En Sıcak Konular

YÜRÜYÜŞE KATILANLAR KOCAELİ'NE ULAŞTI

15 Ocak 2008 19:13 tsi
YÜRÜYÜŞE KATILANLAR KOCAELİ'NE ULAŞTI Ortak eylem başlatan bazı sendika ve meslek örgütlerinin temsilcileri, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul'dan başlattıkları yürüyüş kapsamında Kocaeli'ne ulaştı.

KOCAELİ - Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya karşı ''Herkese sağlık ve güvenli gelecek için yürüyoruz'' adı altında ortak eylem başlatan bazı sendika ve meslek örgütlerinin temsilcileri, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul'dan başlattıkları yürüyüş kapsamında Kocaeli'ne ulaştı.
     Ortak eylem ve mücadele kararı alan DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, BASK, TEB ve Türk Diş Hekimleri Birliğinin oluşturduğu platformda bulunanlar, Kocaeli'nin Gebze ilçesi şehirlerarası otobüs terminalinin önünde karşılanarak, buradan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesinin örgütlü olduğu 22 gündür grevde bulunan Acerer Döküm'ün önüne kadar yürüdü.
     Yaklaşık 2 kilometrelik yol boyunca gruptakilere Birleşik Metal-İş, Çelik-İş, Emekli-Sen ve Eğitim-Sen ile EMEP ve ÖDP İlçe Teşkilatı üyeleri eşlik etti.
     DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, burada yaptığı açıklamada, tasarıyla emeklilik yaşının hem kadın hem de erkekler için 65'e, prim ödeme gün sayısının 7 binden 9 bine çıkarılacağını ifade eden Çelebi, emekli aylıklarının da kademeli olarak düşürüleceğini savundu.
     Yasanın birçok olumsuzluğu barındırdığını iddia eden Çelebi, şunları söyledi:
     ''Amacımız belli, bu yasa ile sosyal devlet tasfiye ediliyor, sadaka devleti ortaya çıkıyor. Bu mesele 70 milyon kişinin meselesi. Bu yürüyüşümüz bir uyarının başlangıcıdır. Şayet yasada ısrar edilirse üretimden gelen gücümüz dahil her tür mücadeleye hazırız. Tüm çalışanların sosyal güvenlikten mahrum kalacağı bu yasaya karşı mücadelemiz, sonuç alınana kadar sürecek.''
     KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da 70 milyon insanın geleceği için yürüdüklerini belirterek, ''Bu yasayı Meclis gündemine sokan anlayış ile Acerer Döküm işçisini greve çıkaran anlayış aynı. Bu anlayışla mücadele etmek bizim sorumluluğumuzdur. Umuyoruz ve diliyoruz ki biz oldukça geleceğimize ipotek koyamayacaklar. Mücadeleye devam edeceğiz'' diye konuştu.
     Gruptakiler, daha sonra, otobüslerle Kocaeli'ne hareket etti.
     Geceyi Kocaeli'de geçirecek sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yarın Ankara'ya hareket edecek.


Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,342 µs