En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN FRANSIZ KALDIĞI SORUNLAR

18 Nisan 2011 11:52 tsi
ERDOĞAN'IN FRANSIZ KALDIĞI SORUNLAR Başbakan Erdoğan 9 yıllık iktidarını öve öve bitiremiyor. Ancak gerçekler Erdoğan'ın açıkladığının tam tersi...

Erdoğan bunlara Fransız

Başbakan Erdoğan kendinden başka herkesi Türkiye gerçeklerine "Fransız kalmak" la suçlamayı sürdürüyor ve 9 yıllık iktidarını öve öve bitiremiyor. Ancak gerçekler Erdoğan'ın açıkladığının tam tersi...

Biri bizi kandırıyor

AKP hükümetinin işbaşına gelmesinden bu yana dış ve iç politikada izlediği tutumla daha doğrusu politikasızlık ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan bu yana var olan bütün kırmızı çizgilerini sildi. Erdoğan, kendi dönemlerindeki ekonomik gelişmelerle de övünürken rakamlar bunun tersini gösteriyor. İşçi, köylü, memur, emekli ne yapacağını şaşırırken esnafın kapısından icra eksik olmuyor. 210 bin KOBİ icralık. TÜİK, hükümetin istekleri doğrultusunda rakamlarını da işine geldiği gibi değerlendirip işsizlik oranını düşük gösteriyor. Ancak gerçek rakamlar ürkütüyor.

İşsiz sayısı 25 ilin nüfusuna denk

DİSK-AR, Türkiye'de gerçek işsiz sayısının 5 milyon 230 bin kişi rakamına ulaştığını belirterek, işsizlerin yüzde 33.6'sını oluşturan ve geçici bir işte çalıştığı için işsiz kalanlar için işsizlik oranının yüzde 44'ü bulduğunu bildirdi. Resmi işsiz sayısının, içinde Karabük, Artvin, Erzincan, Kırşehir, Sinop'un da bulunduğu 17 kentin nüfusunun toplamına eşit olduğu, umudu kesikler dahil edildiğinde bu sayının 25 ile çıktığı, umutsuz işsizlerle işsiz sayısının, Kayseri Manisa, Hatay, Samsun gibi büyükşehirlerin nüfusunun toplamına ulaştığını belirtiliyor.

Yoksulluk sınırı bin 512 TL Çalışanlar borç batağında

TÜRKİYE Kamu-Sen, Mart ayı için tek kişinin yoksulluk sınırını bin 512 lira 39 kuruş, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırını ise 3 bin 23 lira 40 kuruş olarak hesapladı.Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Kamu çalışanları borç ve kredi batağında yüzmektedir. Siyasi iradenin görmezden geldiği bu durum, sahte enflasyon rakamlarıyla örtbas edilmektedir" açıklaması yaptı.

Her bebek 9 bin TL borçla dünyaya gözlerini açıyor

BAĞIMSIZ Sağlık-Sen'in araştırmasına göre, Türkiye'de her bebek dünyaya gözünü açtığında yaklaşık 9 bin liralık borç yüküyle karşı karşıya kalıyor. Kişi başına düşen borcun AKP'nin iktidara geldiği 2002'de 4 bin 994 lirayken, 2010 sonunda katlanarak 8 bin 740 liraya ulaştığı da belirtildi.

Rekor kıran ihracatın şifresi "ithalat"

İSMMMO, Türkiye'nin rekorlara imza atan ihracatın şifresini açıkladı.. Türkiye'de ihracat yapan 28 ana sektörden 16'sı "net ithalatçı" durumda. Yıllardır Türkiye'nin gururu olan tarım ve hayvancılık sektöründe bile artık ithalat daha fazla.

Araştırmaya göre bazı ihracat kalemleri de ekonomide "çakma ihracat" tanımına girebilecek türde. Buna göre; Türkiye bugüne dek bütünüyle üretemediği "helikopter, bilgisayarlı tomografi cihazı, notebook, fotoğraf makinesi, dijital kamera" gibi ürünleri bile ihraç etmiş durumda.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19745}



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,851 µs