En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ KISA DEVRE YAPTI: 2-2

16 Nisan 2011 09:40 tsi
BEŞİKTAŞ KISA DEVRE YAPTI: 2-2 Kartal, Simao ile skor avantajını yakaladı, İbrahim Toraman'ın kafası ile iyice rahatladı. Ancak oyunu bırakmayan konuk ekip önce Jedinak'ın frikiği ile umutlandı, Mustafa Pektemek ile eşitliği sağladı

KISA DEVRE!

Maça hızlı başlayan ve pozisyon üstüne pozisyon yakalayan Kartal, Simao ile skor avantajını yakaladı, İbrahim Toraman'ın kafası ile iyice rahatladı. Ancak oyunu bırakmayan konuk ekip önce Jedinak'ın frikiği ile umutlandı, Mustafa Pektemek ile eşitliği sağladı

Beşiktaş ilk 10 dakikada, maçı çok çok erken bitirebilecek üç tane golle sonuçlanabilecek pozisyona girdi ki burada en önemli şey pozisyonların hazırlanma evresiydi. Pas yüzdesi çok yüksek ve seri bir şekilde geliştirilen bu atakların 4. dakikada Simao ile kaçanı en kritik olanıydı. 6’da Nihat ve 9’da Ernst’in de kaçırdıklarını tartıya koyacak olursak, Beşiktaş’ın maça ağırlığını en çok koyduğu dakikaları çok net görebiliriz. Burada unutulmaması gereken en önemli nokta ise hazırlanıştaki seri pas trafiğidir. Beşiktaş bunu maçın geneline ilk on dakika dışında pek fazla yayamadı.
19. dakikada İsmail’in boş kaleye gönderdiği fakat Nihat ile buluşan topun bir türlü kaleye gitmemesi ile 22. dakikada Almeida’nın müthiş asistliğiyle Nihat’ı ceza sahasına soktuğu pozisyonlar gelecek olan gol ve gollerin rüzgârını hissettiriyordu Beşiktaş açısından. Dört dakika sonrasında Simao’nun skoru 1-0 yaptığı goldeki Ernst-İsmail-Simao paslaşması da maçın ilk 10 dakikasını hatırlattı.
Bu golden sonra oyuna fazla asılmayan siyah-beyazlıların 53’te, köşe vuruşundan İbrahim Toraman ile bulduğu kafa golü ise işin biraz bonusu gibi oldu sanki.
Schuster döneminde de Beşiktaş’ın en büyük zaafı olan oyun disiplininden kopma ve rehavete kapılma sendromu dünkü maçta da kendini gösterdi. Bu sendromdan en çok etkilenen isim İsmail olunca siyah-beyazlı savunma açıklarını da göstermeye başladı.
62’de Jedinak’ın serbest vuruşunda skor 2-1 de olsa rehavet yerini henüz paniğe bırakmamıştı.
Ta ki 72’de İsmail’in kanadından gelen Mustafa Pektemek’in eşitlik golüne kadar.
88’de Yasin’in galibiyet arayışını sonlandıran kaleci Rüştü’nün kurtarışı da mağlubiyeti bertaraf eden hamle oldu.

MAÇIN ADAMI
Jedinak
Kullandığı ustalık dolu serbest vuruşla Beşiktaş’ın galibiyet umutlarına perde çekti. Kırmızı - siyahlı oyuncu takımının bitmek üzere olan enerjisini şaha kaldırdı. Attığı golün yanı sıra sahadaki oyunuyla da ayakta alkışlanmayı hak etti.

KIRILMA NOKTASI

88. dakika
Profesyonelliği ve tecrübesiyle her maçta ön plana çıkan Rüştü Reçber, dün de takımını mutlak mağlubiyetten kurtardı. Rüştü 88. dakikaki Yasin’in vuruşunu son anda engelleyerek maçın kırılma anını yaratan isim oldu.(ANALİZ: SERDAR SARIDAĞ-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/kisa-devre-/spor/spordetay/16.04.2011/1378433/default.htm}
     
 



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,831 µs