En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU ÜLKÜCÜLERE EL SALLADI AKP'Yİ ZİYARET ETTİ

8 Mayıs 2011 11:38 tsi
KILIÇDAROĞLU ÜLKÜCÜLERE EL SALLADI AKP'Yİ ZİYARET ETTİ Seçim çalışmalarını İstanbul Anadolu yakasında sürdüren Kılıçdaroğlu, siyasette nadir olan bir olayı gerçekleştirdi: Fatih’te Ülkücüler’e el salladı, otobüsünü durdurup, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ülkücülere el salladı, AKP’yi ziyaret etti

Seçim çalışmalarını İstanbul Anadolu yakasında sürdüren Kılıçdaroğlu, siyasette nadir olan bir olayı gerçekleştirdi: Fatih’te Ülkücüler’e el salladı, otobüsünü durdurup, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Partililer, Kılıçdaroğlu’nun jestine alkışlarla karşılık verdi...

SEÇİM çalışmaları için İstanbul’da bulunan ve önceki gün Anadolu yakasında İstanbullular’la buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün de Avrupa yakasındaydı. Kıılçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve milletvekili adaylarıyla birlikte seçim otobüsüyle Edirnekapı, Fatih, Bayrampaşa, Esenler, Gazi Mahallesi ve Eyüp’e gitti. Kılıçdaroğlu, Fatih Akdeniz Caddesi’nden geçerken yolun karşısında bulunan bozkurt işareti yapan bir grup Ülkücü’ye el salladı. Bayrampaşa’da halka seslenen Kılıçdaroğlu, buradan seçim otobüsüyle Esenler’e gitti. CHP lideri, Esenler’e doğru ilerlerken otobüsünü AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı önünde durdurdu. Otobüsten inen Kılıçdaroğlu, önce kapı önündeki Ak Partililer’le selamlaştı. Daha sonra AK Parti ilçe başkanlığına girerek içeridekilerle tek tek el sıkıştı. AK Partililer, Kılıçdaroğlu’nun jestine alkışlarla karşılık verdi.

Gazi’de coşkulu karşılama

Kılıçdaroğlu, en yoğun ilgiyle ise Gazi Mahallesi’nde karşılaştı. İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan binlerce CHP’li ellerinde bayraklar ve dövizlerle Kılıçdaroğlu’nu izledi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satırbaşları şöyle: ..

* ÜNİVERSİTE GİBİ ÇALIŞTIK: Siyasete atılırken halka yalan söylemeyeceğime, sadece ve sadece halkın çıkarı için çalışacağına dair söz verdim. Kimseden ve hiçbir otoriteden talimat almayacağım, bir tek halktan talimat alacağım. Bu güzel ülkede, sizin için çalışacağım. Bu ülkede, bir anne 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremediği için intihar ettiyse bu ayıp, Ankara’da oturup koltuklarında keyif sürenlerin ayıbıdır. Biz ne yaptık? Kendi partimizi son altı ayda bir üniversite gibi çalıştırdık. Her görüşten insana projelerimizi açtık ve ’siz de gelin, biz halkın çıkarlarını savunmak için, mutlu bir Türkiye için, herkesin mutlu olması için projeler ürettik’ dedik. Eleştiren değil, proje üreten bir parti haline geldik. Artık yeni CHP, halkın sorunlarına kilitlenen, çözüm üreten bir partidir. Aile sigortası ile yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiç kimse birilerine minnet duymayacak. Halkın iktidarında, sağ elin verdiğini sol el de görmeyecek. Bize diyorlardı ki ’efendim siz 600 lirayı nereden bulacaksınız?’ Bir sefer değil her zaman vereceğiz. Ailenin durumuna göre durum değişecek. Nasıl hesapladık? Devlette bu tür yardım yapan kuruluşları saydık, 14 kuruluş. Bunların bütçelerini topladık, onlar bilmezler, araştırmazlar, biz öğreniriz, onlar itiraz ederler. Onlar artık öneri getiremiyor. Uçuk kaçık önerilere karnımız tok. Biz bunun için mücadele ettik ve sonuçta 7 milyar lira açık var. Nitekim baktılar ki bu maya tuttu, söylediğimiz doğru. Şimdi geldiler, ’biz daha fazlasını veriyoruz’ dediler. Demek ki kaynak varmış. Biz bu düzeni kabul etmiyoruz. Yoksulu sıraya dizip para vermek bizim siyasi anlayışımızda yok.

* GAZETE ÇIKARAMAZLAR: Uluslararası Saydamlık Örgütü’nün raporlarına göre, rüşvet vermede bir numara olmuşuz. AKP medyasına da sesleniyorum; ağzımızdan çıkan her kelimeyi anlam yükleyerek yayımlıyorlar. Kazara bunu yazsalar ne olur? Bütün hortumları kesilir ve gazeteleri çıkaramazlar. CHP iktidarında “besleme basın” olmayacak. Biz Türkiye’yi onlardan çok daha iyi yöneteceğiz.

* YANDAŞ YOK, VATANDAŞ VAR: AK Parti iktidara geldiğinde yolsuzlukla mücadele edeceğini söyledi. Yolsuzlukla mücadele ettiğine inanıyor musunuz? (Hayır şeklinde yanıt verilmesi üzerine) Zaten kimse inanmıyor. Onlar dünyalıklarını yaptılar, şimdi yandaşlarını zengin etmek için çalışıyorlar. Bizim için yandaş yok, vatandaş var. Kimse hükümetin özgürlükleri getirdiğine ve yasakları kaldırdığına inanmıyor. Vatandaş cep telefonu ile konuşmaktan korkuyor, ’acaba beni dinlerler mi?’ diye. Bu Hükümet, telekulak hükümeti, halkın özel hayatını merak ediyor, belden aşağı uğraşmayı çok seviyor. Niye ilgi alanları budur, samimi söylüyorum anlamış değilim. Vatandaşın derdi var, onunla uğraş. Telekulak hükümeti dikmiş kulağını; millet ne konuşuyor? Bundan sonra derdiniz varsa telefonla arkadaşlarınıza anlatın, belki Recep Bey’in kulağına gider.

Ak Parti alkışla karşılık verdi

Uşak’ta seçim otobüsünün üzerinden el sallayarak AK Parti İl Teşkilatı’nı selamlayan Kılıçdaroğlu dün İstanbul’da otobüsten inerek AK Parti Terazidere Seçim Bürosu’nu ziyaret etti. AK Parti miletvekeli Burhan Kuzu’nun bölgede yaptığı bir seçim gezisi yüzünden kalabalık olan bürodaki partililer Kılıçdaroğlu’nun bu jestine alkışlarla karşılık verdi. Önce kapı önündeki partililerle selamlaşan Kılıçdaroğlu daha sonra seçim bürosuna girerek tek tek el sıkıştı.

2007’de İstanbul 2. Bölge’nin durumu

AKP: %45.7 (12 vekil çıkardı)
CHP: % 25.36 (7 vekil çıkardı)
MHP: %9.93 (2 vekil çıkardı)
2011’de milletvekili sayısı: 27

2007’de İstanbul 3. Bölge’nin durumu

AKP: % 45.8 (14 vekil çıkardı)
CHP: % 25 ( 7 vekil çıkardı)
MHP % 11.47 (3 vekil çıkardı)
2011’de milletvekili sayısı: 28

Hayati KILIÇ/VATAN İSTİHBARAT

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ulkuculere-el-salladi-akpyi-ziyaret-etti/375861/9/Siyaset}



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,332 µs