En Sıcak Konular

VURAL: ''MADEM TATMİN OLDUNUZ BU İŞİN ORTAĞISINIZ''

16 Nisan 2011 09:59 tsi
VURAL: ''MADEM TATMİN OLDUNUZ BU İŞİN ORTAĞISINIZ'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YGS ilgili gelişmelerin geldiği noktanın, sınavın güvenliğinin kalmadığını ortaya koyduğunu belirterek, siyasi sorumluların istifa etmesini istedi.

"Madem tatmin oldunuz bu işin ortağısınız"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YGS ilgili gelişmelerin geldiği noktanın, sınavın güvenliğinin kalmadığını ortaya koyduğunu belirterek, siyasi sorumluların istifa etmesini istedi. Vural, "Hepsi birbirinden tatmin oluyor. Böyle rezalet olur mu? Sayın Cumhurbaşkanı, Cemil Çiçek, Recep Tayyip Erdoğan ve ne bakanlığı yaptığı meçhul Nimet Çubukçu tatmin oluyor. Bu kişiler mahşerin 4 atlısı gibi çocuklarımızın geleceğini çalmışlardır. Madem tatmin olmuşlardır o zaman ortaktırlar bu işe" görüşünü dile getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, objektif yapılması gereken her türlü sınavın mevcut iktidar döneminde yozlaştırıldığını, bütün sınavların güvensiz konuma sokulduğunu öne sürdü..

Futbol Federasyonu sınavlarında bile bir elin kul hakkını aldığını, rezaletlerin diz boyu olduğunu, bir milyon 700 bin çocuğun geleceğinin karartıldığını iddia eden Vural, siyasi sorumluların ise "tatmin olma" yarışına girdiğini söyledi.

Vural, "Hepsi birbirinden tatmin oluyor. Böyle rezalet olur mu? Sayın Cumhurbaşkanı, Cemil Çiçek, Recep Tayyip Erdoğan ve ne bakanlığı yaptığı meçhul Nimet Çubukçu tatmin oluyor. Bu kişiler mahşerin 4 atlısı gibi çocuklarımızın geleceğini çalmışlardır. Madem tatmin olmuşlardır o zaman ortaktırlar bu işe"  görüşünü dile getirdi.

Sınavın yapılış şeklinin esasından şüpheli olduğunu savunan Vural, "Bütün bunlar sehven oluyor. Telefonların sim kartlarına sehven telefonlar yükleniyor. Bunlar da sehven hükümet oluyorlar herhalde. Başbakan, 'sehven hükümet oldum, sorumluluğum yoktur', diyebilir. Milli Eğitim Bakanı da 'ben sehven Milli Eğitim Bakanı oldum, sorumluluğum yoktur', diyebilir" şeklinde konuştu. 

Kişiye özel kitapçık uygulamasıyla sınavdan önce kime hangi kitapçık gideceğinin belli olduğunu ifade eden Vural, "Bir bilgisayar sınava girecekleri önceden biliyorsa, kime hangi soruların sorulacağını da bilmektedir. Kime hangi soru sorulacağı belli. Bu, sanal ortamda hazırlanıyor. Bir kişinin kendi el yazısı ile doldurduğu cevap anahtarına göre de sınav soru kitapçığı üretilebilir. 

İstediği kimseyi kazandırabilir. Bilgisayar niye biliyor? Bilgisayar biliyorsa soru kitapçığı üzerinde de oynamalar yapılabilir. İstenilene istenilen sınav kazandırılabilir" görüşünü dile getirdi.

Sınavın güvenliğinin kesinlikle kalmadığını öne süren Vural, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"Yapılması gereken şey, siyasi sorumluların istifa etmesidir.  Çocuklarımızın geleceğini kararttılar. Elbette bunun hesabını vermelidirler.

Herkes birbirinin şahidi. Bozacının şahidi şıracı. O ondan tatmin oluyor. Zannedersiniz ki bu ülkenin çocukları beyefendileri tatmin etmek için yaşıyorlar.

Önemli olan sizin tatmin olmanız değildir, bu ülkenin çocukları ve ailelerinin tatmin olmasıdır. Biz kurumların başındakilerin değil, siyasi sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Madem tatmin oldunuz, bu işin ortağısınız. Asıl hesap vermesi gerekenler tatmin olanlardır. Tatmin olan 3 beyefendi ve bir hanımefendidir."

Oktay Vural, organize ve çete halinde kopyanın söz konusu olduğunu iddia ederek, "AKP döneminde yozlaşma diz boyudur. Her sınavda bir yolsuzluk vardır, şaibe vardır. Birileri hak gasp ediyor. Mızrak çuvala sığmıyor" dedi.

- "İPTALİ, UZMANLAR DEĞERLENDİRMELİ" -

Soruları da yanıtlayan Vural, sınavın iptali konusundaki görüşünün sorulması üzerine, toplumdaki endişelerin giderilmediğini ifade etti. Vural, "İptali, sınav uzmanları değerlendirmeli. Bütün muhatapların bir araya gelerek karar vermesi gerekiyor. Ben siyasal sorumlularla ilgileniyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19715}



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,935 µs