En Sıcak Konular

ABD BÜYÜKELÇİSİ: ''ÜSSE GEREK YOK TÜRKİYE VAR!''

7 Mayıs 2011 19:11 tsi
ABD BÜYÜKELÇİSİ: ''ÜSSE GEREK YOK TÜRKİYE VAR!'' ABD Büyükelçisi’nin Türkiye’deki askeri üslerin durumuyla ilgili soruya verdiği cevap işte bu oldu!

Üsse gerek yok, Türkiye var!

ABD Büyükelçisi’nin Türkiye’deki askeri üslerin durumuyla ilgili soruya verdiği
cevap işte bu oldu!

Ortaklığımız bir harika...
ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi: Artık farklı zorluklar var, fanatizm, terörizm gibi. Türkiye’nin büyük bir askeri gücü var ve ABD müttefik olmaktan gurur duyuyor. Fiziksel varlığımıza gerek yok çünkü Türkiye ile harika bir  ortaklığımız var.

ABD’yi Libya’da temsil ediyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner,  “Türkiye bizim Libya’daki çıkarlarımızı temsil etmeye devam ediyor” dedi.

‘Üsse ihtiyacımız yok!’
“Yeni dönemde askeri üslere olan ihtiyaç, eskisi kadar fazla değil” diyen ABD Büyükelçisi Ricciardone: Fiziksel varlığımıza gerek yok çünkü Türkiye ile harika ortaklığımız var.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, terörizm ve aşırılıklarla mücadelede, askeri üslere ihtiyacın, eskisi kadar fazla olmadığını söyledi. İzmir programı kapsamında İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO), “Son Dönem ABD-Türkiye İlişkileri” konulu bir konuşma yapan Büyükelçi Ricciardone, ABD üslerine yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

Türkiye ile müttefikiz
“Soğuk savaş bitti, Sovyetler dağıldı. Yeni dönemde farklı zorluklar var, fanatizm, terörizm gibi. Türkiye ile askeri işbirliğimiz sürmektedir ancak yeni dönemde, askeri üslere olan ihtiyaç, eskisi kadar fazla değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, savunma sanayi, askeri istihbarat da dahil olmak üzere istihbarat, bu günlerde o günlerdekinden çok daha fazla yeteneğe sahiptir. Burada ABD’nin fiziksel varlığının olmasına gerek yok çünkü harika bir ortaklığımız var.

Kosova üssü devredilecek
Öte yandan, ABD’nin Kosova’nın başkent Priştine’den 40 kilometre uzakta bulunan Ferizovik civarındaki Amerikan üslerinin bulunduğu Bondsteel’in Türkiye’ye devredileceği ileri sürüldü. Bosna gazetesi Dnevni Avaz’a göre;  ABD kuvvetlerinin yakında bırakacağı Ferizovik’teki Bondsteel askeri üssüne Türkiyesinin girebileceği belirtilirken, haberin Sırbistan’da paniğe neden olduğu ifade edildi.
Çıkarlarımızı Türkiye koruyor
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bir süre önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ABD’nin çıkarlarının bekçisi olduğunu söylemişti. Mark Toner, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin  Trablus Büyükelçiliği’nin kapatılmasını değerlendirerek, “Benim anladığıma göre, bazı güvenlik kaygıları nedeniyle Libya’daki misyonu geçici olarak kapattılar, ancak Türkiye bizim Libya’daki diplomatik ve konsüler çıkarlarımızı temsil etmeye devam ediyor” dedi. (Haber  : Fatih Erboz - yeniçağ)

Kaynak:



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,473 µs