En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A GEÇMİŞ HATIRLATMASI

27 Nisan 2011 15:46 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN'A GEÇMİŞ HATIRLATMASI CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'Geçmişini inkar ediyorsun' diye eleştiride bulunan Başbakan Erdoğan Milli Görüş partilerinde görev aldığı yıllarda söylediklerini unuttu.

Başbakan'a geçmiş hatırlatması...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'Geçmişini inkar ediyorsun' diye eleştiride bulunan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Görüş partilerinde görev aldığı yıllarda söylediklerini unuttuğu gözlendi...

Seçimlere kısa bir süre kala seçim meydanları hareketlenmeye başlandı. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da partisi tarafından önceki gün düzenlenen Beykoz mitinginde Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Geçmişini inkar ediyor' şeklindeki eleştirisi kamuoyu tarafından dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosu sürüyor. Son olarak afiş krizi ile başlayan eleştiri düellosu ile devam eden düello da son sözün kimin söyleyeceği ise merak konusu. Her seferinde bir konu üzerinde atışan iki lider son olarak geçmişlerine ilişkin eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan önceki gün İstanbul'da yapmış olduğu ilçe mitinglerinde Kılıçdaroğlu'na eleştiriler getirmişti. Beykoz'daki mitinginde Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu 'Geçmişini inkar ediyor' sözleri ile eleştirdi.

Kılıçdaroğlu ise aynı gün Samsun'dan Başbakan'a verdiği cevapta, Eski Başbakanlardan Merhum Ecevit'in Kıbrıs Barış Harekatı'nı yaptığını hatırlatarak, 'Beyefendi çıkıp da diyor ki 'CHP geçmişini inkar ediyor'. Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. CHP yenilenerek yoluna devam ediyor' eleştirisini yaptı.

Afiş krizi ile başlayan ve geçmişini inkar eleştirileri ile devam eden söz düellosunda Başbakan Erdoğan'ın ilginç bir şekilde geçmişi ile ilgili sözler sarf etmemesi ise dikkat çekti. Milli Görüş partileri döneminde her seferinde Milli Görüş vurgusu yapan Başbakan Erdoğan'ın 2002 yılından bu yana ise geçmişi ile ilgili hatıralarını unuttuğu gözleniyor.

Her konuşmasında Milli Görüş'ü atladı
Konuşmalarında Milli Görüş çizgisinden geldiğini her seferinde atlayan Başbakan Erdoğan, kendisine ANAP ve Demokrat Parti'yi referans alıyor. Başbakan Erdoğan'ın 1993 yılında Rize'de yapmış olduğu konuşma 'kimin geçmişini inkar ettiği' gerçeğini bir kez daha ortaya koyuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1993 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttüğü yıllarda Rize'de Refah Partisi'nin gerçekleştirmiş olduğu konferansa konuşmacı olarak katılmıştı. Konuşması süresinde Milli Görüş'ün önemi, Lidere itaat ve Siyonizm'i anlatan Erdoğan, Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan için şöyle konuşmuştu:

"Soruyorum sizlere. Bu ülkede bugüne kadar gelenler Amerika, Batı, Siyonist odaklar kimden çekiniyor? Ben liderimin peşinde giderken daha o zaman gençtim MTTB Gençlik kollarında müdürdüm. Bir araştırdım baktım ki benim liderimi Amerika sevmiyor, batı sevmiyor, Yahudi de sevmiyor. Düşmanın şahadeti en makbul şahadettir. Onlar sevmediğine göre benim sevmem gerekir dedim ve o gün bugündür bu mücadelede beraber yürüyoruz ve yürüyeceğiz de neden? Çünkü Yahudi hareketimizin liderini çok iyi tanıyor, Amerika, Batı çok iyi tanıyor ama benim camideki kardeşim hala tanımadı tanımıyor"

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/basbakan-a-gecmis-hatirlatmasi-199622.htm}

 



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,772 µs