En Sıcak Konular

''BALYOZ SANIĞI'' ENGİN ALAN'DAN ÖZKÖK VE YALMAN'A ÇAĞRI

29 Nisan 2011 12:49 tsi
''BALYOZ SANIĞI'' ENGİN ALAN'DAN ÖZKÖK VE YALMAN'A ÇAĞRI ‘BALYOZ’un tutuklu sanıklarından emekli Korg. ve MHP milletvekili adayı Engin Alan, Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’a seslenerek, “Balyoz diye bir şey varsa niçin engel olmadınız da bize önemli görevleri verdiniz” dedi.

Balyoz varsa niye göz yumdunuz?

‘BALYOZ’un tutuklu sanıklarından emekli Korg. ve MHP milletvekili adayı Engin Alan, Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’a seslenerek, “Balyoz diye bir şey varsa niçin engel olmadınız da bize önemli görevleri verdiniz” dedi.

Özkök ve Yalman’a çağrı
Engin Alan: Bu iki komutan gelip konuşmalı; Balyoz var mı, yok mu?

Bedeli çok ağır olacak!
Balyoz Davası’nın tutuklu sanığı ve MHP İstanbul adayı Engin Alan, “Bu ülke bölünmesin diye hayatlarını hiçe sayan yiğitlere ‘darbeci’ diyen densizler, zamanı gelince yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyecek” dedi

“Balyoz Planı” davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral ve MHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Engin Alan “Zaman bu zaman. Bu iki general (Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman) mahkemeye gelip, bize açık ve net bir şey söylemelidirler” dedi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunmasını yapan Alan şunları söyledi: “Biz bu ömrü onurumuz, şerefimiz itibarımız için yaşadık. Bu değerlerimizi hedef alan, fırsat bilen alçaklarca hayasızca saldırmasına zemin yaratarak, tek bir satırı bile doğru olmayan düzmecelerle dolu bu rezil iddianameyi baştan sona şiddetle reddediyorum. Olmayan şeyin ispatı olur mu?”

Özkök ve Yalman’a çağrı
İmzasız dijital belgelerin delil kabul edilemeyeceğini, iddia sahiplerinin iddialarını ispatla mükellef olduklarını ifade eden Alan, “Bu ülke, bu devlet, bu memleket bölünmesin diye hayatlarını hiçe sayan yiğitlere, kahramanlara ’cuntacı, darbeci’diyen, haddini bilmeyen densizler zamanı gelince yaptıklarının hesabını, hukuki bedelini mutlaka ödeyecektir. Bundan kaçış yoktur. Adaletten kaçsalar da tarihten kaçamayacaklardır” şeklinde konuştu.

Zaman bu zaman
Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın “Ben bilmem o bilir, zamanı gelince konuşurum” gibi sözler söylediklerini belirten Alan, bu sözlerin davaya hiçbir katkısı olmadığını söyledi. Alan, “Zaman bu zaman. Bu iki general bu mahkemeye gelip bize açık ve net bir şey söylemelidirler. Balyoz diye bir şey var mı yok mu? Balyoz yoksa mesele de yok” dedi.
Neden gereğini yapmadılar?
 Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın “Balyoz Planı var” diyorlarsa yanıtlamalarını isteyen Engin Alan şunları söyledi: “Balyoz varsa neden bu konuda komutan olarak yetkilerini kullanmadılar, gereğini yapmadılar. Neden seminerden 5 ay sonra 2003 Ağustos’taki şurada general Fırtına ile miral Örnek’i çok yetkili kuvvet komutanlıklarına getirdiniz? Neden seminerden 5 ay sonra Şükrü Sarıışık Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne getirildi. Metin Yavuz Yalçın neden Harekat Başkanlığı’na getirildi? Beni tankı, topu, tüfeği olmayan pasif bir göreve atamak yerine Türkiye’nin Yunanistan bölgesinden sorumlu olan 2. Kolordu’ya komuta görevine neden devam ettirdiniz? Bu iki emekli komutan, bu soruların yanıtını vermedikçe sağlıklı yargılama yapılamaz. Biz de burada suçsuzuz diye debelenir dururuz.” (Haber : Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ)

 

Kaynak:   


 



Bu haber 1,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs