En Sıcak Konular

HUKUK KATLEDİLDİ: ZANA VE TUNCEL'İN ÖNÜ AÇILDI

21 Nisan 2011 09:07 tsi
HUKUK KATLEDİLDİ: ZANA VE TUNCEL'İN ÖNÜ AÇILDI Sebahat Tuncel’in önü 1.5 yıllık hapis cezasının 6 aya indirilmesiyle açıldı! Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi,Leyla Zana ve Mehmet Hatip Dicle’nin de “Yasaklanmış haklarının bulunmadığı” kararını verdi.

Tuncel’in cezasına 1 günde jet indirim

Eski BDP’li, yeni bağımsız Leyla Zana, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak ve Hatip Dicle belge getirip vetoyu aşarken, Sebahat Tuncel’in önü de 1.5 yıllık hapis cezasının 6 aya indirilmesiyle açıldı!

YSK vetosunu deldiler!
BDP desteğindeki bağımsız adaylar Zana, Dicle, Kışanak, Kürkçü ve Yıldız, mahkemelerden aldıkları belgeleri YSK’ya vererek vetoyu aşarken, Tuncel’in önü de 1.5 yıllık hapis cezasının 6 aya indirilmesiyle açılmış oldu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, adaylıklarını iptal ettiği BDP desteğindeki bağımsızlar Sebahat Tuncel, Leyla zana, Hatip Dicle, Gültan Kışanak, Ertuğrul Kürkçü ve M. Salih Yıldız, “memnu haklarının iadesine” ilişkin belgeleri YSK’ya verdi. Böylece bu bağımsızların adaylıklarının önü açılmış oldu. İsa Gürbüz’ün ise mahkemeden belgeyi alamadığı bildirildi.

Tuncel’in cezasına jet indirim
BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in avukatı Baran Doğan, yaptıkları başvuruyu değerlendiren İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinin, müvekkilinin milletvekilliği adaylığına engel teşkil ettiği bildirilen 1 yıl 6 aylık hapis cezasının 6 ay hapse çevrildiğini ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdiğini bildirdi. Doğan, mahkemenin kararını Yüksek Seçim Kurulu’na ilettiklerini söyledi.

Yasaklanmış hakları bulunmadı
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bağımsız milletvekili aday başvuruları, YSK tarafından iptal edilen Leyla Zana ve Mehmet Hatip Dicle’nin, “Yasaklanmış haklarının bulunmadığı” kararını verdi. Mahkeme kararında, Zana ve Dicle’nin cezalarının, tahliye tarihlerinde infaz edilmiş sayıldığı belirtilerek, bu tarihlerden itibaren belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma cezası ve güvenlik tedbirleri sona ereceğinden, bu kişilerin, “Yasaklanmış haklarının bulunmadığının tespitine” karar verildiği ifade edildi.

Protesto gösterisine katılmıştı
Eski BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinden “memnu haklarının iadesine” ilişkin aldığı belgeyi YSK’ya ulaştırdı. Belgeyi YSK’ya Kışanak’ın avukatı Mehmet Nuri Özmen verdi. Ertuğrul Kürkçü’nün avukatı Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden aldığı “memnu hakların iadesi kararı” nı YSK’ya göndererek adaylığın geçerli olması için başvurdu. Kürkçü önceki gün Mersin’de yaklaşık 3 bin kişiyle protesto gösterisine katılmıştı. Kürkçü burada yaptığı konuşmada teröristbaşı Öcalan’a özgürlük istemişti. Hakkâri adayı Mehmet Salih Yıldız da İstanbul Bakırköy 3. Ağır Ceza’dan aldığı kararla yasaklarının kalktığını belgeledi. Bağımsız adaylardan İsa Gürbüz ise, mahkemeden belgeyi alamadı. Bu arada YSK’dan yapılan açıklamada, verilen evrakların bugün saat 10.00’dan itibaren tek tek inceleneceği belirtildi. (Haber :  Macit SOYDAN-YENİÇAĞ)

Kaynak:

 

 

Zana'nın adaylığının kabulü Hukuk Cinayetidir

Leyla Zana'ya 1 yıl hapis-28 Temmuz 2009

 

 

Leyla Zana'ya 3 yıl hapis (08.04.2010)

 

 

Leyla Zana'nın 10 yıllık hapis cezası onandı  (09 Aralık 2010)

  



Bu haber 1,347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs