En Sıcak Konular

''KÜRDİSTAN İÇİN SENARYO İŞLİYOR''

24 Nisan 2011 16:11 tsi
''KÜRDİSTAN İÇİN SENARYO İŞLİYOR'' Bundan sonra büyük hedef olarak adı geçen ve 4 ülkeyi kapsayan sözde Kürdistan için BOP’un öngördüğü iç savaş senaryolarına devam edilecek. Adaylıklar sadece bahanedir.

‘Kürdistan’ için senaryo işliyor!

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi stratejist Dr. Nurullah Aydın, son günlerde yaşanan olaylar için çarpıcı bir analiz yaptı: Açıkça kalkışma denemesi yaptılar. Bundan sonra büyük hedef olarak adı geçen ve 4 ülkeyi kapsayan sözde Kürdistan için BOP’un öngördüğü iç savaş senaryolarına devam edilecek. Adaylıklar sadece bahanedir.

Adaylıklar kalkışması Kürdistan için bahane
Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi stratejist Dr. Nurullah Aydın, Türkiye’de özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde yaşananların açıkça ortada olan bir kalkışma denemesi olduğunu belirtti. Aydın, “Bundan sonra büyük hedef olarak adı geçen ve dört ülkeyi kapsayan sözde Kürdistan için ayaklanma bahanesi hep bulunacaktır. Adaylıklar sadece bir bahanedir” dedi.

İç savaş senaryoları üretildi
Adaylıklar sürecinde meydana gelen olayların yeterince anlaşılabilmesi için Oslo’da daha önce yapılan toplantıya bakmak gerektiğini dile getiren Aydın, 2007 yılı içerisinde NATO emekli generalleri, Avrupalı siyasetçiler, medya mensupları ile Türkiye’den giden AKP ve BDP’li milletvekillerinin katıldığı bir toplantının gerçekleştirildiğini belirterek şöyle konuştu: “Burada BOP’u içine alacak şekilde Kuzey Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar, Türkiye ve etrafının geleceğine ilişkin olarak bir takım proje ve senaryolar üretildi. Bunların en önemlisi iç savaş senaryolarıydı. Bu iç savaş senaryoları etnik, mezhep, dinsel ve bölgesel ayrılıklara dayalı çatışmaları öngörüyordu. Bu senaryolar daha sonra ABD, İngiltere, İsrail, Fransa ve Almanya’nın da dahil olmasıyla hayata geçirildi. Bugün yaşananların asıl nedeni öncelikle budur.” İç savaş senaryolarına paralel olarak demokrasiye yumuşak geçiş kavramlarının da bir senaryo dahilinde ele alındığının altını çizen Aydın, “Türkiye burada BOP Eşbaşkanlığı, Medeniyetler İttifakı Projeleriyle oyuna getirilmiş oldu” dedi. Aydın şöyle devam etti:

ABD’liler boşuna gezmiyor
“Türkiye’de özgürlük, demokrasi adıyla etnik duygular böylelikle istismar edilmeye başlandı. ABD eskiden istihbarat, yer uydu bilgileri ile bölücü örgütlere destek verirken artık silah desteği de yapıyor. Bunun yanında beş ilde özel irtibat büroları açıldı. ABD’li görevliler buraları boşuna gezmiyorlar. PKK’ya artık her türlü destek fazlasıyla veriliyor. Bundan sonra desteği de ardına alan dört ülkeyi içine alan sözde Kürdistan projesi için Türkiye’ye karşı kalkışma denemeleri yapacaktır. Adaylıklar ile ilgili olarak verilen kararlar tüm bu senaryoya bağlı oluşan hedef için bir bahanedir.”

Kaynak:


 



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,560 µs