En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''MHP’Yİ TASFİYE PLANI TUTMAZ!''

27 Nisan 2011 16:28 tsi
BAHÇELİ: ''MHP’Yİ TASFİYE PLANI TUTMAZ!'' Partisi üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken MHP lideri Bahçeli, sert çıktı: ''AKP’nin kışkırtma, tuzak, tezgah ve provokasyonları asla başarıya ulaşamaz!''

MHP’Yİ TASFİYE PLANI TUTMAZ!

Partisi üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken MHP lideri Bahçeli, sert çıktı:
AKP’nin kışkırtma, tuzak, tezgah ve provokasyonları asla başarıya ulaşamaz!
İkna da olmam tasfiye de...
MHP lideri Devlet Bahçeli, “AKP’nin MHP’ye yönelik tahrik ve provokasyonları” başlığıyla sert bir yazılı açıklama yaptı, seçim sonrası ülkenin bölünmesi için tasfiye ya da ikna edilmek istendiklerine dikkat çekti.
Karalama çabası
Teşkilatı uyaran Bahçeli, “AKP, seçim sürecinde MHP’ye yönelik karalama kampanyası başlattı. Kirli aktörleri ve iğrenç yöntemleri belli olan bu fitne taarruzuna sabır ve cesaretle karşı durun” ifadesini kullandı.
Sorumlusu AKP olacak
İktidarın karanlık politikalarına hareket imkânı ve zemin yaratma isteğinde olduğunu kaydeden Bahçeli, AKP’yi de uyardı: Erdoğan’ın milliyetçilere izansızca saldırması densizlik örneği! Olası her gerginlik ve kargaşadan AKP sorumlu ve suçlu olur!
MHP’yi tasfiye peşindeler
Bahçeli, seçimlerin ardından Türk milletinin ayrıştırılabilmesi, yeni anayasada etnik kimliklerin tanınabilmesi ve bölünmüş bir Türkiye’nin ortaya çıkabilmesi için MHP’nin ikna ya da tasfiyesinin planlandığını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP üzerine oyun oynandığını bir kez daha dile getirdi. Bahçeli, “AKP’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik tahrik ve provokasyonları” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, milletin geleceğinde çok önemli ve tarihi bir rolü olacak 12 Haziran genel seçimleri için geri sayımın hızla devam ettiğini ifade etti. MHP’nin sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların bitirilmesi için hazırlıklarını tamamladığını ve projelerini kamuoyunun bilgisine sunduğunu belirten Bahçeli, “Nitekim “2023 Yükselen Ülke Türkiye Sözleşmesi’yle ülkemizin her yöresine ve ferdine ses verilmiş ve büyük Türkiye ülküsüne ulaşmak için çağrıda bulunulmuştur“ dedi. Bahçeli, seçim sürecinde MHP’ye yönelik karalama kampanyalarında artış olduğunu belirtti.

Sinsi ve kalleşçe oyunlar
AKP kaynaklı kamuoyu hazırlama ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin MHP’yi hedef aldığını belirten Bahçeli, şunları dedi: “Başbakan Erdoğan’ın, AKP’nin üçüncü defa iktidara gelmeyi umduğu ve ustalık dönemi olarak nitelendirdiği 12 Haziran seçimleri sonrasında, Türkiye’nin etnik terör ve bölücü emellere teslim edilebilmesi için çok tehlikeli bir senaryo devreye sokulmuştur. Esasen, Milliyetçi Hareket’i hedef alan sinsi ve kalleşçe oyunlar yeni değildir. 12 Eylül 2010 Referandumu öncesinden başlayarak; kirli aktörleri ve iğrenç yöntemleri tüm çıplaklığıyla belli olan fitne taarruzunun, niyeti ve amacı net olarak bilinmektedir. 12 Haziran seçimlerinin hitamında, Türk milletinin ayrıştırılabilmesi, yeni anayasada etnik kimliklerin tanınabilmesi ve bölünmüş bir Türkiye’nin ortaya çıkabilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi’nin ikna ya da tasfiyesi planlanmaktadır. Başbakan Erdoğan’ın ve parti yöneticilerinin öfke dolu kaba ifadelerine eşlik eden hayâsız ithamlarının arkasındaki nedenler bunlardır. Bu çerçevede MHP’ye oy ve gönül veren milyonlarca Türkiye sevdalısına hakaretler yağdırılmasının tartışmasız sebebi, AKP’nin karanlık politikalarına hareket imkânı ve zemini yaratma isteğidir.

Densizlik örneği
Bahçeli, açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milliyetçilere izansıca saldırmasının asla affedilmeyecek bir “densizlik örneği” olduğunu ifade ederken, “Başbakan Erdoğan’ın, seçim tarihi yaklaştıkça; Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve mensuplarına devlet gücünü ve imkânlarını da harekete geçirerek her türlü şirret tertibi yapacağı anlaşılmaktadır” dedi. MHP’lileri nedeni ne olursa olsun AKP’nin tuzak, tezgâh ve tahriklerine karşı sabırla, soğukkanlılıkla ve cesaretle karşı durulması yönünde uyaran Bahçeli şöyle devam etti: “Milliyetçi Hareket’e ve ülkücü gençliğe yönelik kışkırtmaların, tezgahların, provokasyonların ve bühtanların asla sonuç vermeyeceğini ve hiçbir art niyetin başarıya ulaşamayacağını muhataplarının bilmesinde yarar vardır. Bu itibarla, seçim süresince meydana gelebilecek her türlü kargaşa ve gerginlikten de ziyadesiyle AKP sorumlu ve suçlu olacaktır.”

Paketi alın, getirene tokadı vurun
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimleri dolayısıyla başladığı yurt gezileri kapsamında Nevşehir’in ilçelerinde halka hitap etti. Kozaklı ilçesindeki meydanda konuşan Bahçeli, seçimde halka iki, hükümete de bir görev düştüğünü ifade ederek, “Vatandaşımıza düşen birinci görev, ne olursa olsun sandığa gidip oy vermek; ikinci görev de hangi partiden olursa olsun sandık görevlilerinin görevlerini en iyi şekilde yapıp, seçim sonuçlarını takip etmektir. Hükümete düşen görev de Türkiye’nin sorunsuz, sıkıntısız bir seçim süreci geçirmesi için gerekli tedbirleri almaktır” diye konuştu.  Ülkenin büyük bir sıkıntı içinde bulunduğunu belirten Devlet Bahçeli, şunları söyledi: “Bütün bu sıkıntılar yaşanırken, sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, derdini anlatan çiftçiyse (Ananı da al da git) diyor, gençse (Başının çaresine bak) diyor, memursa azarlıyor. Yoksulluk ve işsizlik, vatandaşın önünde en önemli sorun olarak hala duruyor. İster üretici, ister çalışan, ister tüketici olun, hepiniz, hepimiz vergi ödüyoruz. Ödenen bu vergileri de devlet çeşitli hizmetleri sunmak için kullanıyor. Bu hizmetlerden birisi de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına para aktarmaktır. Yani yoksulların, fakirlerin ve dar gelirlilerin zor günlerinde yanında olması gereken vakfın faaliyetleri için devlet vergi gelirlerinden pay ayırıyor. Vakfın kaynağı millet, kullanıcısı devlettir. Ancak AKP, bayramlarda seyranlarda, seçimlerde vatandaşlara yardım paketi dağıtıyor, bu vakıf aracılığıyla. Seçimlere 48 gün kala belki yardım paketleri dağıtılmaya başlamıştır. O paketler, sizlerin parasıyla hazırlandı, o paketler sizin hakkınız. O paketleri alın, getirene tokadı vurun gitsin. Kimin parasını kime dağıtıyorsun?”

Sen git, vatandaş nefes alsın
MHP lideri Bahçeli, Nevşehir’in Topaklı ilçesinde yaptığı konuşmada da hükümetin vatandaşları, “Biz gidersek faizler artar, borçlarınızı ödeyemezsiniz” diye kandırdığını belirterek, “Sayın Başbakan, sen git de bir gör, vatandaş nasıl nefes alıyor” diye konuştu. 
Teröre karşı kayıtsızlar
MHP lideri Bahçeli, Kalaba beldesindeki “Devlet Bahçeli Gençlik Parkı”nda da halka seslendi. Bahçeli, YSK’nın bağımsız milletvekili adaylarıyla ilgili aldığı kararı da eleştirdi. Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Sokağın devlet yönetimine hakim olarak bir kararın değişikliğini ve Meclise de davul zurna ile getirmenin gayretlerine hep beraber şahit oldunuz. Bu olacak şey değil. Biri polise tokat atacak, biri polis panzerinin üstüne çıkacak, öbürü Van’da tepikleyecek, Yüksekova’da iki tane polis memuru kardeşimi yalnız bulacak lince yönelecek; bir tanesi hayati tehlikeyle Van’a zor yetiştirilecek. Dünya kadar Türkiye’nin aleyhine konuşulacak, Diyarbakır’da, Van’da, Batman’da Türkiye’yi bölmek için her türlü naneyi işleyecek, sonra da kalkacaksınız aydınıyla, gazetecisiyle, siyasetçisiyle bu zavallıların Meclise yönelmesi için yargıya olağanüstü baskı yapacaksınız. Yargı da bu baskılar karşısında (Eksik evrakları getirirseniz durumu düzeltiriz) diyor. Her tarafı Türkiye için eksik evrak olanlar getirse ne olur, getirmese ne olur.”  Ürgüp’te de vatandaşlara seslenen Bahçeli, “Başbakan, Anayasayı nasıl değiştireceğini anlat, vatandaş da beğenirse sana oy versin, beğenmezse değişikliğini başına çalsın” dedi.(Haber :  Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Selcan Taşçı NOTLAR
“Böyle kan kaybına can kurban...”
Referandumdan bu yana en çok merak edilen konulardan biriydi; “MHP Orta Anadolu’da kan kaybediyor mu? Yoksa kemikleşmiş oylarını  mı koruyor?
Yerinde görmeye geldik; Nevşehir’deyiz...
Nevşehir’i görünce şakayla karışık ” Böyle kan kaybına can kurban “ diyor MHP’li yöneticiler. Topaklı’da belediye seçiminde oyunu üçe katlamış, Dipkuyu meydanında yüzde iki yüzlük bir teveccüh artışı konuşuluyor kulaktan kulağa...  Yine yolları kesiliyor, yine tezahüratlarla karşılanıyor,  yine üç ilçe diye yola çıkıp, on üç durak geziyor MHP heyeti, kucaklarını onlara açmış Anadolu insanının daveti doğrultusunda...

***

Türkiye genelinde ciddi bir sıçrama yaptığı 1999’da, MHP, üç milletvekilinden ikisini almış Nevşehir’in. 2007’de MHP de 1999’da ulaştığı oy yüzdesini geri kazanmış olmasına rağmen AKP 3-0 yapmış. 2009’da ise neredeyse yüzde yüzlük bir oy artışıyla yüzde 35’e ulaşmış ve 11 belediye başkanlığı kazanmış MHP ve şu anda dokuz belediyesi var Nevşehir’de.
Bir de kıl payı kaçırdıkları yerler var; Devlet Bahçeli’yi coşkuyla karşılayan Avanos mesela... Tesadüfen girdiğim eczanede, eczacı ile müşterisi ilginin büyük olduğundan konuşuyorlardı kendi aralarında... Bu arada pek cömert Avanoslular, bir gözleme yemeğe girdik, elimizde şöbiyet tabaklarıyla yolcu etti bizi esnaf sonraki durağımıza.

***
Genel Başkan Yardımcıları Bülent Didinmez ve Metin Çobanoğlu, MYK Üyesi Kadir Şekerci de eşlik ediyor Devlet Bey’e Nevşehir’de. 12 Haziran seçimleri için İstanbul 1. Bölge’de Engin Alan’ın arkasından ikinci sırada aday olan Didinmez, 2007’de Nevşehir’den aday gösterilmişti.
Aday deyince Nevşehir’in birinci sıradaki adayı, aynı zamanda Bahçeli’nin şehirdeki ilk durağı olan Topaklı’nın Belediye Başkanı Süllü Uzun’un ağabeyi Saim Uzun... Eşi, ablası derken Uzun ailesinin neredeyse bütün fertleriyle tanışıyoruz ayaküstü...
İkinci sıra adayı Mehmet Varol aynı zamanda eski il başkanı.  Düzenli olarak ölçüyorlarmış kamuoyunun nabzını, ” bir garanti “ diyor. Ha bir de Devlet Bahçeli’nin belde belde gezmesinin büyük oy artışı yapacağı görüşünde Varol. ” Burada beş yüz kişi varsa, akşam evde, kahvede iki bin kişi konuşuyor olacak şu anı “ diyerek özetliyor bu çarpan etkisini.
Bu arada ” liste küskünü “ göremiyoruz Nevşehir’de. Aday adayı olup listede yer bulamayanlar kimin vekil seçileceği veya Nevşehir’in Meclis’e kaç kişi göndereceği değil, ülken geleceği söz konusu inancıyla desteğe gelmişler aday olan arkadaşlarına...

***

Varol’la konuşurken MHP’nin Nevşehir’de en zayıf olduğu yerin Hacıbektaş olduğunu öğrenince şaşırıyorum. ” Alevi sendromu mu yoksa “ diye kaygılanıyorum; Türkiye’nin yapıtaşları ufalanıp, birbirinden giderek daha da uzağa mı yuvarlanıyor?..
Allah’tan değilmiş öyle; ” Alevisi-Sünnisiyle bütünüz, yekpareyiz “ diyor Varol.

***

Akarca, Kalaba yakınlarında, ziyaret programında olmayan küçük bir belde... Kadını kızıyla yolunu kesiyorlar Bahçeli’nin, ille de konuşturacaklar... Önce Akarca Belediyesi’ni ziyaret ediyor, sonra da belediye önünde toplanmış ve büyük bölümü kadınlardan oluşan Akarcalılara hitap ediyor Bahçeli... Elinde mikrofon yok; gırtlak gücüyle duyurmaya çalışıyor sesini...
Bu arada halktan biri ” Sonunda beldemize ’Devlet’geldi “ diyerek ifade ediyor sevincini...

***

MHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Fatma Tümtürk pek sıcakkanlı... Emekli tarih öğretmeniymiş; ” Tümtürk “ soyadının kökenini anlatırken Doğu Türkistan’a kadar götürüyor beni... Bu arada Nevşehir’de CHP’nin üç adayından ikisi öğrencisiymiş Tümtürk’ün iyi mi!

***

Ürgüp’te ” salon toplantısı “nı tercih ediyor Bahçeli. O içeride konuşurken, biz de nabız tutuyoruz çarşı, pazar içinde... Bir Yeniçağ okuruyla kesişiyor yolumuz; ” İbrahim “ adı soyadını yazamamışım o hırgürde.  ” Sol görüşlü bir hacıyım, oyum MHP’ye “ diyor İbrahim Bey. AKP’nin Nevşehir adaylarına da söylemiş bu cümleyi.... ” Eeeee “ diye soruyorum, ” dönüp arkalarını gittiler “ oluyor cevabı.
“Yol kesen” beldelerden Kaymaklı’da bu kez kadınlar dertli AKP’den yana. Çiftçinin ne ekeceğine, ne dikeceğine müdahale edilmesi işi fena kızdırmış buradakileri... Patates ekme özgürlüklerini geri istiyor Kaymaklı’nı  beyaz tülbentli, çiçekli basma etekli kadınları... ” Baş MHP’li kadın “ıyla da tanışıyoruz Kaymaklı’nın bu vesileyle... Ama pek durgun... Meğer dört ay olmuş eşini kaybedeli; yastaymış Elmas nine!

***

Hemen her gazete temsilcisini göndermiş bu geziye; hepsinin kilitlendiği yer ” Bozkurt polemiği “...  Lakin Bahçeli ” yazılı “ olarak göstermeyi tercih ediyor tepkisini...

***

Nevşehir’den sonra yolumuz uzun; MHP’nin son seçimlerde milletvekili çıkarmakta zorlandığı Karadeniz şehirleri var sırada; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın... Sonra yine Orta Anadolu; Yozgat...
Bu arada Güven Sazak’ın cenazesi dolayısıyla bir günlük bir İstanbul arası gözüktüğünü öğreniyoruz Nevşehir’den dönüş yolunda. Perşembe günü cenazeye katılacağı için Zonguldak gezisini daha sonraki bir güne erteliyor Bahçeli...

 

Kaynak:

 

 



Bu haber 991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,601 µs