En Sıcak Konular

ERDOĞAN VE ZAPETERO'YA 'KÖPRÜLER İNŞA ETMEK' ÖDÜLÜ

15 Ocak 2008 13:53 tsi
ERDOĞAN VE ZAPETERO'YA 'KÖPRÜLER İNŞA ETMEK' ÖDÜLÜ Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'nun yapıldığı Madrid Kongre Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi.

MADRİD - İngiltere Merkezli Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapetero'ya ''Köprüler İnşa Etmek'' ödülünü verdi.
     Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'nun yapıldığı Madrid Kongre Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. 
    Konuşmalardan önce İngiltere Merkezli Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği'nce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapetero'ya ödülleri verildi. Erdoğan ve Zapetero ödüllerini aldıktan sonra birbirlerini sarılarak tebrik ettiler.
     Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkçede, 'Marifet iltifata tabidir' diye bir özdeyiş olduğunu anımsatarak, ''Ve bu özdeyişi gerçekten iyi değerlendiren İngiltere'deki Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği'nin bizlere layık gördüğü bu ödül nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Medeniyetler ittifakına inananlar olarak, inanıyorum ki çalışacağız, başaracağız ve küresel barış, sevgi, dayanışma dünyada egemen olacak'' diye konuştu.
     Ödül törenine, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da katıldı.

ERDOĞAN: ''KORKU VE HOŞGÖRÜSÜZLÜK DE KÜRESELLEŞİYOR''

MADRİD - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''sermaye, bilgi ve değerlerin hızla küreselleştiği dünyada, maalesef nefret, korku ve hoşgörüsüzlüğün de küreselleştiğini'' belirterek, ''Bu süreçte toplumların birbirini daha iyi tanıması, yanlış anlamaların artık ortadan kalkması beklenirken, önyargı ve çatışmaların derinleşmesi gibi bir tehditle karşı karşıya bulunuyoruz'' dedi.
     İspanya'da düzenlenen Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'nun açılışında bir konuşma yapan Erdoğan, foruma ev sahipliği yapan İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'ya ve ''ittifaka sahip çıkan ve her safhasında girişimi yönlendiren'' BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'a teşekkür etti.
     2 yıl gibi kısa sürede girişimin belirli bir olgunluğa ulaştığını belirten Erdoğan, ittifakın, gün geçtikçe geliştiğini, 80 ülke ve uluslararası örgütü bünyesinde barındıran Dostlar Grubunun, girişimin evrenselliğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
     Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Dünya birbirine yaklaşırken ne yazık ki huzur ve barış aynı ölçüde sağlanamıyor. Bugün üzülerek söylüyoruz ki insanlığın müşterek değerleri yerine ayrılıklar ön plana çıkarılıyor. Ayrılıkların yol açtığı bir kör fanatizm dünyanın bir bölgesini acılar içinde bırakırken, başka bölgelerde toplumlar en azından şimdilik refah içinde yaşıyor. Dünyanın hangi ülkesinde, hangi inanç dairesine mensup olursa olsun dünyaya söyleyecek sözü olan herkes, fanatizmle mücadele etmek durumundadır. Çünkü hepimiz sadece kendimizden değil, herkesten, her canlının hukukundan sorumluyuz. Eğer biz sorumluluk mevkiinde bulunuyorsak, bütün içtenliğimizle, barışın, kardeşliğin, hukuk ve adaletin savunucuları olmak zorundayız.''
     ''TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ TARİHİ FIRSAT''
     Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusuna da değinen Erdoğan, "Türkiye'nin AB'ye uyum açısından üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirme konusundaki kararlılığından hiçbir sapma yoktur" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Türkiye, AB'den hiçbir özel kolaylık ya da muamele beklememektedir. Türkiye'nin AB'ye üyeliği, medeniyetler ittifakının mümkün olduğunu bütün dünyaya gösterecek, küresel barış ve refaha eşsiz katkılar sunacaktır. Böylelikle değişik kültür ve dinler arasında hissedilen kutuplaşmanın olağan değil, bazı kesimlerin tahrikleriyle istenen bir durum olduğu ortaya çıkacaktır.
     Bu kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsattır. Buradan çağrımız, bu eşsiz fırsatın görülmesi ve değerlendirilmesidir. Zira dini ve kültürel saiklerle Türkiye'nin önüne çıkarılacak her bir engel aydınlığa, uyuma ve hoşgörüye giden yolu kapatan bir duvarın taşları olacaktır."



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,215 µs