En Sıcak Konular

İSPANYA'DA DEPREM: 10 ÖLÜ

12 Mayıs 2011 11:35 tsi
İSPANYA'DA DEPREM: 10 ÖLÜ Avrupa, İtalya'nın başkenti Roma'da deprem olacağı söylentileriyle çalkalanırken deprem 40 yıldır sallanmayan İspanya'yı vurdu.

İspanya'da 40 yıl sonra deprem oldu: 10 ölü

Avrupa, İtalya'nın başkenti Roma'da deprem olacağı söylentileriyle çalkalanırken deprem 40 yıldır sallanmayan İspanya'yı vurdu. Ülkenin güneydoğusundaki Murcia kentinin Lorca bölgesinde meydana gelen ve en az 10 kişinin ölümüne yol açan 5.2 büyüklüğündeki deprem panik yarattı.

İtalya'nın başkenti Roma'da önceki gün yani 11 Mayıs'ta deprem olacağı söylentisi kent sakinleri arasında endişeye yol açmıştı. Şehirden gelen haberlere göre, binlerce kişi işe gitmeyerek Roma'yı deprem korkusuyla terketti.

Bundan 30 yıl önce vefat eden Raffaele Bendandi adında bir İtalyan'ın kehanetine inanan Romalılar kaçışırken deprem hiç beklenmedik bir yerde, İspanya'da meydana geldi.
 
İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü kaynaklarına dayanılarak verilen haberlerde, bölgede meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki ikinci depremin İspanya'nın güneydoğusunda bu zamana kadar görülen en büyük deprem olduğu kaydedildi.

İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia kentinin Lorca ilçesinde 10 kişi hayatını kaybetti.
 
Murcia özerk yönetiminden verilen bilgilerde, depremden dolayı Lorca'da on kişinin öldüğü on iki kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

Savunma Bakanı Carme Chacon, yardım için askeri birimleri de bölgeye yönlendirirken bazı yolların trafiğe kapandığı kaydedildi.
 
Depremden dolayı iki binanın çöktüğü, bazı binaların zarar gördüğü, binalardan düşen sıvaların araçlara zarar verdiği görüldü.
 
Öte yandan güvenlik nedeniyle Lorca'daki bir hastanenin boşaltıldığı, hastaların başka hastanelere taşındığı bildirildi. İspanyol televizyonlarındaki görüntülerde, bölge halkının panik içinde olduğu ve meydanlarda toplandığı dikkati çekti.

Lorcalılar, geceyi sokakta geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Binaların çökmesi ve ölümler dün saat 18.47'deki 5,2 büyüklüğündeki ikinci depremden sonra oldu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=ispanya-39da-40-yil-sonra-deprem-oldu-10-olu&id=20038}



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,143 µs