En Sıcak Konular

YGS SAVCILARI: ''NE DESEK İKİ TÜRLÜ ANLAŞILIYOR''

27 Nisan 2011 16:35 tsi
YGS SAVCILARI: ''NE DESEK İKİ TÜRLÜ ANLAŞILIYOR'' YGS soruşturmasıyla ilgili bilgi veren savcılar kutuplaşmadan yakınıp “Söylediğimiz her şey 2 türlü anlaşılıyor” dedi.

Savcılık da ne diyeceğini şaşırdı

YGS soruşturmasıyla ilgili bilgi veren savcılar kutuplaşmadan yakınıp “Söylediğimiz her şey
2 türlü anlaşılıyor” dedi.
Tüm haberleri yalanladılar...
YGS’deki şifreleme konusunu inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dün yapılan açıklama, soruşturmanın sonucuyla ilgili beklentileri boşa çıkardı. Açıklamada, “Sınavın iptaline ve soruşturmanın içeriğine dönük çıkan haberler ve yapılan yorumların, kendilerince yürütülen soruşturma ile bir ilgisinin bulunmadığı” belirtildi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan savcılar, ‘niyet okuma’nın önüne geçmek için açıklama yapıldığını belirtti.
Savcılık, adayları ‘tatmin’ edemedi
YGS’deki şifreleme konusunu inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklama, “soruşturmanın sonucu belli oldu galiba” beklentisini boşa çıkardı. Açıklamada, “Sınavın iptaline ve soruşturmanın içeriğine dönük çıkan haberler ve yapılan yorumların, kendilerince yürütülen soruşturma ile bir ilgisinin bulunmadığını” belirtildi. “81 ilden sondaj usulü seçilen yeterli sayıda kitapçığın, resen seçilen uzman bilirkişiler marifetiyle incelemesinin tamamlandığına işaret edilen açıklamada, tüm cevap anahtarlarının bulunduğu veri tabanının, aday bazlı olarak tek tek gözden geçirilmesinde son aşamaya gelindiği vurgulandı.

‘Kamuoyu ikiye bölündü’
Açıklamadan sonra, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ile Başvekili Şadan Sakınan gazetecilerin sorularını cevapladı. Kuriş, “Neden açıklama yapma gereği duydunuz?” sorusuna, “Arkadaşların bir bölümü zihin okuma metodunu uyguluyor. Bunun gereği yok” karşılığını vererek, “Kamuoyu ikiye bölündüğü için söylediğimiz her şey iki şekilde anlaşılıyor” cevabını verdi.

‘Yarın da sonuçlanabilir’
“Soruşturmayı gerektiği şekilde hızlı ve teknik yapıyoruz” diyen Sakınan ise idari bir konu olan ALES’in kapsama dahil olmadığına işaret etti. Sakınan, “ÖSYM, Başsavcılığın araştırmaları tamamlandığında 2011-YGS sonuçlarının açıklanacağını duyurdu “ demesi üzerine de ”Ben açıklamayı net şekilde incelemedim. Ama, şöyle olduğunu düşünüyorum. Sınav sonuçları üzerindeki inceleme bitinceye kadar... Sınav sonuçları üzerindeki incelememiz yarın da bitebilir, daha sonra da olabilir” diye konuştu.

 

Kaynak:

 

 



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,770 µs