En Sıcak Konular

BAYKAL: 'BAŞBAKAN'IN KAFASI KARIŞIK'

15 Ocak 2008 16:34 tsi
BAYKAL: 'BAŞBAKAN'IN KAFASI KARIŞIK' Baykal, partisinin Grup Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Madrid'te başörtüsüyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, üniversiteye türbanlı girmek isteyenlere, ''Başınıza peruk takın'' tavsiyesinde bulunurken, şimdi ''Siyasi simge olsa, dini simge olsa ne çıkar'' dediğini belirterek, ''Yüzde 47'nin pek çok çevreyi pıstırdığını, teslim aldığını düşünerek mi bunu söylüyorsun? Başbakan'ın kafası karışık'' dedi.
     Baykal, partisinin Grup Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Madrid'te başörtüsüyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.
     Kimsenin kimseyi aldatmaya, yanıltmaya kalkmaması gerektiğine işaret eden Baykal, Türkiye'deki sorunun, başörtüsü sorunu olmadığını dile getirerek, ''Her kim, Türkiye'deki soruna, başörtüsü sorunu diyorsa, o bir şeyi gizlemek için söylüyor'' dedi. Baykal, üniversitede, Türkiye'de, hiçbir yerde başörtüsü sorunu bulunmadığını savundu.
     Baykal, Türkiye'de herkesin, kılık-kıyafetini istediği gibi düzenlediğini belirterek, başörtüsünü, ''Yaşam, tarih ve kültürün içinden çıkan geleneksel giyinme biçimi'' olarak değerlendirdi. Baykal, bununla ilgili geçmişte ve bugün bir sorun olmadığını, gelecekte de yaşanmayacağını ifade etti.
     Baykal; kadınların doğal, geleneksel, tarihi ve Türkiye'ye özgü kılık kıyafetiyle hiç kimsenin sorunu olmadığını bildirdi.
     Türkiye'deki sorunun başörtüsü olmadığını, buna sahip çıkanların açık konuşması gerektiğini belirten Baykal, ''Problem; türban problemidir, başörtüsü problemi diye konuşmasınlar, maskelemesinler, türban desinler. 30-40 yıl önce Türkiye'de türban mı vardı, Türkiye'nin, Anadolu'nun tarihinde türban mı var? Karadeniz'den, Akdeniz'den, Ege'den, Orta Anadolu'dan mı gelmiş bu? Var mı böyle bir şey?'' dedi.
     Buna, herkesin, ''Siyasi simge'' dediğine dikkati çeken Baykal, Başbakan Erdoğan'ın daha düne kadar ''Bu bir siyasi simge değildir'' söylemini, tebessümle izlediklerini söyledi.
     Başbakan Erdoğan'ın, artık yeni bir noktaya geldiğini, yeni bir forma taşıdığını ileri süren Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Şimdi çıkıp, dünyaya meydan okuyor: 'Siyasi simge olsa ne çıkar' diyor. İtiraf et. Kararını al siyasi simge mi değil mi? Siyasi mi dini simge mi? Dini simge olduğu tartışma götürmüyor da... 'Siyasi simge değildir, dini anlayışın gereğidir' diyordu. Şimdi 'Dini ve siyasi simge, bu da sorun çıkarmaz' diyor.
     Türkiye, senin yönetiminde bugün böyle bir aşamaya geldi. Daha düne kadar üniversiteye türbanlı girmek isteyenlere, 'Başınıza peruk takın' tavsiyesi yapan kişisin. 'Türkiye'de kurumlar arasında uyum sağlanmadan harekete geçmeyiz' diyen kişisin. Şimdi birden bire, 'Siyasi simge olsa, dini simge olsa ne çıkar' derken ne değişti? Bunun altında yatan neden yüzde 47 mi? Yüzde 47'nin verdiği güçle mi bunu söylüyorsun? Yoksa yüzde 47'nin pek çok çevreyi pıstırdığını, teslim aldığını düşünerek mi bunu söylüyorsun? Dayatmalarını, 'Yanlış yapıyorsun' diyecek bir babayiğidin artık Türkiye'de kalmadığını düşünerek mi yapıyorsun? Yüzde 47 ile pek çok çevreyi etki altına çekmeyi başarmış olabilirsin, yer yer başardığını görüyorum. Bunu başarmış olman, Türkiye'yi soktuğun yanlış istikamette, hiçbir demokratik tepki görmeden yoluna devam edeceğin anlamına gelmez. Sizin karşınıza, elbette demokratik güçler çıkacak ve yanlışlığını anlatmaya devam edecektir.''


Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,195 µs