En Sıcak Konular

GALATASARAY BAŞKANI'NI SEÇTİ: ÜNAL AYSAL

14 Mayıs 2011 19:24 tsi
GALATASARAY BAŞKANI'NI SEÇTİ: ÜNAL AYSAL Galatasaray Kulübü'nün 96. seçim dönemindeki 34. başkanı Ünal Aysal oldu. Galatasaray'da yenilenen kulüp tüzüğüne göre, Ünal Aysal 3 yıl görev yapacak.

Galatasaray'ın yeni başkanı Ünal Aysal

Galatasaray Kulübü'nün 96. seçim dönemindeki 34. başkanı Ünal Aysal oldu. Aysal, seçimi 2998 oyla tamamlayarak sarı-kırmızılı kulübün tarihindeki en fazla oyu alan başkanı oldu.Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda sarı zarf ile Ünal Aysal, kırmızı zarf ile Mehmet Helvacı ve gri zarf ile Turgay Kıran yarıştı.

15.00'te sona eren oylama işlemi sonrasında hemen oyların sayımına geçildi. İlk sandıktan itibaren oy çoğunluğunu eline alan Ünal Aysal, son sandığa kadar üstünlüğünü devam ettirdi, 2998 oy aldı ve sarı-kırmızılı kulübün 34. başkanı oldu.

BAŞARI, BAŞARI, BAŞARI

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda rekor bir oy alarak kulübün 34. başkanı olan Ünal Aysal, çok büyük bir şerefe nail olduğunu söyledi. Oy sayımının ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen Ünal Aysal, “Bugün senelerimi verdiğim bu camiada çok büyük bir şerefe nail oldum. Bunun için hepinize teker teker teşekkür etmek istiyorum. Galatasarayımızın bugün bize her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu açık. Bunu birlikte, beraberce, uygarca ve uzlaşma içinde yapmak zorundayız. Bunu başaracağız” dedi. Bunun bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen Aysal, “Bir asrı geçmiş dönemden beri bayrağı devrederek Galatasaray'ı bugünlere getiren bir süreçtir bu. Ben 34. başkan olacağım. Biz de görevimizi yerine getireceğiz. Bugün özel bir gün, çünkü bize teveccüh büyük oldu. Bu, bize büyük bir güç verdiği kadar çok büyük bir sorumluluk da yükledi. Bunun bilinci içinde çalışacağız” ifadelerini kullandı. Adnan Polat yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Aysal, yine rakipleri Mehmet Helvacı ile Turgay Kıran'a da teşekkürlerini iletti. Aysal ayrıca, “Tek vaadim var. Başarı, başarı, başarı...” diyerek sözlerinin tamamladı.

ÜNAL AYSAL'I TANIYALIM  

İstanbul 1941 doğumlu. İşadamı. 1960 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini de İsviçre Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de muadelet diplomasını aldı. İngilizce ve Fransızca biliyor.

İkinci Başkanı: Ali Dürüst
Listesi: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete  Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas.
Yedek: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.
Sloganı: Dünya çapında başarıda süreklilik
Hoca adayları: Fatih Terim, Lucescu, Jol, Gerets.
Anlaştığı oyuncular: Elmander ve Safari ile görüşmeler sürüyor.
Vaatleri: Sürekli başarı, tüzük değişecek, kadroda yıldız futbolcular yer alacak. Sportif dışı gelirlerin yüzde 50 artması, mevcut borcun en az yüzde 40 oranında azalması.

GÖREV SÜRESİ 3 YIL

Galatasaray'da yenilenen kulüp tüzüğüne göre, Ünal Aysal 3 yıl görev yapacak. Eski tüzüğe göre başkanlar 2 yıllık dönemler için seçilirken, Aysal ise sarı-kırmızılı kulüpte 3 yıllık bir dönem için göreve gelmiş oldu.

ADNAN POLAT DEVRİ SONA ERDİ

Başkanlık koltuğuna 2008 yılı mart ayında yapılan genel kurul sonrası Nazım Durak'ı açık farkla geçerek oturan Adnan Polat, 2010 yılı mart ayındaki seçimlerde ise Adnan Öztürk'ü geçmeyi başardı, ancak 3 yıllık başkanlık dönemine olağanüstü bir genel kurulla veda etmek zorunda kaldı.

Galatasaray'ın 33. başkanı olarak tarihe geçen Adnan Polat, Alp Yalman'ın başkanlığı döneminde 1992-1996 yıllarında 4 yıl başkan yardımcılığı ile futbol komitesi başkanlığı, Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde de 2006-2008 yılları arasında 2 yıl başkan yardımcılığı görevi üstlenmişti.
(hurriyet.com.tr)

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17784125.asp?gid=381}



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,719 µs