En Sıcak Konular

ERMENİLER ABD KONGRESİ'NDE TÖREN DÜZENLEDİ

15 Nisan 2011 10:50 tsi
ERMENİLER ABD KONGRESİ'NDE TÖREN DÜZENLEDİ ABD Kongresi'nde, Ermeniler tarafından 1915 yılı olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan öncesinde anma töreni düzenlendi

Ermeniler ABD Kongresi'nde tören düzenledi

ABD Kongresi'nde, Ermeniler tarafından 1915 yılı olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan öncesinde anma töreni düzenlendi.

Senato'nun çalışma binalarından Russell'de düzenlenen törene katılan 20'yi aşkın Kongre üyesi, yaptıkları konuşmalarda, ABD Başkanı Barack Obama'dan ve Türk hükümetinden, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasını ve 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını içeren tasarının Kongre'den geçirilmesini istediler. Bazı Kongre üyeleri, "1915 olayları nedeniyle Türkiye'nin Ermeni halkından özür dilemesi gerektiğini" öne sürerken, "Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin, Türkiye'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımadığı müddetçe mümkün olmadığını" iddia ettiler.
 
Kongre'deki Ermeni lobisinin önemli isimlerinden Demokrat Parti California milletvekili Adam Schiff, törendeki konuşmasında, ABD Başkanı Obama'ya, 24 Nisan'da yapacağı açıklamada 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini isteyen bir mektup gönderdiğini açıklayarak, törene katılanlara mektubunu okudu. Mektubunda, Obama'nın başkan olmadan önce 1915 olayları için "soykırım" dediğini hatırlatan Schiff, şöyle devam etti: "Maalesef, hem geçen yıl, hem de 2009 yılında, 1915 olayları için 'soykırım' nitelemesini kullanmadınız. Belki de Amerikan yönetiminden bazı yetkililer, 'soykırımı' tanımayı geciktirerek, ABD'nin Türkiye ile Ermenistan arasında olası bir uzlaşıyı hızlandırabileceğini düşündü.
 
Şimdi çok açık ki, protokol süreci, Amerikan yönetiminin 'soykırım' ifadesini kullanmasını engellemek ve Ermeni tasarısının Kongre'de görüşülmesinin önüne geçmek için Ankara tarafından yapılmış hesaplı bir hareketti. Şimdi gerçekler ortaya çıktığına göre, sizi 2008 yılında güçlü biçimde savunduğunuz net pozisyona geri dönmeye çağırıyorum".
 
Temsilciler Meclisi'nin önde gelen Demokrat üyelerinden biri olan ve bir önceki Kongre döneminde Meclis'te Demokrat Çoğunluk Liderliği görevini yürüten Steny Hoyer da "bu gece insanlık tarihinin trajik bir dönemini andıklarını" belirtti.
 
Konuşmasında, dönemin Amerikan Konsolosunun 1915 yılı olaylarıyla ilgili kaleme aldığı bir diplomatik yazışmasından bölümler okuyan Hoyer, 1915 olaylarının etkilerinin hala hissedildiğini öne sürerek, "Bu, dünün meselesi değil, bugünün meselesi" dedi. Hoyer, "Ermeni tasarısının Kongre'de kabul edilmesi için son ana kadar çalışmaya dvam edeceğini" söyledi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/ermeniler-abd-kongresi-nde-toren-duzenledi-198012.htm}


 



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,769 µs