En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''BU ÜLKEYİ AKP'DEN KURTAYACAĞIZ''

8 Mayıs 2011 09:25 tsi
BAHÇELİ: ''BU ÜLKEYİ AKP'DEN KURTAYACAĞIZ'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin kader anı olduğunu belirterek , "Bu ülkeyi AKP'den kurtaracağız" dedi.

'Bu ülkeyi AKP'den kurtaracağız' 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin kader anı olduğunu belirterek , "Bu ülkeyi AKP'den kurtaracağız" dedi. 

İSTANBUL'un ilçelerini tek tek gezerek halkla buluşmayı dün de sürdüren Bahçeli, bir yol kavşağında olan Türkiye'nin 12 Haziran'da milletin kaderini belirleyecek bir karar anı yaşayacağını belirtti. MHP Lideri, seçimlerde başta İstanbul olmak üzere bütün yurtta hükümetin çıldıracağı bir sonuç olarak, onları yüksek bir tepkiyle iktidardan alaşağı edeceklerini söyledi.12 Haziran'da herkesi sandığa gitmeye çağırdı.

BAHÇELİ, 12 Haziran seçimlerinde gençlere büyük görev düştüğünü belirterek, "18-25 yaş arasında, yani oy kullanma çağında bulunan 9 milyon 140 bin civarındaki nüfus ortak bir tavır geliştirebilirse, iktidarı muhalefetin en altına iter veya bir muhalefeti tek başına iktidar yapmayı başarabilir" dedi. Bahçeli, bugün ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda partisinin İstanbul milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'un ilçelerini tek tek gezerek halkla buluşmayı dün de sürdürdü. Sabahki İstanbul programına Fatih'ten başlayan Bahçeli, daha sonra Bayrampaşa'da halka hitabetti.

Eyüp, Beyoğlu ilçelerini de ziyaret eden Bahçeli, daha sonra Kağıthane'ye geçti. Burada da halka hitabeden Bahçeli, 12 Haziran seçiminin kader anı olduğunu belirterek herkesi sandığa gitmeye çağırdı.

Bahçeli dün geç saatlerde de Beşiktaş'ta konuştu. Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinde gençlere büyük görev düştüğünü belirterek, "18-25 yaş arasında, yani oy kullanma çağında bulunan 9 milyon 140 bin civarındaki nüfus ortak bir tavır geliştirebilirse, iktidarı muhalefetin en altına iter veya bir muhalefeti tek başına iktidar yapmayı başarabilir" dedi.

Partisince, Beşiktaş İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, MHP olarak 12 Haziran seçimlerine yoğun bir çalışmayla devam ettiklerini, Türkiye'yi karış karış dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Bahçeli, Türkiye'nin çok ağır iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu, birçok sosyal ve ekonomik sorun yaşandığını belirterek, Türkiye'nin en önemli sorununun beka sorunu olduğunu kaydetti.

Bir yol kavşağında olan Türkiye'nin 12 Haziran'da milletin kaderini belirleyecek bir karar anı yaşayacağını ifade eden Bahçeli, bütün Beşiktaşlılardan 12 Haziran'da sandığa gitmelerini istedi.

Bahçeli, seçimlerin sağlıklı bir şekilde ve güven ortamında yapılacağına, bunun için gerekli tedbirlerin alındığına kamuoyunun inandırılması gerektiğini vurgulayarak, sandığa gidilmesini engelleyecek her türlü davranış ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

12 HAZİRAN'IN ÖNEMİ

MHP olarak 12 Haziran seçimlerini çok önemsediklerini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu seçimlerde 9 yıldan bu yana ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kötü yönetimine bir son vermek gerekmektedir.

Bugün AKP yıpranmıştır ve yorulmuştur, 3. dönem yapabileceği hiçbir şey yoktur. 9 yıllık süreye baktığımız zaman AKP'nin iktidarının ülkemiz açısından kayıp yıllar olarak tarihe düşeceğini hepimiz yakında göreceğiz. Bu nedenle bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır.

Ülkenin önündeki tehlikeleri aşmak istiyorsak mutlaka bu seçimi iyi değerlendirerek, AKP'yi iktidardan uzaklaştırmayı düşünmeliyiz. Bugünkü iktidar 3. dönemi talep ediyor ve her türlü konuşmalarında 'Yola devam'diyerek, 3. dönem iktidar olmayı şiddetli bir arzu haline getirdikleri anlaşılıyor.

9 yıllık iktidarın artık yapacağı bir şey kalmamıştır. İktidar olmaktaki ısrarları kendileri içindir. Yolsuzlukların hesaplarının sorulması, demokratik açılım zırvasıyla Türkiye'nin geldiği nokta yüce divanlık olduğu için, Yüce Divan'ın yolunu kapatmayı Meclis'te bulunmaya bağlayarak, ısrarlı bir şekilde her türlü davranış bozukluğuyla, argoyla, kırıcı sözlerle, muhalefeti aşağılayan ifadelerle, televizyonu kullanarak, insanlarımızın zihnini bunaltıp yeniden iktidar olmaya gayret göstermektedirler. Ama bunlara rağmen milletimizin sessiz ama şuurlu bir tepki göstereceğine inanıyoruz."

100 SORUNA 100 ÇÖZÜM

Devlet Bahçeli, seçimlerde başta İstanbul olmak üzere bütün yurtta hükümetin çıldıracağı bir sonuç olarak, onları yüksek bir tepkiyle iktidardan alaşağı edeceklerini söyledi.

Bahçeli, bu nedenle, iktidara hazırlanan partilerin Türkiye'de olup bitenleri iyi analiz etmesi ve bugünden hazırlanması gerektiğini söyledi.

Tespit ettikleri 100 soruna 100 çözümle Türk milletinin karşısına çıktıklarını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 yıllık bir hedef doğrultusunda Türkiye'nin 2023 yıllında lider bir ülke olması için gerekenleri belli bir süreç içerisinde planlayarak iktidara talip oluyoruz. Bugün Türkiye'de sadaka ekonomisi uygulanan bir kitle, bir de rant ekonomisiyle beslenen bir azınlık var.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu ranttan beslenen mutlu azınlığına rağmen onları yıllardır iktidara getiren mütedeyyin insanların hayatlarında bir değişiklik yok. AKP'nin yandaşları Türkiye'nin yeni zenginleri olarak ortaya çıkmıştır. Ama öbür tarafta milyonlar sadaka ekonomisine muhatap bırakılıyor."

GENÇLERE VE KADINLARA ÇAĞRI

Sadaka ekonomisine muhtaç bırakılan insanların en büyük sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu ifade eden Bahçeli, 6 milyona yakın insanın işsiz olduğunu ve bunların yüzde 22'sinin genç işsizlerden oluştuğunu belirtti.

İşsizliğin birinci sorun olarak ortaya çıktığını vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir de bunun yanında çalışma ümidini kaybetmiş, yıllardır iş aramış bulamamış ama şimdi gündelik bazı kazançlarla geçimini elde eden bazı vatandaşlarımız var. Bundan daha önemlisi, geleceği karanlık gören genç bir nüfus var. 18-25 yaş grubunda 9 milyon 140 bin genç var.

Birçok yönden mağdur ediliyorsunuz ve eğitimi sağlıklı olarak alamıyorsunuz. İmtihanlarınıza şifreler nedeniyle gölgeler düşüyor.

Böyle bir durum içerisinde bugünkü iktidarın gençler üzerindeki politikasına karşı demokratik hakları kullanarak, sabırlı, soğukkanlı, şiddete yönelmeden ve suç unsurlarını ortaya koymadan demokratik bir tepkiyi geliştirmenin başlangıç yeri 12 Haziran seçimleri olmalıdır. 18-25 yaş arasında, yani oy kullanma çağında bulunan 9 milyon 140 bin civarındaki nüfus ortak bir tavır geliştirebilirse, iktidarı muhalefetin en altına iter veya bir muhalefeti tek başına iktidar yapmayı başarabilir.

Aynı şekilde kadınlar için de düşünmek lazım. Toplumun ve seçmenin yarısı kadındır, bu nedenle kadınların ortaya koyacağı ortak tavır da Türkiye'de iktidarı belirlemede önemli bir unsur olacaktır. Geleceği şekillendiren iki unsurdan biri gençler, diğeri de kadınlardır."

Bahçeli, işsizlik ve yoksulluğun dışında üçüncü bir sorunun da toplumdaki suç oranının artması olduğunu ifade ederek, terör faaliyetlerinin ve gerginliğin giderek arttığını söyledi. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin sosyal patlamayı tetiklediğini vurgulayan Bahçeli, böyle bir ortamda bir iktidar değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

HİLAL KART

Bahçeli, Türkiye'de bir paket ekonomisi, bir paket demokrasisi ve paket yoluyla iktidar olma hevesinin yaygınlaştığını dile getirerek, böyle bir durumun, Türkiye için hayra işaret olmadığını ifade etti.

Devlet Bahçeli, "Bu ülkenin yoksulu vardır ama yoksulu istismar edilmemelidir. Paket gözetilmemelidir. 'İktidara oy verirseniz paket gelir'denmemelidir. Oy avcılığı adına oy istismarı yapılmamalıdır. 'Bu paketleri alacaksınız, çünkü bu paketler sizin helalinizdir ama senin yoksulluğunu kullanana da vur tokadı gitsin' diyeceksin" şeklinde konuştu.

MHP'nin bu duruma son vermek için "Hilal Kart" uygulamasını başlatacağını belirten Bahçeli, "Hilal Kart'ın kaynağı, bu milletin tarihi kültüründen geliyor. İlkesi, 'yaşa ve yaşat'ilkesidir. Anlayışı toplumculuktur.

Anayasal gereği sosyal devlet olmaktır. Dolayısıyla bu Hilal Kart, bir harcama kartıdır. Bu harcama kartının geri ödemesi yok, faizi yok. Dolayısıyla faiz birikip ödenemez hale geldiğinde kapınıza dayanacak bir icracı yok" dedi.

Hilal Kart'ın, yoksulun millet-devlet kaynaşmasıyla sahiplenilmesi olduğunu dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin toplumsal barışının da bir önemli adımı olduğunu söyledi.[1]

Başbakan, milleti çılgınca projelerle kandırıyor 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kanal İstanbul" projesiyle ilgili, "Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da 'İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje' diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında MHP'nin Bayrampaşa Seçim Yönetim Merkezinin açılışını gerçekleştiren Bahçeli, burada halka hitap etti. Bahçeli, partilerinin imkanlarını ve zamanını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla bütün siyasi partilerden önce bir dizi seçim faaliyeti planladığını ve bunları uygulamaya koyduğunu söyledi.

Televizyonların ve basının yeteri kadar desteğine sahip olmadığını ileri süren Bahçeli, "Bizim, aşırı derecede iktidara yandaşlık yapan, iktidarın her politikasını sabahtan akşama kadar ballandıra ballandıra yayınlayan, bu propaganda karşısında bir tek imkanımız halkımıza ulaşmaktır" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, 1 Ekim'den beri Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını aktararak, dünden itibaren de İstanbul'un ilçelerini gezdiklerini belirtti. Türkiye'nin seçim sürecinde bulunduğuna işaret eden Bahçeli, seçimleri önemsediklerini kaydetti.

Bahçeli, AK Parti'nin 9 yıllık görev süresinde ülke yönetiminde başarılı olmadığını ileri sürerek, "Bir iktidar değişikliğinin ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu iktidar, sözlerini yerine getirememiş, ekonomide sat kurtulcu, milli meselelerde ver kurtulcu, uluslararası politikalarda teslimiyetçi, terörizm karşısında tavizci ve yakın çevreleri açısından kazan kazan politikası takip eden bir iktidar olmuştur" dedi.

Türkiye'nin bugününü 9 yıl öncesiyle karşılaştıran Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, sabahın 06.30'undan gecenin 01.00'ine kadar beslemeli gazeteci veya sözde yazarlara anlaşmalı sohbetler yaparak, bir Türkiye tablosu çiziyor. Bu doğrusu ise o zaman söyleyeceğimiz bir söz yok. Ancak vatandaşın yaşadığı hayat çok farklısıyla o zaman birisi yalan söylüyor. Milyonların yalan söylemesi mümkün değil. Öyleyse halkı aldatan ve kandıran birisi var. O kim? Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticisi ve Sayın Başbakan. O zaman 12 Haziran'da bu iki temel tercihe göre bir irade ortaya koyarak, Türkiye'nin geleceğini ve kaderini yeniden belirlemeye mecbursunuz."

-"9 YILDA BÜYÜK BİR SERVET FARKLILIĞI DOĞMUŞTUR"-

MHP Genel Başkanı Bahçeli, işsizlik ve yoksulluk sorunlarına dikkati çektiği konuşmasında şunları kaydetti: "Yolsuzlukla, haksız kazançla, rantla beslenen, gelişen bir zümre ortaya çıkıyor. Kim bu zümre? Dün hiçbir şeyi olmayan ama bugün için iktidar yandaşı veya hanedanı olan bir zümre.

Gittikçe servetlerine servet katıyorlar. AKP'ye oy veren kardeşimle, AKP'nin yöneticisi veya bakanı arasında 9 yılda büyük bir servet farklılığı doğmuştur. AKP'ye oy veren siz de bizim gibi hala aş, iş peşinde. Ama öbürleri, yeni rant alanları nasıl olur diye gece gündüz düşünüyorlar. Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da 'İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje' diyorlar.

Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir. Daha akılcı bir yol bulabilirsin. İstihdam yaratan, iş yeri sahiplerine, KOBİ'lere atölyelere, fabrika sahiplerine yeni yeni istihdam oluşturabilecek imkanları verebilir ve bir işsize, bir aç insanımıza bir ekmek kapısı bulabilirsin.

Bunlara kafa yoracağın yerde, akılcı politikalar üreteceğin yerde, çıldırmış bir toplumu çılgınca projelerle niye kandırıyorsun Sayın Başbakan?" MHP'nin kadroları ve projeleri ile iktidara hazır olduğunu vurgulayan Bahçeli, 'İktidar olmak istiyorum" dedi.[2]

Mağduru oynayarak oy alamassın Erdoğan

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir toplumda baskı, otorite ve korkunun, birileri tarafından yaygınlaştırılmaya çalışılmasının kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, "Bir sosyal kargaşa olursa, bunun altından kimse kalkamaz. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sen de kalkamazsın" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçeleri gezen Bahçeli, Kasımpaşa Parkı'nda, seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti.

Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak seçimleri önemsediklerini vurgulayarak, herkesin seçimlere katılmasını istedi.

Bir toplumda, korkunun yaygınlaştırılmasının kimseye fayda sağlamayacağını ifade eden Bahçeli, "Çok dikkatli olmalıyız. Konuşmalarımızda çok dikkatli olmalıyız. Muhalefeti azarlamakla, birilerini kızdırmakla, öfkelendirmekle, gerilim stratejisi yaratıp, orada bir çatışma ortamı yaratıp, sonra da bu kutuplardan birisi kendisi olarak mağdura bürünme durumuyla artık oy alma dönemi geçmiştir" diye konuştu.

-"40 HARAMİDEN..."-

Bahçeli, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan ayaklanmalara işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın, baskı, otorite, korku bir toplumda birileri tarafından yaygınlaştırılmaya çalışılırsa ne kendisine ne ülkesine bir fayda sağlar. Bir sosyal kargaşa olursa, bunun altından kimse kalkamaz. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sen de kalkamazsın. Akılımızı başımıza alalım. Siyasi partilerin içinde çürük yumurta aramaya gerek yok.

Sayın Başbakan üstün zekasıyla, '40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz' diyor. Buradaki yavrulara sorsan 'Çürük yumurtadan, amca sağlam yumurta çıkar mı?' diye bana cevap verir. Bunun için ayrı bir zekaya, ayrı bir bilgiye gerek yok. 40 haramiden bir Adalat ve Kalkınma Partisi 9 yıldan beri çıkıyor."

Bahçeli'nin konuşması sırasında yöresel kıyafet giydirilen çocuklar, ellerinde "Hepimiz Türkiye'yiz" yazılı dövizler taşıdı.

-EYÜP SULTAN CAMİSİ ZİYARETİ-

Bu arada, Eyüp Meydanı'nda da halka hitap eden Bahçeli, yürüyerek Eyüp Sultan Camisi'ne geçerek dua etti. Bahçeli, cami avlusunda "Geleceğin başbakanı geliyor" şeklinde slogan atan bir vatandaşı uyardı. Cami çıkışında vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektiren Devlet Bahçeli, esnafla da tokalaştı.[3]

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ

[1] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19972}

[2] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19980}

[3] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19981}



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,020 µs