En Sıcak Konular

AKP İÇİN KASET NÖBETİ

12 Mayıs 2011 11:05 tsi
AKP İÇİN KASET NÖBETİ Bir yılı aşkın zamandır kaset olaylarıyla ilgili vurdumduymaz davranan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu , AKP'lilerin adı gündeme gelince hemen harekete geçti.

AKP için kaset nöbeti...

AKP'li bakan ve milletvekillerinin de kasetleri çıkacağı, hatta "66 bölümlük Hürrem Sultan dizisi olacağı" açıklamalarının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, harekete geçip 24 saatl nöbet tutma kararı aldı.
 
BİR yılı aşkın zamandır kaset olaylarıyla ilgili vurdumduymaz davranan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu , AKP'lilerin adı gündeme gelince hemen harekete geçti. Kurum Türkiye'nin, bu gibi durumlar karşısında daha hızlı hareket edebilmesi için, 39 ülkenin bulunduğu Uluslararası İhbar Merkezi'ne de üye olacağını açıkladı. BTK, olası bir durum karşısında 24 saat içinde her şeyi inceleyebilmek için 3 aşamalı bir sistem kurarken, bir kaset ortaya çıktıktan hemen sonra, mahkeme kararı beklenmeden mutlaka ihbar edilmesi gerektiğini de açıkladı.
 
MHP'ye saldıran ve kasetleri yayınlayan internet siteleri ise bu kez Erdoğan'ı ve AKP'yi hedef alan yayınlar yaptı. O siteler Başbakan'ın ve bakanların ilişkileri hakkında, AKP içinde yaşananları, tecavüz skandalları ve yolsuzluklar hakkında çeşitli iddiaları ortaya attı. Sitedeki yayın değişikliğinin MHP Lideri Bahçeli'nin "Okyanus ötesi internet siteleriyle nifak tohumları saçanlarla AKP arasındaki ilişki manidardır. İbrahim Faruk Bayındır kimdir? AKP belediye meclis üyeliği yapmış mıdır?" açıklamasının ardından olması dikkat çekti.
 
Bugüne kadar kaset olaylarıyla ilgili vurdumduymaz davranan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), AKP'li bakan ve milletvekillerinin de kasetlerinin internet sitelerine düşeceği açıklamalarının ardından ancak harekete geçti.
 
BTK, olası kaset olayları karşısında hızlı harekete geçebilmek için 24 saat nöbet sistemi başlattı.

Ayrıca Türkiye'nin, bu gibi durumlar karşısında daha hızlı hareket edebilmek için, 39 ülkenin bulunduğu Uluslararası İhbar Merkezi'ne üye olacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamayı, BTK yetkilileri medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine yaptı.

Yeni kaset iddiaları karşısında harekete geçen BTK, olası bir durum karşısında 24 saat içinde her şeyi inceleyebilmek için 3 aşamalı bir sistem kurdu: idari, teknik ve hukuki.

YURTDIŞI KAYNAKLI
 
Hukuki süreçte yetkili olan isimlere birer telefon verileceği ve bu kişilere 24 saat ulaşılabilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

BTK'dan dikkat çeken açıklamalar da geldi. Son kasetlerin başlangıç noktasının yurt dışı kaynaklı olduğu ifade edilirken, bu görüntüler çıktıktan hemen sonra mahkeme kararı beklenmeden resen harekete geçildiği belirtildi.

Bu konuyla ilgili bir de uyarı yapıldı ve bir kaset ortaya çıktıktan hemen sonra, mahkeme kararı beklenmeden mutlaka ihbar edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca Türkiye'nin, daha hızlı hareket edebilmek için 39 ülkenin bulunduğu Uluslararası İhbar Merkezi'ne üye olacağı belirtildi.

"AKP KASETLERİ 66 BÖLÜMLÜK HÜRREM DİZİSİ OLUR" 
 
Öte yandan BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan Altan Tan, gazetecilerin sorusuna ilginç cevap verdi. "Sayın Başbakan dikkat etsin bu kasetlere, kendi adamlarının, hatta eski birkaç bakanının kasetleri piyasaya düşerse 66 dizilik Hürrem Sultan dizisi çıkacak ortaya" diyen Tan, şöyle devam etti:

"Gerekli yerlere talimat versin, aman bu kasetlere sahip olsun. İnsanların yaptıkları yanlışlıklar, tabii ki basit görülemez. Yani bu kasetler de sadece özel hayata müdahale olarak değerlendirilemez. Siyasetçilerin, topluma önderlik eden öne çıkmış insanların, üzerlerinde vebalı olan insanların hareketlerine dikkat etmeleri lazım ama burada tartıştığımız şu:
 
Bunları kimler kasede alıyor, nasıl oluyor? Bir insanın eşi, kardeşi, kendi yakını, mahremi onun üzerinde hukuku olan insan, eğer bu kasetleri alıp da bir şekilde dışarı veriyorlarsa bu ayrı bir mevzu. Hukuken de ayrı bir mevzu ama birileri, çeteler, gruplar, örgütler, emniyet teşkilatı, insanların yatak odalarına kadar giriyorsa, hangi hakla giriyor, tartışılan da bu."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=akp-icin-kaset-nobeti&id=20026}



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,402 µs