En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''AKILLI PROJE DURURKEN ÇILGINLAŞMANIN NE ANLAMI VAR''

30 Nisan 2011 10:34 tsi
BAHÇELİ: ''AKILLI PROJE DURURKEN ÇILGINLAŞMANIN NE  ANLAMI VAR'' Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli,vatandaşlara HİLAL KARTI anlatırken "Akıllı proje dururken çılgınlaşmanın ne anlamı var'' dedi.

"Akıllı proje dururken çılgınını ne yapalım"

Partisince Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın Türkiye'yi bir baskı rejimi altına alıp beklenen anayasa değişikliğini de istismar edip seçim sonrasına ötelemek suretiyle PKK ve etnik bölücülükle bir rol paylaşımı içerisine girdiğini iddia etti.

MHP Liderine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İi Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Milletvekili Milletvekili adayları Sezai Bilgin, Avni Kabasakal ,MHP il teşkşlatları ve Bartın Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Bilge Berdibek ile vatandaşlar eşlik etti.
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimleri öncesi Bartın'da Sezai Bilgin ve Avni Kabasakal'ın aday gösterildiği partisinin memleketinden seçmenleri ile buluştu. 12 Haziran genel seçimleri için tüm Türkiye'yi dolaştıklarını ifade eden Bahçeli; "Bugün de Bartın ilimizde sizlerle buluşmaktan gurur duyuyoruz. Sözlerime başlamadan önce 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinin büyük Türk milletine, siyasi partilere ve siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Muhterem Bartın'ın aziz vatandaşları, öncelikle daha önce yapılan seçimlerde demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak bir yarışa katılmış ve Bartınlıların yüksek teveccühüyle değerli arkadaşımız Cemal Akın beyefendi belediye başkanı olmuştur. Bu seçimler sebebiyle tüm oy veren vermeyen tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca seçimde sorumluluk üstlenmiş belediye meclis üyelerine de başarı dileklerimi sunuyorum. İnanıyorum ki 24 ay gibi bir sürede yararlı hizmetler yerine getirilmiştir. Kalan süre içinde de Bartın'ın iyi yerlere getirilmesinde Cemal Akın beyefendinin çok büyük hizmetleri olacaktır.

Muhterem Bartın'ın aziz vatandaşları, 12 Haziran seçimleri sosyal ekonomik siyasal yönden çok ağır bunalımların yaşandığı br dönemde yapılmaktadır. Milletin kaderinin belirleneceği kader anı olacaktır. Değişik siyasi partilerde bulunan arkadaşlarımız kendileri çok hassas ve dikkatli olmalıdır. Çünkü Türkiye bir yol kavşağındadır" dedi.

YENİ BİR İKTİDARIN DOĞUŞUNA İHTİYAÇ VAR
 
Ülkenin tehlikede olduğunu savunan Bahçeli, "Burada ki temel tercihler önümüzdeki yılları gösterecektir.9 yıldan bu yana ülkeyi yöneten AKP'nin bugüne kadar olan uygulamaları doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan'la 3. Dönemi yaşamak istiyorsanız ve bunda da tercih ortaya koyuyorsanız saygı duyulacak bir tercih olmalıdır. Türkiye'nin nasıl bir ortama sürükleneceğinin kestiremeden bu işi yapıyorsanız bu yanlışların devamını sağlayacaksınız.

Vebaliniz yüksek olur. Bu yüzden yeni bir iktidarın doğuşuna ihtiyacı var. Ülke rahat bir nefes almalıdır. Zamana ihtiyaç vardır. Seçimlere bu anlayışla girmeliyiz. Yüksek bir katılım olmalıdır. Ne kadar yüksek olursa tartışma o kadar azalır. Birçok araştırma yapılıyor. Türkiye'nin öncelikli sorunları aranıyor. Buna baktığımızda birinci sorunun işsizlik olduğu, ikinci sorunun yoksulluk olduğu yeni bir iktidarın doğuşuna ihtiyacı var üçüncü sorunun yolsuzluk ve asayişsizlik olduğu belirlendi. Bu araştırmaların sonucudur. Bunun yanında yandaş medyanın sanal sorunları da var.
 
Bunlar Türkiye'nin sorunsuz olduğunu, güllük gülistanlık olduğunu söylüyorlar. 9 yılı başarıların başarısı olarak gösteriyorlar. Sizlere sunulan sanal Türkiye'mi gerçek yoksa Bartın'da yaşayan vatandaşların yaşantısı mı gerçek. Bugün için 6 milyon işsiz var. İşsizimiz var ama bunlar kale alınmıyor. Yüzde 22 genç işsizimiz var. Ve bunlar eğitimini tamamlamış işsizler. Bu 9 yıldır kesintisiz devam eden bir yol. Tehlike buradadır" diye konuştu.

GİDİŞAT İYİ DEĞİL

Türkiye'de siyasi istikrarsızlık olduğunu öne süren Bahçeli şöyle konuştu; "Ülke koalisyonlarla yönetiliyordu. Türkiye'de siyasi istikrarsızlık var. 2002'den beri bu devam ediyor. Çıkartamayacağı bir yasa yok. Ama hala bu işsizlik sorunu çözülememiştir.

Beraberinde yoksullukta gelmektedir. İş arayan insanlar iş bulamıyor. Hal böyle olunca ailede de sorunlar ortaya çıkıyor. Gerçekçi olmak lazım. Palavralara inanmamak lazım. Yuvası yıkılan aileler çoğalıyor. Kadına şiddet, yaralama, gasp, cinayet artıyor. Televizyonlarda cinayetler saatlerce gösteriliyor. İnsanlar hoşgörüyü kaybediyor. Muhterem Bartın'ın aziz vatandaşlar Türkiye gittikçe karışıyor. Buna dur demek lazım. AKP'nin arasında olmuşsanız eğer istediğiniz yere gelirsiniz. Türkiye'de her şey görünüyor. Bölücü faaliyetler artıyor.

Her şey de sorun var. Bölücülük arttı. Yolsuzluklarla iş bitirilmeye çalışılıyor. Bu sayede gelir dağılımında adaletsizlik ortaya çıkıyor. Yoksuzluğu çözmekten çok artırıyorlar. Demokrasi artık yok. İleri demokrasi de yok. Paketle zorla oy verdirilen insanlar var. Hal böyle olunca bu olaya son vermek lazım. Muhterem Bartın'ın aziz vatandaşlar buna çözüm bulmalıyız. Gidişat iyi değil."

BAHÇELİ'DEN HİLAL KART PROJESİ
 
AKP'nin yöneticilerine göz yumulmaması gerektiğinin altını çizen Bahçeli; "Paketin ne olduğunu iyi kavrayın. İktidara mahküm oluyorsunuz. Bu çözümü ortaya koymadan evvel iktidarı çözmek lazım. Bu paket sizin hakkınız. Helaliniz, alın paketi vurun tokadı gitsin bunlar. Ama bu gidince yerine paket alışkanlık haline gelirse ne olur? Bunun içinde bir çözüm bulmak lazım. Sosyal devlet anlayışı yok. Kimsesiz insanlar ortada. Bu sebeple yeşil kartlılar ortada.

Karar sizin. Siz yoksullaşıyorsunuz. Ama iktidarla paketleşiyorsunuz. Muhterem Bartın'ın aziz vatandaşlar paket sizin hakkınız. Alın paketi bitsin bu olay. Ama bunun için çözüm bulmak gerekiyor. Biz buna çözüm bulduk. Hilal kart! Bu kartla huzurunuza çıkıyoruz. Bu kart harcama kartıdır. Banka kartı değildir. Tüketici kartı gibi değildir.

Faiziyle ödeme gibi bir olay yoktur. Bu hilal kart sosyal dayanışma projesidir. Şuan açlık içinde kıvranan çok insanımız var. Geçimini temin edemeyen insanımız çok. Ekonomik krizden etkilenen insanlar ortada. Fukara insanlarımız çok. Toplumda yoksul kitleyi millet ve devlet dayanışma ile ortadan kaldıracağız. Bu hilal kartla yapılacak.

Bu kart harcama kartıdır. Hilal kart cebinizde olacak. Paketin içinden ne çıkacağını bilmiyorsunuz. Ne istiyorsanız onu alacaksınız. Başınız dik alacaksınız istediğinizi. Evden çıkıyorsunuz. Televizyonlarda çocuklar çikolata gibi reklamların tesirinde kalarak 'Baba akşam gelirken çikolata getirebilir misin'dediğinde mahcup olmayacaksınız.

Hanımefendi 'Mutfağın şunlara ihtiyacı var'dediğinde 'Merak etme karıcığım Hilal Kartım var, arkamda devletim ve milletim var'diyeceksiniz. Hilal Kartla çarşıda neye ihtiyaç duyuyorsanız onu alacaksınız. Nereden alacaksınız, Bartın'daki esnaf arkadaşlarımızdan alacaksınız. Hilal Kart bir iştir, Hilal Kart bir aştır. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi olarak böyle bir projeyle milletin huzuruna çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

HUZURLU GÜVENLİ BİR TOPLUM
 
Akıllı proje dururken çılgınlaşmanın ne anlamı var diyen Bahçeli şunları kaydetti; "Ev kadınlarının emeklilerin durumu çok önemli, emekli maaşıyla hayat devam etmiyor. Birde ihtiyaçları var. Kışın kömür gözlüyor. Geçim darlığıyla boğuşup duruyor. Hayatını milletine vermiş insanlar, belli bir yaş döneminde yine kafası meşgul, yine isteklerine cevap bulamayan insan durumunda.

Buna da bir çözüm getirmeliyiz. Emeklilerimiz insanca yaşayabileceği duruma getirilecek. Kış öncesi hazırlık için 12 ay emekli maaş alıyorsa, 13. maaşı devletin ve milletin 'emeklim senin yanındayım'dediği bir dönem olacak. Her yer yanıyor. Huzurlu güvenli bir toplum olmaya bugünlerde ihtiyacımız var. Bir bakın asayiş yönünde İstanbul yanıyor, Hakk‰ri, Şemdinli yaşanmaz yer haline geldi. Diyarbakır kaynıyor, Vali yok, Kaymakam yok, Başbakan yok, Cumhurbaşkanı kayıtsız, kala kala polis kardeşim kalmış. Sabaha kadar teröristle boğuşup duruyor.

Bu böyle devam edemez. Bir tarafta terör bir tarafta PKK'nın siyasallaşması öbür tarafta bölünen Türkiye ve işsizlik yoksulluk buna benzer diğer sıkıntılar. Bir çılgın projeden bahsediyor. Akıllı proje dururken çılgınlaşmanın ne anlamı var. Çılgın dedi, dedi yarım saat sonra anlaşıldı, Demokratik Sol Parti eski Genel Başkanı Rahmetli Bülent Ecevit'in projesi olduğu anlaşıldı. Demek ki, çılgın proje değil ama çalınan proje olduğu kesin. Proje önümüzdeki dönemlerde halk arasında tartışılabilinir. Faydalı tarafı olabilir, yeni hizmet alanı oluştura bilir.

Özellikle Trakya bölgesini başka yönüyle geliştirebilir. Böyle bir projeyle televizyonlarda sabahtan akşama kadar propagandayla Türkiye'yi daha da çılgınlaştırmaya gerek var mı? Anarşi çıldırtıyor. Böyle bir durumda ne olacak Türkiye'nin hali? Bunu 22 milyar dolara 10 yıl içinde yapacakmışsınız? Bu yoksul vatandaş ne yapacak, bu parayla çok daha hayırlı işler yapılabilir. Artık bir karara varın. Bu geleceğinizi ilgilendiren karar olacak.

Bu iktidar yıpranmıştır, bu iktidar yorulmuştur değişmelidir. Ama yoksulluğunda hırsızlığında rüşvetinde bölücü terörü kökleye projeye imza atanlarında hesap vereceği dönem olması lazım. Bu iktidar değişikliği 12 Haziran'da olacak, millet tarafından yapılacak sandığa gideceksiniz, vicdanınızın sesine, akılcı yorumlarla oyunuzu kullanacaksınız. Recep Tayyip Erdoğan '9 yıldan beri usandırdın, bıktırdın, biz seni izlemekten bıktık, şimdiden yeni bir dönem yeni bir soluğa ihtiyaç var'diyeceksiniz. Peki, bu kim olacak Milliyetçi Hareket Partisi olmalıdır."(Şadıman Demirel / Güngör Yavuzaslan -ORTADOĞU)

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=-34akilli-proje-dururken-cilginini-ne-yapalim-34&id=19880}



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,991 µs