En Sıcak Konular

BAKAN BAĞIŞ'TAN MHP VE CHP'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER

8 Mayıs 2011 09:45 tsi
BAKAN BAĞIŞ'TAN MHP VE CHP'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER MHP'nin bozkurt işaretini eleştiren Bakan Egemen Bağış CHP'nin de ismini değiştirdi.

Bağış'tan MHP'lileri kızdıracak sözler 

MHP'nin bozkurt işaretini eleştiren Bakan Egemen Bağış CHP'nin de ismini değiştirdi.

CHP'nin adını 'Cumhuriyet Hakaret Partisi' olarak değiştiren Bağış, MHP'yi ise, "Vatan sevmek, milletine sevdalı olmak, abuk subuk el kol işareti yapmakla, bir takım değişik bıyık bırakmakla olmaz" diye eleştirdi.

Bakan Bağış Nevşehir'de partisinin seçim bürosunu ziyaretinde konuştu. Partililerine ve vatandaşlara CHP'yi şikayet eden Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP), ''Cumhuriyet Çark Partisi'' diye hitap ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

BU ÜLKENİN ANALARINA DİL UZATMAYA BAŞLADILAR

''9 yıldır iktidardayız. 9 yıldır iktidarda olmamıza rağmen, hala Türkiye'nin en büyük umudu biziz. Hala Türkiye'de tek başına iktidar olabilme ihtimali olan başka hiçbir siyasi parti yok. Milletin vicdanında, milletin sorunlarını çözebilecek potansiyele, birikime, güce sahip olan tek siyasi hareketiz. Bir de milletin vicdanında yargılanıp, müebbet muhalefete mahkum olanlar var.

Artık onlara bir zamanlar 'Cumhuriyet Çark Partisi' diyordum ben. Çünkü biliyorsunuz bir söz veriyor, önce genel af diyor sonra vazgeçiyor, başörtüsü diyor vazgeçiyor, başka bir konuda bir açılım yapıyor vazgeçiyor. İkide bir çark ettikleri için onlara 'Cumhuriyet Çark Partisi' diyordum. Bunlar son zamanda, edep ederek söylemek durumundayım.

Artık bu ülkenin analarına da dil uzatmaya başladılar. Onun için ben bunlara 'Cumhuriyet Hakaret Partisi' diyorum. 'Cumhuriyet Hakaret Partisine' de kısa adıyla 'CHPES' diyoruz. Çünkü bu milleti pes ettirdiler artık. Bu millet, bu 'CHPES'çileri gördüğü zaman, aklına manyetolu telefon geliyor, siyah beyaz tek kanallı televizyon geliyor. Bunlar hala oralardalar. Bunlar bu ülkede modernleşme adına, çağdaşlaşma adına her şeye itiraz ediyor.''

ÇAKMA GANDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ''Çakma Gandi'' ifadesini kullanan Bağış, şöyle devam etti:

''Sizler aslanla ceylanın aynı kucakta olabileceğini defalarca gösterdiniz. Bu seçimde bir kez daha Türkiye'ye örnek olmaya var mısınız? Arkadaşlar ben 'varız' dediğinizi duydum. Şahitlik ederim. Ama öyle bir 'varız' diyorum ki, şu çakma Gandi diye geçinen, kasket takmakla Türkiye'nin sorunlarını çözeceğini zanneden, ama genel müdürlük yaptığında SSK'yı batıran, Kemal Bey'e, Bay Kemal'e de buradan hep beraber duyurmanızı istiyorum.

Arkadaşlar burada bir demokrasi rekoru kırmaya var mısınız? Allah aşkına eğer bunu da duymazsa, söylenecek tek bir laf var, kulakları var duymazlar, dilleri var söylemezler, gözleri var görmezler...''

MHP'YE AĞIR SÖZLER

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir gün önce de Nevşehir Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'nin toplantısında yaptığı konuşmada isim vermeden MHP'yi hedef almış ve "Vatan sevmek, milletine sevdalı olmak, abuk subuk el kol işareti yapmakla, bir takım değişik bıyık bırakmakla olmaz" demişti.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19975}

 



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,430 µs