En Sıcak Konular

''EDEP TACİNİ GİYDİK'' DİYEN ERDOĞAN EN FAZLA ARGO KONUŞAN LİDER

30 Nisan 2011 12:00 tsi
''EDEP TACİNİ GİYDİK'' DİYEN ERDOĞAN EN FAZLA ARGO KONUŞAN LİDER Başbakan Erdoğan, “Biz edep tacını giydik. Asla küfürlü onuşmayız” diyor. Ancak Erdoğan, Türk siyasi tarihine en fazla argo konuşan Başbakan olarak geçti.

''Edep tacını giyene bakın!''

Erdoğan, "Edep tacı giydik. Asla küfürlü konuşmayız" dedi.

İşte başbakan'ın akıllara kazınan 'edep' incileri:

 "şerefsizlik"
"Cibilliyetsiz"
"Lan terbiyesiz"
"Ananı al git"
 
Erdoğan: Asla küfür etmem
TÜMSİAD’ın toplantısına katılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ağzını bozmakla suçladı. Başbakan “Edep tacını giydik. Biz bu seviyeye düşmeyeceğiz, bizden boş söz, küfür, hakaret duymayacaksınız” dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting meydanlarındaki üslubunu eleştirerek, ” Bizim ağzımızdan asla küfür duymayacaksınız “ dedi. Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) Green Park Otel’de yapılan 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, muhalefete yüklendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken ”Milletin karşısına çıkıp, meydanlarda ağzını bozan, edep dairesinin dışına çıkan bir Genel Başkanın, milletten teveccüh görmesi, hatta kendi seçmeninden, kendi tabanından bile takdir ve teveccüh görmesi mümkün olamaz” dedi.  

Milletin edebiyle edeplendik
Erdoğan, seçim meydanlarında dile getirilen bazı sözleri eleştirirken de “Her ne yaparlarsa, ne derlerse desinler, biz bu seviyeye düşmeyecek, onların kullandığı dili kullanmayacağız. Biz milletin edebiyle edeplendik, milletin karşısında mahcup olmadan bu süreci devam ettireceğiz. Bizden boş söz, hakaret, küfür asla duymayacaksınız. hele hele analara bizim saygımız sonsuzdur. Çünkü bizim medeniyetimizde cennet annelerin ayakları altındadır. Biz onlara yanımızda yaşadıkları sürece bırakın küfürü ’öf’ bile demeyiz, dedirtmeyiz. Biz, milletin diliyle konuştuğumuz gibi, millete hizmet cümleleri kurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Abdülmecit dedemizin projesi
Erdoğan, konuşmasında, “Kanal İstanbul” projesi ile ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, projenin eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit tarafından gündeme getirildiğine ilişkin sözlere de şu karşılığı verdi: “Merhum Ecevit, kendi projesini açıkladığında, diyor ki ’bunu, belli çevrelere diyet borcu olmayan parti uygulayabilir’. İşte bugün, hiç kimseye diyet borcu olmayan hükümetimiz, kendi projesini uygulama safhasına getiriyor. Bu proje, bu kardeşinizin, ta belediye başkanlığından itibaren rüyasıdır. Ama bunun tarihi, Osmanlı’ya dayanır. Diyorlar ki ’efendim bu Ecevit’in projesidir’. Ecevit de bunu söylemiş olabilir, ama bir projeyi söylemek, yapmak demek değildir. Varsa projesi neredeydi. İnsan bunu da görmek ister. Marmaray’ı merhum Abdulmecit dedemiz mimari çizgilerini çizmiş. Arşivlerden onu çıkardık...Biz o çizgiler üzerinden hareketle, iktidarımız döneminde bir adımını attık.”
En çok argo konuşan lider
 CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ağzını bozmakla itham eden Başbakan Erdoğan, “Biz edep tacını giydik. Asla küfürlü onuşmayız” diyor. Ancak Erdoğan, Türk siyasi tarihine en fazla argo konuşan Başbakan olarak geçti. Erdoğan’ın 11 Şubat 2006’da Mersin’de Kemal Öncel adlı çiftçiyle giriştiği tartışma sırasında söylediği sözler, internet sitelerinde adeta tıklanma rekoru kırdı. Erdoğan, “Anamızı ağlattınız” diyen Öncel’e önce “Artistlik yapma lan” ardından da “Ananı da al git” demişti. Erdoğan’ın argo üslubundan muhalefet liderleri de nasibini aldı. 12 Eylül’deki referandum öncesinde MHP lideri Bahçeli’nin, “PKK’yla işbirliği yapıyorlar” iddiasına Erdoğan, “Bunu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir” dedi. Başbakan, Baykal’ın sözleri için de bir yıl önce “ahlaksız bir iftira” ifadesini kullanmıştı. CHP’yi cibiliyetsizlikle de suçlayan Erdoğan’ın sık kullandığı argo sözlerinden bazıları şöyle; “Afra tafra atıyorsunuz.”, “Yahu”, “Bayram değil, seyran değil...”, “Kurusıkı yürüyorlar”, “Kafası basmıyor”, “Dur dinle be”, “Akılları basmaz”, “Bana da frikik attırıyorlar, iyi frikik atarım.” (Haber : Bilun ÇELİK-Yeniçağ)

 

Kaynak:


    
 



Bu haber 1,495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,075 µs