En Sıcak Konular

EV ARABA ŞİRKET SAHİBİ YEŞİL KARTLILAR

6 Mayıs 2011 14:51 tsi
EV ARABA ŞİRKET SAHİBİ YEŞİL KARTLILAR 19 bin 256 yeşil kartlı vatandaşın evi, arabası, işyeri olduğu belirlendi. 1 milyona yakın yeşil kart iptal edildi.

Yeşil kartta büyük suiistimal

19 bin 256 yeşil kartlı vatandaşın evi, arabası, işyeri olduğu belirlendi. 1 milyona yakın yeşil kart iptal edildi.

Ev araba sahiplerinin yeşil kartlarına iptal
Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun araştırmasında,19  bin  kişinin ev, araba, işyeri ve şirket sahibi olduğu halde yeşil kart aldığı belirlendi.  1 milyona yakın yeşil kart iptal edildi.
Sayısı dokuz milyonu aşan yeşil kartlının 2 milyon 180 binini kontrolden geçiren Maliye müfettişleri, önemli sayıda usulsüzlük  tespit etti. Risk değerlendirmesine alınan yeşil kartlı vatandaşlar içerisinde önemli miktarda evi ve arabası olanlar bulunuyor. Faal olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi  (MTV) mükellefi olan 6 bin 665 kişi yeşil kart sahibi çıktı.  çapraz kontrolden geçirilerek ortaya çıkarılan bir başka sonuca göre de 3 bin 125 yeşil kartlının tapu  kaydı taramalarında son on yıl içerisinde gayrimenkul aldığı tespit edildi. Tapu kaydı taramalarında son on yıl içerisinde gayrimenkul sattığı tespit edilen yeşil kart sahibi kişi sayısı ise 4 bin 307. Son on yıl içerisinde gayrimenkul alım ve satımı yaptığı tespit edilenlerin sayısı ise 564 oldu.

9 milyon yeşil kartlı var
Maliye müfettişlerinin toplam yeşil kart sayısının beşte birinde yaptığı risk merkezli denetim  sonuçlarına bakıldığında toplamda 15 bine yakın yeşil kart sahibinin evi ve üzerine kayıtlı arabası bulunuyor. Sonuçları değerlendiren Maliye Bakanlığıkaynakları ise vergi dairesinde herhangi bir şekilde mükellefiyet kaydına rastlanan yeşil kart sahibi vatandaşların ortalama yüzde 46,7’sinin kartlarının ilgili makamlarca iptal edildiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığıverilerine göre Türkiye genelinde Yeşil Kart Bilgi Sistemi’nde 9 milyon 200 binin üzerinde aktif, 7 milyon 250 bin de pasif yeşil kartlı kaydı bulunuyor. Yeşil kartın verildiği illerin sıralamasına bakıldığında ise 500 binin üzerinde kişi bulunan Şanlıurfa, Diyarbakır ,Van illeri, ilk üç sırada yer alıyor. Bu illeri Adana  ve İstanbul, 300 binin üzerinde yeşil kartlı sayısı ile takip ediyor.

Kaynak:

 

 



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,229 µs