En Sıcak Konular

''ASKERİ CASUSLUK'' BELGELERİ ÜNLÜ FİLM İSİMLERİYLE CD'LERDE SAKLANMIŞ

22 Nisan 2011 09:31 tsi
''ASKERİ CASUSLUK'' BELGELERİ ÜNLÜ FİLM İSİMLERİYLE CD'LERDE SAKLANMIŞ Askeri Casusluk ve Şantaj soruşturmasında ele geçirilen bilgi, belge ve görüntülerden bazılarının dijital ortamda çok bilinen film adlarıyla saklandığı belirlendi.

Le Diable au Corps

Askeri Casusluk ve Şantaj soruşturmasında ele geçirilen bilgi, belge ve görüntülerden bazılarının dijital ortamda çok bilinen film adlarıyla saklandığı belirlendi.

Belgelerin saklanması için İtalyan İşi, Devrim Arabaları, Avatar, Truva, Milyoner, Melekler ve Şeytanlar gibi film isimlerinin kullanıldığı öğrenilirken çetenin elinde Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren çok gizli askeri belgelerin olduğu belirtildi. Çetenin şantaj amacıyla TSK mensuplarının özel yaşamlarıyla ilgili görüntüleri de kullandığı öne sürülüyor.
 
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Askeri Casusluk Soruşturması"yla ilgili mahkemeye sunulan ek delil klasörlerinde casusluk çetesinin sızdırdığı askeri belgelerin nasıl gizlendiğine yönelik çarpıcı tespitler de yer alıyor.  Davanın 1 numaralı sanığı olan emekli Albay İbrahim Sezen'in İstanbul Kadıköy'deki evinde yapılan aramada el konulan HP marka bir flash bellekte, Türkiye'nin savunmasıyla ilgili gizli ibareli çok sayıda bilgi ve belgenin bulunduğu öğrenildi. Askeri casusluk ve şantaj amacıyla kurulduğu iddia edilen çetenin elinde TSK'da görevli çok sayıda subay ve astsubay ilgili uygunsuz görüntüler, cinsel içerikli yazışmalar ile fişleme kayıtları gibi çok sayıda belgenin bulunduğu iddia edildi.
 
Flash bellekte yer alan bilgi ve belgelerin yabancı film adlarıyla tasnif edildiği ortaya çıktı. Davanın tutuklu sanığı TÜBİTAK görevlisi Mehmet Seyfettin Alevcan'ın Sezen'e yazdığı mektupta, "İsteğiniz üzere bugüne kadar gelen bilgi, belge ve dokümanları "FİLMLER" adlı klasörde toplayarak bilgisayarımda temizlik yaptırdım" yazdığı anlaşıldı.
 
Gizli askeri belgenin ederi: 2 Bin TL
 
KadIköy'dekİ aynı adreste yapılan aramada birçok CD'ye de el koyan savcılar inceleme sonucunda bazı detaylara ulaştı. Mahkeme tarafından "adli kontrol yapılmak kaydıyla serbest bırakılan" binbaşı Ahmet Yasin E'nin, bir takım gizli askeri belgelerin iddia edilen çeteye temin ettiği ve karşılığında 2 bin TL para aldığı öne sürüldü.  Çetecilerin söz konusu binbaşı hakkında yazdığı şu nota ulaşıldı: "İstihbarat amaçlı değerlendirmesi uygun. Dosyalara erişim pek de kolay olmadı. Ücret kısmının daha dolgun tutulması ilerde isteyeceğimiz belgeler açısından önem taşımaktadır. A.Y.E paraya ve özellikle kadına tapar..."
 
"Güvenliği ilgilendiriyor"
 
Flash bellekte bulunan "Devrim Arabaları" isimli klasör içerisinde TSK bünyesindeki askeri personelle ilgili özel hayatlarıyla ilgili yazışmalar ve TSK'ya ait gizlilik derecesi olan dosyalar tespit edildi. Gizli ibareleri askeri belgelerin muhtevası soruşturmayı yürüten savcı Fikret Seçen tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na soruldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen cevabi yazıda "belgelerin TCK. (327) kapsamında 'devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararları bakımında niteliği itibariyle gizli kalması gereken belgeler'" olduğu ifade edildi.  Aynı klasörde bazı üst rütbeli subayların çocuklarının görüntüleri olduğunun tespit edildiği belirtildi. Soruşturmanın ek delilleri olarak gösterilen bulgularda, dokümanlar şu şekilde tasnif edilmiş:
 
-Bnb. Tamer K'nın, personelin bilgisayarından elde ettiği dokümanlar (Truva ve Milyoner)
 
-Astsb. Ali Haydar E'nin elde ettiği bazı muvazzaf personelin çok değerli görüntüleri (Avatar)
 
-Astsubay Adnan Y'nin elde ettiği emailler (Devrim Arabaları)
 
Özel hayat ayaklar altında
 
TSK'ya ait gizlilik derecesi çok yüksek belgeler ile bazı TSK mensuplarının özel yaşamlarını da ihtiva eden bilgilerin saklandığı klasörler şu film adlarıyla isimlendirilmiş: "İtalyan İşi, Devrim Arabaları, Melekler ve Şaytanlar, Milyoner, Truva, Avatar."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/le-diable-au-corps-199000.htm}

 



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,774 µs