En Sıcak Konular

BAŞSAVCILIK ''YGS'DE ŞİFRE'' İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

11 Mayıs 2011 18:01 tsi
BAŞSAVCILIK ''YGS'DE ŞİFRE'' İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "YGS’deki şifre" iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Karar İdare Mahkemesi'ne gönderildi.

Başsavcılık 'takipsizlik' kararı verdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "YGS’deki şifre" iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Karar İdare Mahkemesi'ne gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, iddialar üzerine yürütülen soruşturmayı tamamladı. Sakınan, soruşturma sonucunda "kovuşturmaya
yer olmadığına" karar verdi.

'SUÇ UNSURUNA RASTLANMADI'

Kararda, "Başsavcılığımızca soruşturmaya konu suçlar nedeniyle takibi gerektirir herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, olay nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi" denildi.

ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "YGS’deki şifre" iddialarına ilişkin "takipsizlik" kararında, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında YÖK Başkanlığından soruşturma izni istedi.

Başsavcılıkça verilen "takipsizlik" kararında, ÖSYM Başkanı, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında "görevi ihmal" ve "görevin kötüye kullanılması" iddialarıyla ilgili evrakın 6114 sayılı yasa gereğince YÖK Başkanlığına soruşturma izni için gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

KARARA TEPKİLER

İptal davası açan öğrencinin avukatı Ahmet Şaban

Bu kadar kısa sürede sonuca varılması çok düşündürücü. 20 kişilik bilirkişi olsa bu kadar iddiayı nasıl tamamlar. Normalde 59 günde tamamlamaları lazımdı. 3 günde nasıl tamamladılar bilmiyorum. Savcılık sürpriz var demişti, bu sürpriz olmadı.

Abbas Güçlü

Savcılık bu soruşturmayı 3 günde bitirdi, KPSS’yi 9 ayda bitirdi. Savcının gerekçelerini görmek gerekir. Bu kararı nasıl verdi bu kadar karışıklık varken bu karar nasıl verildi araştırmalı.
Sanki çok acele kapatılıyor gibi geliyor bana. Ama her geçen gün bir kağıt çıkıyor ortaya. Bir hatalar zinciri var. Çok acele verilen bir karar. Savcılık hep suçlayıcı bir makam olurdu ama şimdi koruyucu bir makam haline geldi. Hukuki açıdan verilen bir karar var. Ama hatalar ne olacak nasıl açıklanacak. Savcı açıklasın elindeki belgeleri. Çok başka gerekçeler, belgeler çıkıyor. İnşallah yeni belgeler ortaya çıkmaz. Yargı sorgulanır hale gelmesin, güveneceğimiz başka bir organ kalmadı çünkü.

SETA Eğitim Koordinatörü Bekir Gür

Birçok yöntem izlenmiş olabilir. Şahsen bir somut suç unsuru varsa mutlaka cezalandırılmalı. Ama yoksa sınavın iptali söz konusu olamaz. ÖSYM üst üste hata yapıyor gibi görünüyor. Adayların kaygıları artıyor. Bu hatalar neden kaynaklanıyor araştırmalı. Eğer bir kasıt varsa bunların da cezalandırılması gerekiyor. Bu kadar üst üste hata doğal bir süreç gibi gözükmüyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/bassavcilik-takipsizlik-karari-verdi/376745/1/Gundem}

 



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,419 µs