

SARI MELEKLER TARAFTARI SELAMLADI

Aroma Bayanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem sporcuları, kazandıkları kupayla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tur attı. Sporcular tek tek anons edilirken, tribünlerden büyük alkış aldı. Sporcular kupayla stadı dolaşırken, taraftarlar, 'Armanın gururu Sarı-Melekler' şeklinde tezahüratlarda bulundu. (hurriyet.com.tr)

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17793348.asp?gid=381}

 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,127 µs