En Sıcak Konular

DİYANET DE SİYASETÇİLERE UYDU

18 Nisan 2011 20:43 tsi
DİYANET DE SİYASETÇİLERE UYDU Dİyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, Diyarbakır Müftülüğü’nce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Kürtçe mevlit okudu. Görmez böylece son bir hafta içinde Arapça, İngilizce, Türkçe ve Kürtçe mesaj vermiş oldu.

Ve Diyanet de açıldı!

Diyarbakır’daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Molla Batevi’nin Kürtçe mevlidinden bir bölüm okudu.

Bir haftada 4 dilde mesaj verdi
Dİyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, Diyarbakır Müftülüğü’nce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Kürtçe mevlit okudu. Görmez böylece son bir hafta içinde Arapça, İngilizce, Türkçe ve Kürtçe mesaj vermiş oldu.

“Bizi iman kardeşliği bağlıyor”
Molla Hüseyin Batevi ile Süleyman Çelebi’nin manevi dünyada buluştuğunu belirten Görmez, “Bizi birbirimize bağlayan iman kardeşliğidir. Aramızdaki ırk, renk ayrımları, statü farklarını ortadan kaldırıp bizi kardeş kılan işte budur”  dedi.

Diyanet’ten Kürtçe açılımı
AKP’nin Kürt açılımına Diyanet İşleri Başkanı Görmez de, Diyarbakır’da Kürtçe mevlit okuyarak katıldı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen törende Görmez, Molla Batevi’nin mevlidinden de bir bölüm okudu
Diyarbakır’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Molla Hüseyin Batevi’nin yazdığı Kürtçe mevlitten bir bölüm okudu. Görmez, törende yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın Anadolu’da kapılarını ilk defa İslam’a açan yer olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın ilk günden bugüne İslam’ın gür sedası olduğunu kaydeden Görmez, “Sizi buraya getiren yüreklerinizdeki Muhammed Mustafa aşkıdır. Bizim şairimiz Fırat ve Dicle’yi şöyle tanıtır. ’İki nehir var ki aşık nehirlerdir. Çünkü maşuka doğru akar’Böyle olduğu için şair iki nehrin deli deli akışıyla ilgili olarak, ’Muhammed Mustafa’ya ulaşmak için akar’der” dedi.

Manevi dünyada buluşma
Molla Hüseyin Batevi’nin Kürtçe yazdığı mevlitten bir bölüm okuyan Görmez, “Batevi, adeta Süleyman Çelebi ile manevi dünyada buluşmuştur. Hakkari’nin bir köyünde dünyaya gelmiş ama Süleyman Çelebi ile yarışırcasına Muhammed Mustafa’ya aşkını ve sevdasını ifade ediyor” diye konuştu. Kutlu Doğum Haftası’nda “Hz. Peygamber ve merhamet eğitimi” başlığını seçtiklerini kaydeden Görmez, şunları söyledi:

Bizi din birleştirir
“Ben size merhameti anlatmaya gelmedim, sizin yüreğinizdeki engin merhameti paylaşmaya geldim. Bugün dünyada bir merhametsizlik sürüyor. Merhametsizliğin tek çaresi merhamettir. Peygamber efendimizin ’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’fermanını unutmamamız gerekiyor. Ancak, artık sizin komşunuz, evinizin yanındaki değildir. Artık Ankara, İstanbul, İzmir, Hakkari, Bursa ve Van’daki kardeşiniz de sizin komşunuzdur.” Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nden bir bölüm de aktaran Görmez, “Bizi birbirimize bağlayan iman kardeşliğidir. Aramızdaki ırk, renk ayrımları, statü farklarını hepsini ortadan kaldıran bizi kardeş kılan işte budur” diye konuştu. Konuşmaların ardından yurt içi ve yurt dışından gelen hafızlar Kur’an tilaveti okudu. Mehmet Demirci ilahi grubundan sonra Grup Tillo da Kürtçe Zazaca ve Arapça ilahi söyledi.(Haber :  Halime ÖZTÜRK-Yeniçağ)

 

Kaynak:




Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,443 µs