En Sıcak Konular

''KÜRDİSTAN MESELESİ DÜŞMAN PARMAĞIYLA ÇIKARILMIŞTIR''

24 Nisan 2011 10:59 tsi
''KÜRDİSTAN MESELESİ DÜŞMAN PARMAĞIYLA ÇIKARILMIŞTIR'' Erdoğan, Akif’in ‘Kürdistan meselesi düşman parmağıyla çıkarılmıştır’ sözlerini ikinci kez Meclis’te kullandı

Akif’li Güneydoğu mesajı

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan özel oturumunda yaptığı konuşmada Mehmet Akif’in sözleriyle başta BDP olmak üzere muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, Akif’in ‘Kürdistan meselesi düşman parmağıyla çıkarılmıştır’ sözlerini ikinci kez Meclis’te kullandı

Seçim meydanlarında birbirlerine ağır dille yüklenen liderler, TBMM’nin 23 Nisan özel oturumunda da “nazik” bir üslupla karşılıklı eleştirilerini sürdürdüler. Başbakan Erdoğan geçen Aralıtk’ta parti grubunda verdiği Mehmet Akif örneğini bu kez Genel Kurul’da yineledi. Erdoğan konuşmasında, YSK’nın BDP kökenli bağımsız milletvekillerine yönelik aldığı ancak daha sonra geri adım attığı veto kararı sürecinde bölgede yaşanan olaylara gönderme yapan değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı öncesi Kastamonu Nasrullah Camii’ndeki konuşmasından alıntılar yaptı. Erdoğan, Akif’in şu sözlerini anımsattı: “Milletler ancak aralarındaki rabıtalar çözülerek, kendi başının derdine, havasına, menfaatine, kendi menfaatini temin etmek kaygısına düştüğünde yıkılır... Ey cemaat gözünüzü açın, ibret alın. Bizim senelerden beri kanımızı, iliğimizi kurutan dahili meseleler yok mu? Havran meselesi, Şam meselesi, Yemen meselesi, Kürdistan meselesi, Arnavutluk meselesi...Bunların hepsi düşman parmağı ile çıkarılmış meselelerdir. Artık kime hizmet ettiğinizi, kimin hesabına birbirinizin gırtlağına sarıldığınızı anlamak zamanı zannediyorum ki gelmiştir. Allah rızası için olsun, alkımızı başımıza toplayalım.” Mehmet Akif’in dikkat çektiği bu konunun bugün de güncelliğini koruduğunu belirten Erdoğan, ardından özetle şu görüşleri dile getirdi:


* KARDEŞLİK: Büyük Türkiye, güçlü ekonomi, ileri demokrasi, aktif dış politika kadar sarsılmaz bir kardeşlik üzerine inşa edilmek zorundadır. İçerde birliğini sağlayamamış, kardeşliğini perçinleyememiş bir Türkiye, bugünkünden geri gitmeye de mahkumdur.

* MİLLET TANIMI AYNI: TBMM açıldığı 23 Nisan 1920’de, millet aynı vatan üzerinde, aynı bayrak altında yaşayan, kader birliği, ideal birliği yapmış topluluk olarak tanımlanmıştır. Tıpkı 1920’de olduğu gibi bugün de milleti, etnik kökenlerine, derilerinin rengine, inançlarına, dillerine bakmadan; ortak bir tarihi paylaşan, ortak bir geleceğe bakan topluluk olarak tanımlıyoruz.

* OY KAYGISI: Bu ülkenin 74 milyonunun kardeşliğini, popülizme, şahsi çıkarlara, şahsi ikbal hırsına alet etmek, bizzat millete ve ülkeye haksızlıktır. Öyle meseleler vardır ki iktidar hırsıyla, seçimde oy almak hırsıyla, çıkar sağlamak gayesiyle tahrik edilemez, kışkırtılamaz. Aynı şekilde belli bölgelerin hissiyatını istismar yoluyla, buradan siyasi çıkar sağlama ihtirası da, en az kan dökmek kadar insanlık dışıdır, vicdan dışıdır.

* AYRIMCILIK YOK: İlk Meclis binasında ortaya çıkan tablo, bir Türkiye tablosudur. O tabloda, Türkiye’nin tüm renkleri temsil edilmektedir. Tıpkı o gün olduğu gibi, bugün de 74 milyonun tamamı, devlet önünde eşittir, birdir, birinci sınıftır. 21. yüzyılın bu ilk yıllarında, ayrımcılık, dışlama, öteleme asla kabul edilemez.

* VESAYET: Gazi Mustafa Kemal’in o günlerde de ifade ettiği gibi, bu Meclis, milleti ilgilendiren her konuda yegane karar merciidir. Meclis’in iradesi üzerinde hiçbir güç ve irade yoktur. Milli İradeye güvensizlik bizahiti millete ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir. Milli iradeye yönelik müdahaleler kadar, milli egemenliği vesayet altına almak, vesayet altında tutmak, milli iradeyi hukuk dışı örgütlenmelere havale etmek de, 23 Nisan ruhuna ve Cumhuriyet ideallerine aykırıdır.

KOMUTANLAR 1. MECLİS’TE

Genel Kurul’daki oturuma katılmayan komutanlar Birinci Meclis’teki törene tam kadro katıldı. Birinci Meclis’e gelen tek siyasi lider de MHP Genel Başkarın Devlet Bahçeli oldu. AKP’yi ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç temsil etti.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/akifli-guneydogu-mesaji/373026/9/Siyaset}

 



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,937 µs