En Sıcak Konular

YSK SOKAĞA TESLİM OLDU

24 Nisan 2011 16:08 tsi
YSK SOKAĞA TESLİM OLDU Gazeteci Hulki Cevizoğlu, BDP ile ilişiğini kesmeyen 4 ismin bağımsız aday olmasına göz yumulduğunu ortaya çıkardı; muhalefet bu skandala isyan etti

HUKUK YERLE BİR!

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, BDP ile ilişiğini kesmeyen 4 ismin bağımsız aday olmasına göz yumulduğunu ortaya çıkardı; muhalefet bu skandala isyan etti

Skandal üstüne skandal
Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun, ’istifa etmedikleri ve halen parti üyesi oldukları için yasal olarak bağımsız aday olamayacak  BDP’li 4 kişinin durumu’nu ortaya koyması, muhalefeti ayağa kaldırdı. En sert tepki CHP’li Şahin Mengü’den geldi: BDP kanuna falan bakmıyor. Anayasanın 76. maddesini de yok saydı!

Örgüte teslim oldular!
Skandala MHP’nin tavrı da çok netti. Ahmet Kenan Tanrıkulu,  “Bu bir hukuk skandalı!” ifadesini kullanırken, Behiç Çelik “YSK, dolayısıyla hükümet bölücü örgüte teslim oldu” diye konuştu. Mehmet Şandır ise “Ülkenin çivisini çıkarttılar. Şiddetin ve sokağın hükmü geçti, hukuka yazık oldu” dedi.

BDP için yasa çiğnendi
Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun, istifa etmedikleri ve halen parti üyesi oldukları için bağımsız aday olamayacaklarını belirttiği 4 BDP’li için ortaya attığı çarpıcı iddiaya MHP ve CHP’den de destek geldi.

Ankara 1. bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun BDP’li 4 bağımsız milletvekili adayının parti’de halen yönetici ve parti üyesi oldukları için bağımsız aday olamayacakları yönündeki iddialarına MHP’den ve CHP’den de destek geldi. MHP İzmir milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Seçim Kanunu ve Siyesi Partiler kanununa göre bağımsız aday olabilmenin şartlarından bir tanesinin de partiden tamamen ilişiğinin kesilmesi olduğunu hatırlatarak, eğer Yargıtay tarafından da tasdik edilerek ilişiği kesilmediğine dair karar gelmişse burada hukukun çiğnenmesinin söz konusu olduğunu söyledi.

Farklı noktalara götürür
Tanrıkulu, “Burada hukuk dışı bir olayla karşı karşıyayız demektir. Bu durumda YSK’nın verdiği bu kararın ilk başta nasıl farklı karar verip sonra, baskılar karşısında değiştirdi diyelim, bu kararından döndüyse şimdi burada da bir hukuk skandalı ile karşı karşıyayız. Kesinlikle bunun önüne geçilmesi lazım” dedi. Tanrıkulu, geçen hafta yaşanan olaylara da değinerek, bu olayların Türkiye’yi derinden etkilediğini ve farklı noktalara götürdüğünü ifade etti. Tanrıkulu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu olay da bunun üzerine tuz biber ekti açıkçası. Hukuk dışı bir olay. Bir takım kişilerin baskıları ile bu devam ederse, seçimle belli bir noktaya gelecek olan demokratik sistemin tehlike altına gireceğini düşünüyorum”

Kanuna falan bakmıyorlar
CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü de, BDP’li vekillerin istifa etmeden aday oldular ise hukuki sorun yaratacağını belirterek, “Ama YSK öyle kanuna falan bakmıyor. Kendi kafasında ne varsa onu yapıyor. BDP mensuplarının adaylıkları ile ilgili verdikleri kararda da aynı yanlışlık vardı. Anayasanın 76. maddesi ortada dururken yok saydılar ve karar verdiler. Bu nedenle YSK’nın Sayın Hulki Cevizoğlu’nun verdiği kararı ciddiye alacağını sanmıyorum. Çünkü YSK hukuku falan tanımayan, günün şartlarına göre karar veren bir kurum haline geldi.” diye konuştu.

İtiraz olmazsa seçilirler
Mengü, YSK’ya bir itiraz yapılmadı ise, yeterli oyu olmaları durumunda milletvekili seçileceklerini vurgulayarak, Yargıtay ve Danıştay’ın, YSK’ya üye seçerken bundan sonra daha iyi hukukçu olmak gibi kriterler aramalarının, ülkede demokrasinin önünü daha sağlıklı bir şekilde açmış olacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,040 µs