En Sıcak Konular

AHMET TÜRKEŞ ''AKP'DEN NEDEN ADAY OLDUĞUNU'' AÇIKLADI

15 Nisan 2011 17:40 tsi
AHMET TÜRKEŞ ''AKP'DEN NEDEN ADAY OLDUĞUNU'' AÇIKLADI AKP’den milletvekili adayı gösterilince ilgi odağı olan Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış, dün ilk kez kameralar önüne çıktı.

İşte bilinmeyen Ahmet Türkeş!

'Neden AKP?' sorusuna bakın ne yanıt verdi...

AK Parti’den milletvekili adayı gösterilince ilgi odağı olan Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış, dün ilk kez kameralar önüne çıktı. Türkeş, İstanbul’daki aday tanıtım toplantısında “Neden AK Parti?” sorusunu “MHP’den teklif gelmedi, AK Parti’den geldi” diye yanıtladı. Bilkent Üniversitesi’nden 2004’te mezun olan Türkeş’in küçük oğlu, MHP adayı ağabeyi Tuğrul Türkeş gibi seçilecek bir sırada yer alıyor.

İşte Bilkent yıllığındaki uzun saçlı Türkeş

AKP’den adaylığı ile gündeme gelen Alparslan Türkeş’in en küçük oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş’in 2004 yılında Bilkent Üniversitesi İktisadi, idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğu ortaya çıktı. Yıllığında uzun saçlarıyla dikkat çeken Kutalmış Türkeş’in, babası Alpaslan Türkeş’in yüksek öğretinimine ölümünden bir yıl önce 1996’da Bilkent Üniversitesi’nde başlaması, ABD, Cenevre ve KKTC’nin ardından, yeniden Bilkent Üniversitesi’ne dönerek 2004 yılında mezun olması da dikkat çekti. Ahmet Kutalmış Türkeş’in arkadaşları yıllıkta kendisine “Chef” diye hitap aderken, dans etmeyi sevdiğini, “Zeki, komik, neşeli, değişik, çekici” olduğunu belirtiyorlar. Kutalmış Türkeş de kendisiyle ilgili sayfanın son bölümünde “Mümkün olsaydı 10 yıl 20 yıl değil bir ömür boyu Bilkent’te öğrenci olsaydım” ifadesini kullanıyor.

İşte yıllıktan Ahmet Kutalmış Türkeş’i anlatan ve kendisini anlattığı satırlar:

Abladan mesaj: Zorlukları atlattık

* Zorlukları atlattık, artık güzellikleri yaşamanın zamanı geldi. Dualarım seninle yolun açık olsun Ahmetciğim. (Ablan Ayyüce)

* “Hayat bu kadar kısa işte. daha dün gibi tanışmamız. Zaman çabuk geçti. Bir Ateşdağlı, bir Selvi Boylum Al Yazmalım derken mezun oluyoruz gördüğün gibi. Ama ilerde daha çok izleyeceğiz bu filmleri emin ol. (...) (Ege)

* Angeles buralarda geçenharika zamanlar. İnşallah bu tempo ömür boyu sürer. Mesta’daki balıkçı köyünde buluşmak üzere. Hayatında mutluluklar dilerim. (Sedat’ın)

* Ahmetcim sen gözlerin kadar çekiçi ve gizemli, ulaşılamayan bir o kadar da yakın olansın. Sıcacık yüreğini anlayabilecek ve seni hak ettiğin mutlu yarınlara taşıyabilecek insanlarla birlikte olman dileğiyle. Yeni dünyanda mutluluklar. (Lale)

* “Büyük Chef, en önemlisi ‘büyük insan’. Seni iyice tanıyıp ruhunun derinliklerine inince ne kadar temiz zengin bir okyanusla karşılaşılıyor ki büyülenmemek elde değil. Chef, ne günler geçirdik. Var mı senin gibi rahat olabilen bir kişi daha? Bilmem hatırlar mısın, bizleri Ankuva’nın ortasında yaptığın danslarla gülmekten yerlere yatırışını, Tahoe’nun tepesine çıkıp okulun ortasında o müthiş birikimler sonucu bulduğun arabic müziklerle dans edişini, bilmem hatırlar mısın yaptığımız ani seyahatleri, sucuk barı, özel kemalpaşaları...Bilmem hatırlar mısın bu üç arkadaşı. (Engin, Hakan, Ender)

Buradan bir Türk geçti..

Kutalmış Türkeş’in kendi kaleme aldığı veda yazısı ise şöyle; “Buradan bir Türk geçti; kendine bir yol seçti. Avşar Horasan boyu, Türklüğün asil soyu. Geçmez geçmez olaydım: Bilkent’ten ahh Bilkent’ten başka yol seçmez olaydım. Mümkün olsaydı 10 yıl 20 yıl değil bir ömür boyu Bilkent’te öğrenci olsaydım. 1996’da Bilkent’te başlayan maceram L.A, Cenevre, DC ve TKıbrıs’tan sonra tekrar Bilkent’te sona eriyo, hiç bitmese olmaz mı?... Sadece bir oyundan ibaret olan şu kısacık yalan dünya hayatında gerçeği bulabilmek dileğiyle... Elveda Bilkent, Elveda bitmemiş türküm benim...” (Deniz GÜÇER /VATAN ANKARA)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/iste-bilinmeyen-ahmet-turkes/371189/9/Siyaset}



Bu haber 1,269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,065 µs