En Sıcak Konular

''KANAL İSTANBUL''A SP'NİN YORUMU: ''KAYNAK İSRAFI''

29 Nisan 2011 18:35 tsi
''KANAL İSTANBUL''A  SP'NİN YORUMU: ''KAYNAK İSRAFI'' Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu,'Kanal İstanbul'' projesine ilişkin, ''Eğer çılgın projeye ayrılan kaynak yatırım için kullanılırsa Türkiye'nin işsizlik sorunu çözülür. Bu bir kaynak israfıdır'' dedi.

'Çılgın Proje' neyin nesi?

Saadet Partisi kurmayları önceki günlerde açıklanan "çılgın proje"yi değerlendirdi.

Kaynak israfı
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ''Kanal İstanbul'' projesine ilişkin, ''Eğer çılgın projeye ayrılan kaynak yatırım için kullanılırsa Türkiye'nin işsizlik sorunu çözülür. Bu bir kaynak israfıdır'' dedi.

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ''Kanal İstanbul'' projesinin çılgın bir proje olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, sadece dikkat çekici bir proje olduğunu öne sürdü. Bu tür projelerin çok ciddi kaynak israfına sebep olduğunu, Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Tünelini buna örnek gösteren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

''Manş Tüneli başlangıçta 2.5-3 milyar sterlin olarak tahmin edilmişti, 21 milyar sterline mal oldu. Bu kanal projesi de ciddi kaynak israfına sebep olacaktır. Ayrıca, dışarıdan borç alınarak yapılacağı için Türkiye'yi ciddi borçlanma altına sokacaktır. Hükümet bu kanala tahsis edeceği parayı Anadolu'da sanayileşme ve yatırım için kullansa ülkede işsizlik sorunu çözülür.''

Başbakan Erdoğan'a Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ''1977 Sanayi Hamlesi'' adlı kitabını okumasını öneren Karamollaoğlu, ''Sayın Başbakan çılgın bir proje yapmak istiyorsa bu kitaba bakmalı. Orada Anadolu'nun fabrikalarla nasıl donatıldığını görecek'' ifadesini kullandı.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR
Temel Karamollaoğlu, Libya'dan sonra Suriye'de de istenmeyen olayların yaşandığını dile getirerek, bu konuda hükümete önemli görevlerin düştüğünü söyledi.

Suriye'ye, Türkiye, İran ve Lübnan ile işbirliği yapması çağrısında bulunan Karamollaoğlu, bu sorunun Batı ve Amerika ile çözülemeyeceğini ifade etti. Bu sorunun D-8'lerin yeniden canlandırılarak çözülebileceğini savunan Karamollaoğlu, ''Sayın Başbakan illa bir çılgın proje yapmak istiyorsa uykuda tutulan ve komada olan D-8'leri hayata geçirsin'' dedi.

Şevket Kazan: Türkiye'nin başına bela olur
Saadet Partisi Bursa 1. sıra milletvekili adayı Şevket Kazan, "Kanal İstanbul" projesinin bitirilemeyerek Türkiye'nin başına bela olacağını ifade etti.

Kazan, Bursa'da tarihi Emir Han'da düzenlenen programda kapalı çarşı esnafıyla bir araya geldi. Esnafın bir milletin bel kemiği olduğunu dile getiren Kazan, bir milletin mutlu olup olmadığını anlamak için esnafa bakmanın yeterli olduğunu kaydetti.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kazan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesini değerlendirdi. Bir ülkenin bir tarafını aşırı derecede güzelleştirirken, başka bölgelerini ihmal etmemek gerektiğini dile getiren Kazan, İstanbul'u 'gözde' hale getirirken, doğu bölgelerinin ihmal edildiğini savundu. Kazan şöyle konuştu:

"Doğu Anadolu'nun sefaletine seyirci kalamayız. Doğu Anadolu'da yaşayan o insanları Zap suyunun üzerinden ip köprüler üzerinden geçiremeyiz. Onun için iktidarların Türkiye'nin bütününü görmesi lazım, adil olması lazım, nerede ihtiyaç varsa oraya harcaması lazım. 15 milyar dolara diyorlar bu yatırım maliyeti için. 15 milyar dolara çıkmaz, 100 milyar doları bulabilir bu yatırım. Türkiye'nin başına yarım kalmış bir yatırım olarak büyük işler açacaktır. Yazıktır günahtır."

Bursa ovasının yanı sıra İzmir Ovası ve GAP bölgesinde sulanamayan yerler olduğuna dikkat çeken Kazan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bu yer altı zenginlikleri varken, bunların değerlendirilmesi lazımken, Erbakan hocamız gibi, Türkiye'nin dört bir yanına sanayi yatırımı yaparak, Türkiye'yi toptan ayağa kaldırma varken, İstanbul'u büyükşehir yapacağım diye, buraya iki şehir daha ilave edeceğim diye bir takım uçuk projeler, elbette Türkiye'nin geleceği için israf projeleridir. Başka bir ifade kullanmak istemiyorum."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/-cilgin-proje-neyin-nesi-199996.htm}

 



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,110 µs