En Sıcak Konular

İSLAM KARŞITI PARTİ'DEN ''ZEHİR ZEMBEREK'' SAVUNMA

15 Nisan 2011 22:48 tsi
İSLAM KARŞITI PARTİ'DEN ''ZEHİR ZEMBEREK'' SAVUNMA Belçika'da İslam karşıtı parti, büyük tepki çeken koyunlu seçim afişini böyle savundu...

Küstah savunma!

Belçika'da İslam karşıtı parti, büyük tepki çeken koyunlu seçim afişini böyle savundu...

Belçika’da İslam karşıtı ve ırkçı Flaman Menfaati partisi, Ankara’nın büyük tepkisini çeken koyunlu afişini savunurken, Türkiye’yi AB’de istemeyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in arkasına saklandı.

Afiş skandalı üzerine Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Murat Ersavcı’nın Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile görüşmesinden ve afişin yasaklanması için temaslarda bulunmasından tedirgin olan Flaman Menfaati, yayımladığı açıklamada Türkiye’yi hedef aldı.

Avrupa’nın önde gelen diğer ırkçı parti temsilcilerinin de katılımıyla 10 Nisan’da Anvers kentinde düzenlenen göçmen karşıtı kongrede kullanılan, Türk ve Fas bayraklarını sembolize eden kırmızı bir koyunun Avrupalıları temsil eden beyaz bir koyun tarafından Batı Avrupa ülkelerinin dışına tekmelenerek atıldığını gösteren afişin yabancı düşmanlığını teşvik ettiği suçlamasının, "saçmalıktan ibaret olduğunu" savunulan açıklamada, sözkonusu afiş hazırlanırken İsviçre’deki minare referandumunun mimarı ırkçı SVP partisinin afişinin model alındığı ve daha önce Flaman Menfaati’nin Avrupa Parlamentosu seçim kampanyasında da kullanıldığı belirtildi.

Irkçı afişi hazırlayan Flaman Menfaati’nin önde gelen isimlerinden Filip Dewinter, "Türk Büyükelçisi ne karışıyor? Köktenci bir hükümetten alacak hiçbir dersimiz yok" ifadesini kullandı.

Türkiye’ye hakaretler yağdıran Dewinter, "insan haklarına ve Kürtlerin haklarına saygı göstermeyen, cezaevindekilere işkence yapan, muhalifleri hapse atan ya da ölüm mangalarıyla infaz eden ve ifade özgürlüğüyle sorunu bulunan" bir ülkenin kendilerine ders veremeyeceğini iddia etti.

Avrupalı diğer aşırı sağ partilerle birlikte Türkiye’nin AB’ye katılımını referanduma götürme girişimlerinin ve Avrupa’nın İslamlaşmasına ve toplu göçlere karşı ağ oluşturmalarının Ankara’da memnuniyetsizlik yarattığını ileri süren Flaman Menfaati, "Almanya ve Fransa da Türkiye’nin AB’ye katılımını istemiyor. Merkel ve Sarkozy’yi de dava edebilir misiniz?" görüşünü savundu.

Flaman Menfaati, 2004 yılında ırkçılık yaptığı gerekçesiyle Belçika Yargıtayı’nda mahkum olmuş ve o tarihe kadar Flaman Bloku olan adını değiştirerek yeniden yapılanmak zorunda kalmıştı.

Belçika Yargıtayı sözkonusu kararında, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade hürriyetine çeşitli kısıtlamalar getirdiğini hatırlatarak, ırkçı fikirler savunmanın bu özgürlüklerden sayılamayacağını bildirmişti.

Kararın ardından adını değiştirmek ve bazı parti organlarını kapatmak zorunda kalan Flaman Bloku’nun o dönemdeki Başkanı Frank Vanhecke, "Adımızı değiştirdik ama huyumuzu değiştirmedik. Adımızı değiştirdik ama programımızı değiştirmedik" şeklinde açıklama yapmıştı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kustah-savunma/371363/30/Dunya}

 

 

 

 



Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,624 µs