En Sıcak Konular

KAMALAK: ''HER SEÇİM ÖNEMLİ AMA BU DAHA ÖNEMLİ''

14 Nisan 2011 10:46 tsi
KAMALAK: ''HER SEÇİM ÖNEMLİ AMA BU DAHA ÖNEMLİ'' Kamalak, halkın 12 Haziran'da 'Kendisini yok etmek isteyen bir kulübün kapısında kul, köle olmaya razı mı olacak? Yoksa ecdadına uygun şekilde Ortadoğu'ya lider mi olacak?' kararını vereceğini dile getirdi.

Bu gidişe dur diyeceğiz

Her seçim önemli ama bu daha önemli

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 12 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi listesinde bulunan 'Milletvekili Adaylarının Demokrafik Dağılımı' hakkında detaylı açıklama yaptı.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Kamalak, seçimlere 81 il ve 85 çevresinin tamamında katılacaklarını söyledi. "Her seçim önemlidir. Ama emin olun, önümüzdeki seçim çok daha önemlidir" diyen Kamalak, halkın 12 Haziran'da 'Kendisini yok etmek isteyen bir kulübün kapısında kul, köle olmaya razı mı olacak? Yoksa ecdadına uygun şekilde Ortadoğu'ya lider mi olacak?' kararını vereceğini dile getirdi.  Bu gidişe dur diyecek olan Saadet Partisi'ne adaylık müracaatı bakımından yoğun teveccüh yaşandığının altını çizen Kamalak, "Aday Tespitlerimizi merkez yoklaması ile belirledik. İllerde temayül yoklaması yapıldı. Genel merkezimizde aday adayları ve il teşkilatlarımızın) iştiraki ile mülakatlar gerçekleştirildi. Genel merkezde oluşturulan 7 komisyonun kanaatleri neticesinde, başkanlık divanı listeleri şekillendirdi" dedi. Nitelikli ve seçkin adaylar arasında seçim yapmanın kolay olmadığını belirten Kamalak, "Ama önümüzdeki engelleri kaldırmak için yasal zorunluluk gereği bir sıralama yapmak mecburiyetinde kaldık. Listeye alamadığımız arkadaşlar, kendilerini niteliksiz veya az kıymet verildiğini sakın zannetmesin. Kanuni engeller nedeniyle mecburen bir sıralama yapma zarureti hasıl olmuştur" dedi.
 
34 başörtülü aday
 
Saadet listelerinde 38 bayan aday olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kamalak, bunun 34'ünün başörtülü, 4'ünün ise başı açık olduğunu dile getirdi. Anayasa'nın 10.maddesine göre kanun karşısında herkesin eşit olduğunu belirten Kamalak, "Ancak aynı maddeye göre, hanım kardeşlerimiz için pozitif ayrımcılık yapmak mümkündür. Ama nedense, başörtülü kardeşlerimiz bu ülkede ikinci sınıf vatandaş gibi algılanıyor. Belki daha gerilerde. Halbuki bu ülkenin nüfusunun yarısı hanım kardeşlerimizden oluşuyor. Yani 70 küsur milyon nüfusumuzun yarısı bayandır. Bunlarından yarısından fazlası başörtülüdür. TBMM de milletin temsil edildiği yer değil mi? Evet. Peki başörtülü hanım kardeşlerimizi kim temsil ediyor?" diye konuştu.
 
Seçilebilecekleri yerden aday gösterdik
 
Kadınlara temsil bakımından büyük haksızlık yapıldığını vurgulayan Kamalak, "TBMM'deki hanım kardeşlerimizin nispeti oran olarak çok düşüktür. Başörtülü hanım kardeşlerimizin ise hiç temsilcisi yoktur. Biz o münasebetle, seçilebilecekleri yerden, hanım kardeşlerimizi aday gösterdik" dedi.
 
Aydın 1.sıra adayı Füsun Vapur Karasoy'ın başörtülü, Ankara 1.bölge 1.sıra adayı Prof. Dr. Oya Akgönenç'in ise başı açık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Erkek adaylarımız arasında nasıl ki bir ayrım yapmıyorsak, hanım kardeşlerimiz arasında da başörtülü veya başı açık bir şekilde bir ayrım yapmıyoruz. Çünkü Anayasa'nın lafzına göre, kanun karşısında herkes eşittir. Bu lafız itibariyle böyle. Ama öz itibariyle, hanım kardeşlerimizin bizim için daha bir önceliği vardır. Bu sözlerimizden erkek arkadaşlarımız alınmasın. Beyi, bey değil anneler doğurur. İnanç sistemimize göre de, zaten cennet anaların ayağı altındadır" şeklinde konuştu.
 
Milletimizle ittifak yapacağız
 
İttifak konusuna ilişkin bir soruya da cevap veren Kamalak, "Baraj problemimizin olmayacağı kanaatindeyiz. Biz hiçbir zaman ittifaka bel bağlamış değildik. Bizim ittifak çalışmalarımız devam ediyoruz. İttifakı inşallah yüce milletimizle yapacağız. Hocamızın vasiyetini yerine getirmek için var gücümüzle çalıştık. Partiler arası ittifak olmadı ama Hocamızın vasiyeti inşallah milletle yapacağımız ittifakla gerçekleşecektir" dedi.
 
Sancağı aldığım yerden adayım
 
Kamalak, kendisinin niçin İstanbul 2.bölge 1.sırayı tercih ettiğini de ifade ederek, "Allah rahmet eylesin Hocamızı İstanbul'dan uğurladık. Sancağı orada teslim aldım. O münasebetle, İstanbul'u tercih ettim. Divanımızda öyle değerlendirildi. Milli Görüş sancağı, milletimiz varolduğu sürece varlığını sürdürecek, elden ele daha ehil ellere devredilecektir. Hiç şüphesiz, Milli Görüş, mutlak surette iktidara gelecektir. Çünkü Milli Görüş ve onun tek temsilcisi olan Saadet Partisi, herhangi bir parti değildir. Bir alternatif de değildir. Bir çaredir ve tek çaredir. Hem Türkiye, hem komşu ülkeler de hem de Ortadoğu için " dedi. Kamalak, Yaşabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya ve adil bir düzen için; fakirlik, yoksulluk ve işsizliği ortadan kaldırmak için bütün halkı Saadet Partisi'ne destek vermeye çağırdı.
 
Erbakan ailesinin adaylığı
 
Erbakan ailesinden aday gösterilmediğine ilişkin hatırlatmayı da değerlendiren Kamalak, "Fatih Bey kardeşimiz, henüz askerliğini yapmış değildir. Biliyorsunuz, Anayasamıza göre milletvekilliği için askerlik yapma mecburiyeti vardır. O münasebetle bir çelişki yoktur. Ama Fatih Bey kardeşimizi izliyorsunuz, sağolsun il il, ilçe ilçe dolaşmaktadır. Allah kendisinden razı olsun. Sadece kendisi değil. Elif Hanım Kardeşimiz, Anadolu'yu adım adım dolaşmaktadır. Yani orada herhangi bir kasıt aranmasın. Partimiz bir bütün olarak teşkilatlarıyla, gönüldaşlarıyla milletimizle ittifakını yapacaktır" dedi.
 
Yaş ortalaması 46,6
 
Milletvekili adaylarının istatistiki bilgilerini aktaran Kamalak, adayların yaş ortalamasının 46,6 olduğunu açıkladı. Kamalak, 65 yaş üstü 24 kişi bulunduğu bunun yüzde 5'e, 25-30 yaş arasında 27 kişi bulunduğunu ve bunun da yüzde 5'e tekabül ettiğini kaydetti. Adayların yüzde 53'üne tekabül eden 274 kişinin üniversite veya yüksekokul mezunu olduğunu dile getiren Kamalak, ortaokul ve lise mezunu 178 adayın yüzde 35'e tekabül ettiğini ve ilkokul mezunu yüzde 12'lik oranla 63 adayın bulunduğunu ifade etti. Meslek gruplarına göre ise dağılım hakkında da bilgi veren Kamalak, muhasebeci ve mali müşavir 27, işçi 7, akademisyen 5, avukat 35, eczacı ve doktor 12, işadamı 76, esnaf 81, ev hanımı 6 ve emekli 50 aday bulunduğunu söyledi.
 
En genç adaylar
 
En genç adayları da açıklayan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 1985 doğumlu üç adaydan Dilek Gündüz'ün Kırklareli 2.sırada, Mehmet İntaç'ın İzmir 1.bölge 10.sıra ve Emre Ustaosmanoğlu İstanbul 1.bölge 16.sıradan aday gösterildiğini vurguladı.  En kıdemli ve en tecrübeli aday 'eskimez adalet bakanı' Şevket Kazan'ın Bursa 1.sıradan aday olduğunu kaydeden Kamalak, "Biz teklifimizi geri çevirmeyip aday olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Tecrübe her alanda önemlidir. Ama siyasette çok daha önemlidir" diye konuştu.
 
Diğer partiler şaşırtmadı
 
Bayan adayların seçilmesi halinde Genel Kurula başörtülü olarak girip girmeyeceği yönündeki Kamalak, "Girecek tabi" şeklinde cevap verdi. Anayasa, kanunlar ve Meclis içtüzüğünde hiçbir kısıtlayıcı hüküm bulunmadığının altını çizen Kamalak, "Çünkü biz baştan beri söylüyoruz. Mevcut Meclis, yüce milletimizi yansıtmıyor. Özellikle başörtülü kardeşlerimizi hiç yansıtmıyor. Hâlbuki nüfusumuzun yarısı hanım kardeşlerimizden oluşuyor" dedi.
 
Başörtüsünün önünde hiçbir engel bulunmadığını kaydeden Kamalak, "Bunu net olarak söylüyorum. Anayasa, kanunlar ve Meclis içtüzüğünde hiçbir engel yoktur. İçtüzüğün 56. Maddesine göre, erkek milletvekilleri kıravatlı ve takım elbise ile girer. Bayanlar da, tayyör giyer. Yani başı açık Meclise girerler diye bir kural yoktur. Dayatma, engel tümüyle keyfidir. Hukuk dışıdır. Yüce milletimiz, bu tür dayatmaları bertaraf edecektir. Önümüzde hiçbir engel yoktur" dedi.
 
Başta iktidar partisi olmak üzere diğer partilerin başörtülü aday göstermemesini eleştiren Kamalak, "Diğer partilerin başörtülü aday göstermemesi, yahut gösterdiği adayların seçilemeyecek noktada bulunması hiç şaşırtıcı değildir. Çünkü biz bu milletin özünü, ruhunu ve kendisini temsil eden tek partiyiz" dedi.
 
Tutuklu sanıkların adaylığına eleştiri
 
Ergenekon sanıklarının milletvekili adayı gösterilmesini nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine konuşan Kamalak, Anayasa'nın 15 ve 38.maddesine göre haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmadığı sürece hiç kimsenin suçlu sayılamayacağını belirterek, "Tutuklu kişilerin, mevcut Anayasamıza göre aday gösterilmesinde bir engel yoktur. Ancak bir kısım partilerimizin tutum ve davranışları, söylemleri ile kanaatimce teşkil ediyor. Malumunuz bir kısım partilerimiz, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını sık bir biçimde ifade ediyorlardı. Yargının tutuklama kararı verdiği kişileri, suçlu-suçsuz o ayrı bir konu, bazı partilerin aday göstermiş olması, yani dokunulmazlık kapsamına almaya çalışmaları o partiler bakımından bir tutarsızlıktır" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/her-secim-onemli-ama-bu-daha-onemli-197919.htm}



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,371 µs