En Sıcak Konular

GÜNEYDOĞU'DA VAHİM GELİŞMELER

7 Mayıs 2011 10:10 tsi
GÜNEYDOĞU'DA VAHİM GELİŞMELER Kastamonu'da polise düzenlenen hain saldırıyı PKK'nın üstlenmesinin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da tansiyon giderek yükseliyor.

Bu ateş herkesi yakar

Kastamonu'da polise düzenlenen hain saldırıyı PKK'nın üstlenmesinin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da tansiyon giderek yükseliyor.

Her fırsatta halkı kışkırtarak, sokaklara dökmeye çalışan terör örgütü, şiddet eylemleriyle halkı baskı altına almaya çalışıyor. Yaklaşan seçim öncesi güç gösterisinde bulunarak, provokasyonlarını arttıran  terör örgütünün, belli kesimlere gözdağı vermek istediği belirtiliyor. Son saldırılarla birlikte Aysel Tuğluk'un açıklamaları yan yana getirildiğinde PKK'nın Arap dünyasında yaşanan ayaklanmalara benzeyen bir ayaklanmayı hedeflediği ortaya çıkıyor.

Ayaklanabiliriz mesajı
PKK'nın gündemiyle Türkiye'nin gündeminin farklı olduğunu belirten terör uzmanı Dr. Ali Nihat Özcan "PKK kendi ajandasına göre hareket ediyor. PKK için Türkiye'nin demokratikleşmesi, yaşanan diğer gelişmeler çok fazla bir önem arz etmiyor. Türkiye'de elinde silahla dolaşan 6 bine yakın terörist var. Bu insanlar her an her şey yapabilir. Seçimlere doğru eylemlerin dozu artabilir. Bu bizler için sürpriz olmamalı. Çünkü PKK'nın amacı belli, bu amaç doğrultusunda hareket ediyor" şeklinde konuştu. Aysel Tuğluk'un açıklamalarına da değinen Özcan "BDP'liler Arap dünyasında yaşananlara bakarak, işi bizde ayaklanalım demeye getiriyorlar. Nasıl olsa, ayaklananlar sempati topluyor, destek görüyor, dünyanın ilgisini çekiyor, diye düşünüyorlar. Tuğluk açıklamalarının sebebi bu. Arap dünyasında yaşanan sürece bakarak, taktik belirliyorlar. Ortamı gerdikçe, insanları mobilize ettikçe, oy oranlarının artacağı inancına sahipler. Bu yüzden gerginlik çıkartıyorlar" şeklinde konuştu.

Her yerde ve her şartta eylem yapabiliriz
Kastamonu'daki saldırıyı değerlendiren savunma uzmanı Emekli Binbaşı Yakup Evirgen, olayın çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Evirgen "PKK, bu saldırıyla Doğu ve Güneydoğu'da kendisine rakip olarak gördüğü siyasi partilere gözdağı vermek istemiştir. Bizim için yer ve zaman fark etmez. Her yerde ve her şartta eylem yapabiliriz demiştir. Kastamonu'nun seçilmesi bu yüzdendir." değerlendirmesinde bulundu.

İnfial ortamı hazırlanmak isteniyor
Bu eylemle PKK'nın sempatizanlarını da mesaj verdiğinin altını çizen Evirgen "PKK'nın parlamentodaki temsilcileri, siyasette başarılı olamadılar. Belli bir oy oranına takılıp kaldılar. Kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak lanse etseler de, bunun böyle olmadığı ortada. Kürt vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu PKK'nın siyasal uzantısını oy vermiyor ve temsilcisi olarak görmüyor. PKK bunun için bu tip eylemler yaparak, güç gösterisinde bulunuyor. Hem sempatizanlarına hem de bölge halkına mesaj veriyor. Kendi tabanına güven aşılamaya çalışırken, bölge halkı üzerinde de baskı kuruyor. Bu baskının amacı da belli sandıkları ipotek altına almak. Bu tür saldırılar bekleniyordu. Bölgede seçim öncesi bir infial ortamı hazırlanmak isteniyor." ifadelerini kullandı.

Bölge halkını ayaklandırma girişimi
Saadet Partisi Şırnak İl Başkanı Hüsamettin Duman'da bölgede tansiyonun BDP'liler tarafından kasıtlı olarak yükseltildiğini kaydetti. Duman "İki gün önce Nuh-Eğitim Derneği şubesi taşlandı. Ardından parti bayraklarımızı astığımız il başkanlığımız saldırıya uğradı. Bayraklarımız kesildi, ve kullanılamaz hale getirildi. İl binamız taşlandı. Biz bu saldırıların kim tarafından ve neden yapıldığını biliyoruz. PKK yalnızca kendisine angaje olan siyasi yapının, faaliyette bulunmasını istiyoruz. Ve toplumu bu yönde kanalize ediyor. Gerginlik siyaseti izleniyor. Şırnak halkı bu durumdan rahatsız. Aysel Tuğluk'un açıklamaları da bölge halkını ayaklandırma girişimidir."ifadelerini kullandı.

Bölgede büyük bir kaos hedefliyorlar
Mustazaf-Der Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz'da BDP'nin terör örgütü gibi çalıştığını söyledi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Yılmaz "Birkaç gün önce Yüksekova'da bir arkadaşımız şehid edildi. Yüksekova'da bulunan derneğimiz onlarca kez saldırıya uğradı. Bu saldırıyı yapanlar PKK'nın uzantıları. Buna rağmen ne PKK ne de BDP bu saldırıları kınamadılar. Aksine desteklediler. BDP'liler terör örgütü gibi çalışıyor. Halkta korku psikoloji oluşturarak, insanları sindirmek istiyorlar. Bizi de içine çekerek büyük bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz."dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-ates-herkesi-yakar-200988.htm}



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs