En Sıcak Konular

''PÜSKEVİT'' MARKA OLUYOR

15 Mayıs 2011 21:26 tsi
''PÜSKEVİT'' MARKA OLUYOR Bahçeli’nin Yozgat mitinginde “püskevit” dediği konuşma internette büyük ilgi görürken, girişimcileri de harekete geçirdi. Türk Patent Enstitüsü’ne ‘püskevit’in tescili için İstanbul ve Isparta’dan iki ayrı başvur

‘Püskevit’i marka yapma planı

MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yozgat mitinginde “püskevit” dediği konuşma internette büyük ilgi görürken, girişimcileri de harekete geçirdi. Türk Patent Enstitüsü’ne ‘püskevit’in tescili için İstanbul ve Isparta’dan iki ayrı başvuru yapıldı. Başvuru yapanlardan biri üretim hedeflerken, diğeri bir bisküvi markasına isim hakkını satmak istiyor.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yozgat mitinginde bisküviden söz ederken, bazı bölgelerde halk arasında söylenen şekliyle “püskevit” dediği konuşmasının videosu internette izlenme rekorları kırıp, skeçlere konu olurken, girişimcileri de harekete geçirdi. Türk Patent Enstitüsü’ne 12 Mayıs ve 13 Mayıs tarihlerinde ‘püskevit’in marka tescili için iki ayrı başvuru yapıldı. Başvurulardan ilki, İstanbul’dan Fahri Doğan Bato adına yapılırken, diğerini de Isparta’dan Metin Arıkaya gerçekleştirdi.
Bisküvi ve gofret için tescil
Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan başvurular, şekerleme, çikolata, bisküvi, kraker, gofret, pastacılık ve fırıncılık mamulleri ve tatlıları kapsıyor. Kahve, kakao, kahve veya kakao esaslı içecekler, mayalar, kabartma tozları, unlu mamullerin formunu, rengini iyileştirici, bayatlama süresini geciktirici doğal maddeler gibi ürünler için de tescil hakkı bulunuyor. Bir girişimci ise ‘püskevit’i bira, maden suyu, soda, meyve suyu ve meşrubat markası olarak kullanılmak için de başvuru yaptı.
Üretim düşüncesi var
Püskevit markası için 12 Mayıs’ta ilk başvuruyu yapan Fahri Doğan Bato, bir marka patent şirketinin sahibi olurken, aynı zamanda gıda ve lokum işiyle de ilgileniyor. Kendine ait gıda firması bulunmayan ancak gıda alım-satımı yapıp, bunları Kuzey Irak’a ihraç ettiğini söyleyen Bato, üretim düşüncesi olduğunu da belirtiyor. Eğer Türk Patent Enstitüsü onay verirse, püskevit markasıyla üretim yapmayı da düşündüğünü ifade eden Bato, “5 yıl içinde böyle bir planımız var. Finansman ve teknik altyapıya da sahibiz” dedi.
İsmi satmak istiyor
13 Mayıs tarihinde Isparta’dan başvuru yapan Metin Arıkaya ise, serbest meslek yapıyor. Metin Arıkaya, marka hakkını satmak istediğini belirterek, “Bisküvi imalatı yapan firmadan talep gelirse satacağım. Henüz bir fiyat düşünmedim” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘one minute’ çıkışında da ismi tescil ettirmeyi düşündüğünü belirten Arıkaya, çok fazla başvuru yapan olduğu için vazgeçtiğini ifade etti.

Takipçi sayısı MHP’yi de geçti

Devlet Bahçeli’nin ‘püskevit’ sözünü ettiği görüntüler internette büyük ilgi görürken, sosyal medyada püskevit adına sayfalar da açılıyor. Facebook’ta Püskevit isimli sayfanın takipçi sayısı 315 bin olurken, MHP’nin seçim kampanyasını yürüttüğü Ses Ver Türkiye sayfası ise 24 bin takipçiye sahip.

Tescil süresi 1 yılı bulur

MARKİZ Marka Patent Marka Vekili Orhan Eriman, Türk Patent Enstitüsü’ne marka tescili için başvuruların yapıldığını belirterek, “Bu durum başvuruların onaylandığı anlamına gelmiyor. Başvuruların onaylanması 1 yıllık süreci bulabiliyor. Öncelikle Türk Patent Enstitüsü 6-7 aylık bir inceleme sürecinden geçiyor. Bu incelemenin ardından tescil yayına açılıypr. Yayına açıldığında 3 aylık bir ilan sürecinden geçiliyor. Bu sürede marka hakkına sahip olduğunu iddia edenler itiraz edebiliyor. Eğer itiraz kabul görürse marka tescil edilmiyor. Ancak herhangi bir sorun yaşanmazsa, marka hakkı 10 yıllık süre için tescil edilmiş oluyor.

Devlet Bahçeli’nin ‘püskevit’ çıkışı

Devlet Bahçeli Yozgat mitinginde hükümeti eleştirirken “Evinizde çocuklar televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar. Karşınızda, reklamlara çıkan çocukların ellerinde çikolatalar, püskevitler... Birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleriyle yiyorlar, şakalaşıyor. O çocuk aklından geçiriyor benimde bir çikolatam olsa, bir püskevitüm olsa... Anne bana neden almıyorsunuz? Neden bizde yok diyor?” Bahçeli, görüntülerin internette büyük ilgi görmesinin ardından da “Yoksul olan insanlarımızın çocukları bu kadar köşe yazarlığı yapacak kadar kavramları diksiyona uygun bir şekilde söyleyemiyor. Ben yoksul çocuklarımızın anlayacağı dilden konuşuyorum” demişti.(Meltem KARA- Hürriyet)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17789879.asp?gid=384}


  



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,395 µs