En Sıcak Konular

VETO'YU BAHANE EDİP TERÖR ESTİRDİLER

20 Nisan 2011 10:14 tsi
VETO'YU BAHANE EDİP TERÖR ESTİRDİLER BDP desteğindeki 7 bağımsız adaya onay çıkmamasının hemen ardından‘organize’ biçimde sokağa dökülen eşkıyalar, İstanbul’da terör estirdi.

VETO BAHANE!

Bölücüler İstanbul’da bayrak indirip, kamu binalarını ateşe verdi
BDP desteğindeki 7 bağımsız adaya onay çıkmamasının hemen ardından‘organize’ biçimde sokağa dökülen eşkıyalar, İstanbul’da terör estirdi.
İsyan provası gibi
BÖlücü gruplar ’veto’kararının ardından çok kısa bir sürede sözleşmiş gibi Taksim’de toplanıp yürüyüşe başladı. Yanlarında getirdikleri molotof kokteylleri, taş ve sopalarla harekete geçen gruptakiler kamu binalarını ve resmi araçları tahrip etti.
Kreşi bile yaktılar
Bebek katili lehine sloganlar atıp, intikam yeminleri ederek Taksim’den Aksaray’a yürüyüşe geçen göstericiler yol üstündeki çok sayıda araç ile bir kreşi yakıp, metro istasyonundaki direkte asılı bulunan Türk bayrağını da gönderden indirdi.
Hakkari Yüksekova’da polis göstericileri güçlükle dağıttı
Van’da Tuğluk ve Belediye Başkanı da eyleme katıldı
Diyarbakır’da yol kestiler belediye otobüsü yaktılar
Kundakçı eşkıyalar!
Yüzlerinde maske, ellerinde molotof kokteylleriyle İstanbul’da güpegündüz terör estiren eşkıya bir binayı da ateşe verdi. Dehşeti yaşayan vatandaşlar yangını el birliğiyle söndürdü.
Bölücüler yine kudurdu
YSK’nın, 7’si BDP desteğindeki 12 bağımsızın adaylığına onay vermemesini bahane eden bölücüler Van, Hakkari, Diyarbakır ve İstanbul’u savaş alanına çevirdi. Göstericiler, araç ve iş yerlerini ateşe verdi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının da içinde olduğu 12 kişiye seçime girme yasağı getirmesinin ardından bölücü terör örgütü yandaşları birçok işyerine ve kamu binasına zarar verdi. Örgüt yandaşları onlarca yetişkin ve çocuğun da bulunduğu çocuk kreşi ve PTT’yi de molotof yağmuruna tuttu. YSK kararını bahane eden terör örgütü yandaşları dün Taksim ve Aksaray’ı savaş alanına çevirdi. Göstericiler önlerinden geçtikleri kamu binalarına taş ve molotof kokteyli attı.

Gözleri döndü
Onlarca çocuk ve yetişkinin içinde bulunduğu Unkapanı PTT şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait Kreş ve Gündüz Bakımevi de zarar gördü. Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki 35 çocuğun yanı sıra bakıcılar ve PTT’deki vatandaşlar büyük tehlike atlattı. Kreş öğretmeni Emel Kolcu atılan molotof kokteylleri sonucunda yaralandı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Kolcu kısa süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

“Çok korktuk”
Mesai saati esnasında birden molotof yağmuruna tutulan PTT çalışanları da büyük panik yaşadı. Şahısların birden saldırdığını aktaran PTT çalışanları, “Sözlü hiçbir şey olmadı. En az 5-6 adet molotof kokteyli attılar. Cayır cayır yanacaktık. Çok korktuk.” diye konuştu. Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin güvenlik görevlisi de, “Neyin hakkını arıyorlar? İçeride 35 çocuk ve öğretmenler vardı. Atılan taş ve molotof kokteylleri çok şükür ki giriş kapısına geldi. Öğretmenlerden birisi ufak çaplı yaralanarak hastaneye kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

Bayrağa çirkin saldırı
Gösterici gruba polisin müdahalesinin ardından eylemciler oturma eylemi başlattı. Aksaray Metrosu çıkışındaki “sivil itaatsizlik” çadırında eyleme devam eden BDP’li gruptan bazıları zaman zaman halay çekti. Yüzlerini sarı, kırmızı ve yeşil bez parçalarıyla örten 4-5 eylemci, Türk bayrağının asılı olduğu direğin bitişiğindeki zabıta kulübesinin üzerine çıktı. Eşkıyaların kulübenin üzerinde ayakkabılarının altını Türk bayrağı ile silmeleri büyük tepkiyle karşılandı.  Olaylara karıştıkları belirlenen kişilerden ve polisin zaman zaman biber gazı sıkarak müdahale ettiği gruptakilerden 44 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da 100 gözaltı
Diyarbakır’daki izinsiz gösteriler sırasında 100 kişi gözaltına alındı, 15’i polis yaklaşık 30 kişi hafif şekilde yaralandı. Van’daki olaylarda ise 12’si polis 20 kişi yaralandı, 102 gösterici gözaltına alındı. Hakkari’de çıkan olaylarda ise, 1’i polis amiri olmak üzere 7 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumu ağır.
Ortalığı yakıp yıktılar
Bölücü hainler, Van, Hakkari, Diyarbakır ve İstanbul’da dün yine sahnedeydiler. Van’da yolu trafiğe kapatıp polise taş ve moltofkokteylle saldıran göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Bölücüler, iş yerlerini de ateşe verdi. Diyarbakır’da ise belediye otobüsü ateşe verildi. İstanbul’da da, Taksim Meydanı’nda toplanan kalabalık, bebek katılı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Aksaray’a kadar yürüdü. (Haber :  Bilun ÇELİK- YENİÇAĞ)

 

Kaynak:




Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,610 µs