En Sıcak Konular

KAMU-SEN'DEN 'İŞE GEÇ GELME EYLEMİ'

15 Ocak 2008 14:02 tsi
KAMU-SEN'DEN 'İŞE GEÇ GELME EYLEMİ' Türkiye Kamu-Sen'in aldığı karar doğrultusunda, konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri "İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi" yaptılar.

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen'in aldığı karar doğrultusunda, konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri "İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi" yaptılar.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde toplanan sendikacılar, "Sağlıksız reform, sağlığımızı bozuyor", "Memur arkadaş aldanma, bu reforma kanma" yazılı dövizler taşıyarak, "IMF sizinle gurur duyuyor", "Sağlık hakkımız satılamaz" sloganları attılar.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, tüm iş yerlerinde yapılan ortak açıklamayı burada okudu. Akyıldız, yapılmak istenen düzenlemelerle her muayene için 2-10 YTL, tedavilerden 608 YTL'ye kadar katılım payı alınacağını, hastaneye yatan ya da ameliyat olan hastalardan masrafların yüzde 1'inin isteneceğini, hastanede yatarken ilaç ya da protez kullanıldığında bu miktarın yüzde 20'ye kadar çıkacağını, aylık geliri 145 YTL'nin üzerinde olan herkesten 73-475 YTL arasında sağlık sigortası alınacağını kaydetti.
Akyıldız, "Tüpraş, Petkim, Erdemir, Türk Telekom satıldı. Şimdi de sağlığımız satılıyor. Emekliliğimiz ipotek altına alınıyor" diye konuştu.

DİĞER İŞ YERLERİNDEKİ EYLEMLER
Sağlık Bakanlığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde de Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ortak açıklamayı okudu.
Basın açıklaması sonrasında vatandaşlarla Türk Sağlık-Sen üyeleri arasında tartışma çıktı. Vatandaşlardan bazıları, bu tür eylemlerin hasta ve hasta yakınlarını mağdur ettiğini, hükümetin sağlıkta yaptığı değişikliklerden memnun olduklarını belirtirken, sendika çalışanları ise "vatandaşların değişikliklerden haberi olmadığını, uygulamalar başladığında mağdur olacaklarını" ileri sürdüler.

ANKARA GARI'NDA EYLEM

Ankara Garı'ndaki eylem nedeniyle banliyö trenleri saat 08.30'dan itibaren 35 dakika geç hareket ettiler. Banliyö trenlerinin kalktığı peronda toplanan Türk Ulaşım-Sen üyeleri pankart açıp, slogan attılar.

HAYDARPAŞA GARI ÖNÜNDEN YÜRÜYÜŞ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve Türk Dişhekimleri Birliğinin (TDB) oluşturduğu ''Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu''nun 17 Ocak'ta Ankara'da sona erecek ''Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Yürüyüşü'', Haydarpaşa Garı önünden başladı.

Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,260 µs