En Sıcak Konular

MADE IN HOLLYWOOD : BİN LADİN OPERASYONU

7 Mayıs 2011 10:14 tsi
MADE IN HOLLYWOOD : BİN LADİN OPERASYONU ABD askeri birliklerinin Pakistan'da gerçekleştirdiği Bin Ladin operasyonu, adeta yalan rüzgârına döndü.

Yalan yanlış bilgilerle, ABD'nin güvenirliliğini iyice sarstı

Made in Hollywood!

ABD askeri birliklerinin Pakistan'da gerçekleştirdiği Bin Ladin operasyonu, adeta yalan rüzgârına döndü.

 Ortaya çıkan yalan yanlış bilgiler, her şey bir Hollywood filmi için yazılmış bir senaryodan ibaret dedirtiyor. Başta ABD'liler olmak üzere hiç kimse, ne operasyonla ilgili açıklananlara ne de Ladin'in öldürüldüğüne inanmıyor. Önce silahlı sonrası silahsız olduğu açıklanan Ladin'in tek kurşunla öldürülmesine rağmen, fotoğrafı açıklanamayacak derecede 'korkunç' hale nasıl geldiği ise hala cevabı en çok merak edilen soru. Bin Ladin operasyonunda, yalanın bini bir paraya dönüştü. Dünya kamuoyunu yönlendirmek için uydurmadık yalan, yazmadık senaryo bırakmayan ABD yönetimi, her açıklanan bilgiyle biraz daha çuvallıyor.

Tek kurşunla nasıl korkunç!
Bin Ladin'e yönelik operasyonuna ilişkin en önemli soru, fotoğraf veya video görüntülerinin neden yayınlamadığına ilişkin. Başkan Obama korkunç halde olduğu belirtilen fotoğrafların yayınlanması durumunda bazı kesimlerde tepki yaratacağı ve daha fazla şiddete yol açacağını söyleyerek, fotoğrafların yayınlanmamasına karar verdi. Bu açıklama, 'Zaten silahsız olan ve başına sıkılan bir kurşunla öldürüldüğü açıklanan Bin Ladin, nasıl tek kurşunla korkunç hale geldi?' sorusuna neden oldu.  Dolayısıyla fotoğrafı veya videosu yayınlanmadığı için de her zaman, 'Bin Ladin gerçekten öldürüldü mü öldürülmedi mi?" sorusu bir muamma olarak kalacak.

Sadece o değil hepsi silahsızmış
Operasyonda ilk önce Ladin'in silahlı olduğu ve direndiği, şiddetli çatışmalar yaşandığını açıklanmıştı. Ancak durumun öyle olmadığı birkaç gün sonra ortaya çıktı. Beyaz Saray, Ladin'in aslında silahsız olduğunu ama buna rağmen direndiği için öldürüldüğünü açıkladı. Şiddetli çatışmalar yaşandığı iddiasını ise, görgü tanıkları ve olay yeri görüntülerini yalanlıyor. Çünkü Pakistan güvenlik güçleri, Ladin ile birlikte öldürülenlerden sadece birisinde tabancaya rastlandığı tespit etti. Ayrıca öldürülen 5 kişinin farklı odalarda, infaz edilmiş olarak bulunduğu ortaya çıktı. İlk bilgilerde Ladin'in eşinin öldürüldüğü açıklanmıştı. Fakat eşinin yaralandığı ve halen hayatta olduğu belirtildi. Ladin'in eşini kalkan olarak kullandığını ileri sürülmüştü. Gerçekte ise, eşi silahsız olan Ladin'i korumak için kendisini siper etti. O nedenle de, ayağından vuruldu.

Basının görmediği açıklama!
Operasyonun yapıldığı ülke olan Pakistan'dan ise tepki gelmeye devam ediyor. Yetkililer, ABD'ye habersiz bir şekilde yaptığı askeri operasyon nedeniyle, sert eleştirililer yöneltiyor.

Ancak Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin dün yaptığı açıklama, aslında şok edici bilgiler içeriyor. Ancak nedense ABD'nin senaryosunu deşifre ettiği için olacak ki Millî Gazete dışında,  dünya ve Türkiye basını tarafından görmezden gelindi.

Çünkü Zerdari'nin açıklaması, aslında her şeyin bir senaryodan ibaret olduğunu ortaya koyuyor. Bin Ladin operasyonunun tamamen düzmece olduğunu söyleyen Zerdari, "11 Eylül 2001'deki saldırılardan sonra Bin Ladin'i Afganistan'daki Tora Bora dağlarında yakaladık. Ardından da ABD güçlerine teslim ettik. Ben birkaç yıl önce de bunu açıkladım. Ancak herkes sessiz kaldı. Daha sonra da Bin Ladin'in Amerika tarafından serbest bırakıldığını öğrendim. Washington ve müttefiklerinin başka planları olduğu ortada. Zulüm peşindeler" diye konuştu.

Canlı izledik yalanı
Öte yandan ilk gün, Başkan Obama ve beraberindeki birçok yönetici operasyonu sanki televizyondan naklen izliyormuş gibi bir görüntü basına servis edilmişti. Hatta, CIA Başkanı Panetta'nın operasyonu askerin miğferindeki kameradan canlı takip ettiği bilgisi verilmişti. Ancak durumun öyle olmadığı CIA Başkanı Panetta'nın, "Operasyon başlar başlamaz video görüntüsü gitti. 25 dakika boyunca hiçbir görüntü ve haber alamadım" sözleriyle anlaşıldı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/made-in-hollywood-200987.htm}



Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,898 µs