En Sıcak Konular

AKGÖNENÇ: İSLAM DÜŞMANLIĞI KIŞKIRTILIYOR''

15 Nisan 2011 12:34 tsi
AKGÖNENÇ: İSLAM DÜŞMANLIĞI KIŞKIRTILIYOR'' Uluslar arası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr Oya Akgönenç, Amerika'da ve İngiltere'de Kur'an yakma eylemini gerçekleştirenlerin rahip olmasının manidar olduğunu söyledi.

Saadet Partisi GİK Üyesi Prof. Dr. Oya Akgönenç:

İslam düşmanlığı kışkırtılıyor

Amerika'da ve İngiltere'de Kur'an yakma eylemini gerçekleştirenlerin rahip olmasının manidar olduğunu bildiren Saadet partisi GİK Üyesi, Ankara Birinci Bölge Milletvekili Adayı ve Uluslar arası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr Oya Akgönenç, 'Anglo Sakson dünyanın birbirini takiben Kur'an yakma eylemini gerçekleştirmesi çok manidardır. Bu eylem; tam orta çağda rahiplerin, kilise mensuplarının haçlı seferlerini teşvik ederken kullandıkları taktiklere benziyor" dedi.
 
Amerika'da başlayan ve son olarak İngiltere'de bazı rahiplerin Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemlerini Milli Gazete'ye değerlendiren Saadet partisi GİK Üyesi, Ankara Birinci Bölge Milletvekili Adayı ve Uluslar arası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, bunun bütün dünyayı ve Müslümanları kaygılandırdığını bildirdi. Bu eylemin en dikkat çekici yönü olarak; eylemi gerçekleştirenlerin rahip olmalarını gösteren Akgönenç, "Bu haberin ve olayın en çarpıcı yöne ise, bu eylemi gerçekleştirenlerin rahipler olmasıdır. Yani sıradan insanlar değil, dinle ilgisi olan, dini, dindarlığı bilen, bir dinin kutsiyetini bilen, Kur'an yakma gibi bir eylemin ne manaya gelebileceğini bilen din adamları Müslüman'ların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i yakıyorlar. İngiltere'de Kur'an yakma eylemi şunu gösteriyor. Birinci Kur'an yakma eylemi Amerika'nın Filorida eyaletinde, ikinci eylem ise İngiltere'de gerçekleştirildi" diye konuştu.
 
Durdurmaları gerekirken birbirlerini tahrik ediyorlar
 
Eylemlerin tam anlamıyla bir İslama Fobia'yı artırma ve provokasyon olduğunu belirten Oya Akgönenç, "Anglo Sakson dünyanın birbirini takiben Kur'an yakma eylemini gerçekleştirmesi çok manidardır. Adeta aralarında bir işbirliği şeklinde bu eylem gerçekleştirilmiş anlamını veriyor. Aslında birbirini ikaz edip durdurmaları gerekirken, İslam'a karşı adeta birbirlerini kışkırtıyorlar, tahrik ediyorlar. Bu eylemi gerçekleştirenlerin rahip olması;  işi daha da vahim bir duruma getiriyor. Bu eylem; tam orta çağda rahiplerin, kilise mensuplarının haçlı seferlerini teşvik ederken kullandıkları taktiklere benziyor. Haçlı seferlerini kışkırttıkları gibi Kur'anı da İsa karşıtı gibi gösteriyorlardı. Müslüman'ların inancına göre İsa Peygamber sadece bir peygamberdir, İlah değildir. İşte Müslümanlar böyle inandığı için biz Müslüman'ları İsa'ya karşı olanlar, İsa'ya düşman olanlar diye yorumladılar. Ve haçlı seferleri sırasında bu fikri kullandılar. Şu anda da aynı şeyi yapıyorlar" şeklinde konuştu.
 
İslâm düşmanlığını ırkçılıkla besliyorlar
 
BatIdaki ırkçılığın din düşmanlığını desteklemek için kullanıldığına dikkat çeken Akgönenç, "İslama Fobia'yı bütün batılılar tarafından kabul edilebilir ve destelenebilir hale getirmek için aynı zamanda ırkçılıkla beslemektedirler. Avrupa'da ve Amerika'da çok güçlü bir renk düşmanlığa mevcuttur. Beyaz olmayan herkesi kötü ve kendilerinin dışında, kendilerine düşman kabul ediyorlar. Beyaz olmayan herkese karşı bir düşmanlık geliştiriyorlar. İnanılmaz derecede bir renk düşmanlığı var. Buna düpe düz ırkçılık denir. İslama Fobia ise genelde beyaz olmayanların inancı. Kabul ettiği din olduğu için ırkçılıkla karıştırılıyor. Araplar, daha sıcak bölgede yaşayanlar, renkleri daha koyu olanlar mutlaka Müslüman olduklarından hem onların ırkına karşı, hem de dinlerine karşı bir kin ve düşmanlık geliştiriliyor" dedi.
 
Amerika Başkanı Bush haçlı seferlerini başlatmıştı
 
Tabi bu gelişmelerin durup dururken ortaya çıkmadığını söyleyen Akgönenç, Kur'an yakma eylemlerinin son birkaç yıl içerisindeki geliştirilmek istenen İslama Fobia'nın artık belli bir aşamaya geldiğinin göstergesi olduğunu kaydetti. İslama Fobia'nın ilk açığa çıkışının 2001'de gerçekleştirilen Afganistan işgali ile başladığına dikkat çeken Akgönenç, "Amerika tarafından 2001'de gerçekleştirilen Afgan saldırısı sırasında ABD Başkanı Bush o zaman bütün dünyanın önünde yaptığı bir açıklamada 'Haçlı seferleri başladı' demiştir. Afganistan'a ve Irak'a giden batılı işgal askerleri orada Müslümanları katlederken, öldürürken, 'Biz İsa karşıtlarını, İsa düşmanlarını öldürüyoruz' diyorlar. Batılılar askerlerini Müslüman coğrafyasına gönderirken de bunu çok iyi bir şekilde işliyorlar. Şimdi ise İslam karşıtlığı, İslami değerlere karşı düşmanlık çok daha aleni olarak yaygınlaştı. Ne yazık ki bu düşmanlık ABD başta olmak üzere batılı ülkelerde de, bütün dünyada da hızla yayılıyor" dedi.
 
İslâm düşmanlığı kılıftır
 
Tarih boyunca İslam düşmanlığının batının ekonomisiyle de doğrudan ilişkili olduğunu belirten ve örneklerle ortaya koyan Oya Akgönenç, "Avrupa ülkelerinde ekonomik durum gittikçe sarsılıyor ve zenginlikler yerini fakirliğe, fakirleşmeye doğru bırakıyor. İslam karşıtlığının yaygınlaşmasının artmasının ekonomi ile çok sıkı bir bağı var. Çünkü Haçlı seferleri de Avrupa'nın en fakir olduğu dönemlerde gerçekleştirilmiştir. Haçlı maskesi altında gelip Ortadoğu'nun bütün zenginliklerini çalıp götürmüşlerdir. 18, yüzyılda bir sıkıntı yaşandığında yine Ortadoğu'ya gelinmiş ancak bu sefer sömürgecilik yoluyla bölgedeki bütün zenginlikler batıya taşınmıştır. Şimdi 21. yüzyılın başında özellikle bütün dünyada yaşanan küresel ekonomik krizden sonra Avrupa'da ekonomik sıkıntılar artmaktadır. Dünyada bütün batı devletlerinde bir gerileme gözlenmektedir. Buna paralel olarak da birden bire İslama Fobia'nın arttığını da görüyoruz. Oların Müslümanlara, Müslüman ülkelere ve İslami değerlere saldırmak için İslama Fobia'yı bir kılıf olarak kullanıyorlar" şeklinde açıkladı.
 
Önlem alınmazsa savaşlar kaçınılmaz olur
 
Bütün dünyanın ve özellikle Müslümanların çok sancılı bir dönemden geçtiğini belirten Akgönenç, din karşıtlığının önünün alınması gerektiğini söyledi. İslam düşmanlığının derhal durdurulması için uluslar arası kuruluşların çalışmalar başlatması gerektiğini kaydeden Akgönenç, "İslam karşıtlığı, Müslüman düşmanlığı, İslama Fobia derhal durdurulmalıdır. Buna karşı derhal uluslar arası teşkilatlar harekete geçirilmelidir. Bütün dünya üzerinde seminerler, konferanslar düzenlenmelidir. İslama Fobia'nın yanlış olduğu bütün dünyaya anlatılmalıdır. Din düşmanlığının büyük bir hata olduğu ve bunun sonucunun bütün dünyayı sıkıntıya sokacak neticeler doğuracağı bütün dünyaya anlatılmalıdır. Çünkü geçmişte olduğu gibi gelecekte de bütün dünyanın bu nedenlerle savaşa gireceği ortadadır" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/islam-dusmanligi-kiskirtiliyor-198044.htm}

 



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,006 µs