En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''ERDOĞAN'IN 3.DÖNEMDE ISRAR ETMESİ KORKUDAN''

14 Mayıs 2011 12:17 tsi
BAHÇELİ: ''ERDOĞAN'IN 3.DÖNEMDE ISRAR ETMESİ KORKUDAN'' Bahçeli, "Her 4 kişiden birisi bu ülkede işsiz, ama 18 milyon vatandaşımız da yoksulluk sınırının altında. Bu iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır" dedi...

Erdoğan'ı korku sardı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2 gün boyunca Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin ilçelerini tek tek gezerek halkın sorunlarını dinledi, önemli mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan'ı uyardı.
 
TRAKYA'yı adım adım dolaşan ve gittiği her yerde coşku ile karşılanan Bahçeli, Türkiye'nin olumsuzluklar altındaki bir yönetimle 9. yılını tamamladığını, bu gidişatı sorgulamak gerektiğini ve bu yanlışı ortadan kaldırmanın zamanının geldiğini belirtti. Bahçeli, "Her 4 kişiden birisi bu ülkede işsiz, ama 18 milyon vatandaşımız da yoksulluk sınırının altında. Bu iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır" dedi...
 
BAHÇELİ "AKP eğer üçüncü dönemde ısrar ediyorsa, size sunacağı büyük hizmetleri olduğundan değil, korku ve ateş bacayı sarmış. Erdoğan geceleri uykusuz, panik içerisinde. Çünkü üçüncü defa iktidar olamadığı takdirde bu defa gideceği yeri biliyor. Neresi.. Yüce Divan. Çünkü bozkurdun nefesi ensesinde dolaşıyor" diye konuştu.
 
İKTİDARA geldiklerinde yapacaklarını da anlatan Bahçeli, "İktidara talibiz. Milliyetçi Hareketliler, Türkiye sevdalılarıdır. Bu milleti hep karşılıksız sevmiştir. Yine sizi ölümüne seviyoruz, ama size hizmet edebilmek için de desteğinize ihtiyacımız var. 12 Haziran'da da bu desteği verecek misiniz? Bu vatanseverleri Ankara'ya gönderecek misiniz? Allah hepinizden razı olsun" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2 gün boyunca Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin ilçelerini tek tek gezerek halkın sorunlarını dinledi, önemli mesajlar verdi.Bahçeli, "Türkiye zor şartlar altındadır. Bölünmenin eşiğine getirilmektedir" dedi.

Bahçeli, Trakya gezisinin son gününde partisince Kırklareli'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin olumsuzluklar altındaki bir yönetimle 9. yılını tamamladığını, bu gidişatı sorgulamak gerektiğini ve bu yanlışı ortadan kaldırmanın zamanının geldiğini belirtti.

Bugün ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesinin beka sorunu olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türkiye zor şartlar altındadır. Bölünmenin eşiğine getirilmektedir. Türkiye'de bölücü terör azgınlaşmış, emniyet güçlerini hedef alan bir uygulamaya geçmiş ve Türkiye'nin her tarafında ayaklanma provaları yapılıyor.

Hakkari, Şemdinli, Şırnak, Silopi kaynıyor, ama aynı zamanda İstanbul'un sokakları molotof kokteylleri ile arabalar, mağazalar yanıyor ve İstanbul yaşanamaz bir şehir haline geliyor. Sonra da birileri, bağımsız milletvekillerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından hukuken yanlışlıkları ortaya konulunca Türkiye'yi aleve çeviriyor, harekete geçiriyor ve Türkiye'yi Ortadoğu ülkelerine benzer bir şekilde Tunus veya Mısır olmakla tehdit ediyor" diye konuştu.
 
ANKETLER TARAFLI
 
Televizyonlarda yapılan anketlerin yanlı olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Sayın Başbakanın hiç üzerinde durmadığı televizyonda program yapan besleme köşe yazarlarıyla, sözde aydınlardan hiç duymadığınız bir gerçeği milletimiz yaşıyor. Nedir bu gerçek? Sözde bazı kuruluşlar var, adına 'kamu araştırma kuruluşları'deniyor.

Bunlar, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yakın bir tarihte arzu üzerine sürekli araştırmalar yapıyor. Araştırma sonuçları basın ve televizyonda iki üç gün tartışılıyor.

Milletimizin beyninin yıkanmasını sebep olacak bir propaganda alet ediliyor. Deniyor ki, pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? 'Büyük bir çoğunluk, (yüzde 40 ve yukarısı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ne oy veririm, vereceğiz) diyorlar, diyor.'Yani yüzde 40'ın üzerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar olacağı işaret ediliyor. Kara propaganda yapılıyor." 
 
TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK
 
Türkiye'de 6 milyona yakın işsizin bulunduğunu, bunların yüzde 22'sini genç işsizlerin oluşturduğunu belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle üniversiteyi bitirmiş, annesi ve babasının fedakarlığıyla eğitimini tamamlamış ziraat mühendisi, kimya mühendisi, öğretmen olmuş,
 
mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş genç kardeşim işsiz. Bazısı üniversite imtihanlarını kazanamadığı için liseden sonra 'bir iş bulabilir miyim'demiş, o da bulamamış. Askere 'gideyim geleyim'demiş, yine iş yok. Bazıları var, iş bulma umudunu kaybetmiş. İş arıyor bulamıyor. Artık 'ben bu ülkede iş bulamam'diyor.
 
Gündelik işlere koşuyor. Sabahçı kahvelerinde bekliyor, 'birisi gelse beni bir işe götürse de bir yevmiyelik iş yapsam eve bir ekmek götürsem'diyor.
 
Her 4 kişiden birisi bu ülkede işsiz, ama 18 milyon vatandaşımız da yoksulluk sınırının altında. Bunların içerisinde 12 buçuk milyonu açlık sınırının altında. Bir yanda işsizlik, bir yanda yoksulluk, ne oluyor göç başlıyor. Bu göçler büyük şehirlere yığılıyor. Bu şehirlere kazanmak için gidenler karanlık dehlizlerde kayboluyor. Kimisi tinerci oluyor. Kimisi çocuk yaşta yaralama, gasp gibi suça iştirak ediyor. Cezaevine düşüyor. Kimisi cinayete kurban oluyor.
 
Kimisi birçok kötülüklere alışkanlıklara gidiyor. Kimisi de şans yüzüne gülüyor, bir yakını aracılığıyla iş buluyor. Türkiye'de işsizlik aldı başını gidiyor. Böyle bir Türkiye yaşanamaz Türkiye'dir. Böyle bir Türkiye, AKP'nin zenginleriyle mutlu bir Türkiye olarak tanımlanamaz."

İKTİDARDAN KURTULMANIN ZAMANI
 
AKP iktidarından kurtulmanın zamanının geldiğini ifade eden Bahçeli, "Onun için bu iktidardan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Bu iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi eğer üçüncü dönemde ısrar ediyorsa, size sunacağı büyük hizmetleri olduğundan değil, korku ve ateş bacayı sarmış. Recep Tayyip Erdoğan geceleri uykusuz, panik içerisinde.

Çünkü üçüncü defa iktidar olamadığı takdirde bu defa gideceği yeri biliyor. Neresi.. Yüce Divan. Çünkü bozkurdun nefesi ensesinde dolaşıyor. Vatandaşı öfkeyle, azarlayarak 'acaba bir yol bulur tekrar iktidar olabilir miyim'diyor. Ama umduğu olamayacak" diye konuştu.
 
İktidara geldiklerinde yapacaklarını da anlatan Bahçeli, "İktidara talibiz. Milliyetçi Hareketliler, Türkiye sevdalılarıdır. Bu milleti hep karşılıksız sevmiştir. Yine sizi ölümüne seviyoruz, ama size hizmet edebilmek için de desteğinize ihtiyacımız var. 12 Haziran'da da bu desteği verecek misiniz?
 
Bu vatanseverleri Ankara'ya gönderecek misiniz? Allah hepinizden razı olsun"  sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 
LÜLEBURGAZ
 
Bahçeli, partisince Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Kongre Meydanı'nda düzenlenen mitingde de yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçimlerinin, ülkeyi 9 yıldır yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasi, sosyal ve ekonomik yönden önemli bir darboğaza soktuğu, çok tehlikeli iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kaldığı bir dönemden kurtulma zamanı olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin zor şartlar altında olduğunu ifade eden Bahçeli, Başbakanın argo kelimelerle, hırçın tavırlarıyla millete korku salmaya çalıştığını ileri belirtti.
 
12 Haziran seçimlerinin Türk milleti için bir dönüm noktası olacağını hatırlatan Bahçeli, "Bu seçimleri hep beraber önemsemeliyiz ve yüksek katılım sağlamalıyız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekili sayısıyla yapamayacağı bir karar, çıkaramayacağı bir yasa yoktur.

Adalet ve Kalkınma Partisi 3. dönem iktidar olmayı düşünüyor. Başbakan hülya, rüya, hayal görüyor. Ayakları yere basmıyor" dedi. Türkiye'de 6 milyona yakın işsizin bulunduğunu belirten Bahçeli, şöyle
 
devam etti: "İşsizlik her geçen gün artıyor. Bazıları kapı kapı iş bulma umuduyla dolaşıyor. Fabrikalar kapanıyor, insanlar işlerinden çıkarılıyor. Esnaf zor durumda, yanında çalıştırdığı işçisini çalıştıramıyor. Bazı esnafımız da işletmelerini kapatıyor. Bazıları var, iş bulma umudunu kaybetmiş. İş arıyor
 
bulamıyor. Her 4 kişiden birisi bu ülkede işsiz. Bir yanda işsizlik, bir yanda yoksulluk, ne oluyor bu Türkiye'ye?"

Terör faaliyetlerinin azdığını belirten Bahçeli, "Devlet yok, vali yok, kaymakam yok. Polis kardeşlerimiz gece saatlerinde teröristlerle çarpışıyor ve şehitlerimiz oluyor" dedi.

"Eski İçişleri Bakanı evinde rahat uyuyor mu acaba?" diye soran Bahçeli, "Bu gidişatın sonu yok. Bin yıllık kardeşliğimiz tehdit altında.

Bugünden tedbir almamız gerekiyor. Bunları nadasa çekme zamanı geldi. Bozkurt'un nefesi Başbakanın ensesinde. Başbakan korkuyor ve titriyor" diye konuştu.
 
BABAESKİ
 
Bahçeli, Babaeski'de yaptığı konuşmada da Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu ifade etti.

Bahçeli, şunları kaydetti: "Bu yol ayrımında 12 Haziran Pazar günü milletimiz, bir temel tercih ortaya koyacak ve bu belirlenen tercih ile önümüzde ki yıllar değerlendirilecektir. Bu sebepten dolayı, bu seçimler çok önemlidir. Her yerde ifade ediyorum. Burada da tekrar etmek durumundayım. Bunu şuurlu yapmaya gayret gösteriyorum. Çünkü Türkiye'de her an seçimlere leke, gölge düşürecek, her an seçimleri protesto etmeye yönelecek, gayretlerin olabileceğini görüyorum ve hissediyorum.
 
Bu sebepten dolayı Türkiye'yi karanlığa sürüklememek için bu seçimlerin hep beraber önemini kavramalıyız ve seçimlere büyük bir oranda katılım sağlayarak, biraz evvel söylediğim milletin temel tercihlerini gerçekleştirmeliyiz.
 
Onun için vatandaşlık görevi olarak, özel bir mazeretiniz olmadığı takdirde mutlaka ve mutlaka seçime, yakınlarınız ile birlikte katılmanız ve gönlünüzden geçen, aklınızın süzgeci ve kalbinizin sesine uyarak, hangi siyasi partiye hangi tercihte bulunursanız bulunun bizimdir. Çünkü ülke sizindir. Seçime katılmayı mutlaka ihmal etmemeliyiz." Bahçeli, daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20060}

 



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,433 µs