En Sıcak Konular

DP-BTP İTTİFAKI GERÇEKLEŞTİ

11 Nisan 2011 10:47 tsi
DP-BTP İTTİFAKI GERÇEKLEŞTİ Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi, DP çatısı altında seçim ittifakında anlaştı.

Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi ittifakı gerçekleşti

Zeybek: “Tarihi ittifak”

Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi, DP çatısı altında seçim ittifakında anlaştı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ile BTP Genel Başkanı Haydar Baş, birlikte seçime girme kararlarını Celal Bayar Köşkü'nde yaptıkları basın toplantısıyla ilan etti.

Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Partisi çatısı altında seçim ittifakında anlaştı.

Genel Başkan Namık Kemal Zeybek ile BTP Genel Başkanı Prof. Dr Haydar Baş, birlikte seçime girme kararlarını, tarihi Celal Bayar Köşkü'nde yaptıkları basın toplantısıyla ilan ettiler.

Prof. Dr Haydar Baş, DP Lideri Namık Kemal Zeybek'i alkışladı

Genel Başkan Namık Kemal Zeybek açıklamasında, bugün ''çok hayırlı'' bir iş yaptıklarını, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr Haydar Baş ile birlikte DP çatısı altında seçime girme kararı aldıklarını bildirdi.

Zeybek, , Türkiye'nin bölünme sürecine girdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği Başkanlık sisteminin, bölünme sürecindeki son adım olacağını vurguladı ve “Başkanlık sistemi tasarısı sonunda Türkiye, federasyon haline getirilecek, bölünecek. Projenin son adımı budur. Milli, manevi ve insani değerlere bağlı siyasi partiler bu duruma karşı Meclis'te büyük bir birlik içine girmelidir” dedi


Böyle bir durumda milli duruş sahibi, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinden yana olan siyasi partilerin ittifak yaparak meclise girmeleri gerektiğini bir kez daha tekrarlayan Namık Kemal Zeybek, şöyle konuştu:


Celal Bayar Köşkü'nde bir araya gelen
iki lider seçime ittifakla girmekten duydukları
memnuniyeti dile getirdiler.


"Değerli hocamız, benim gençlikten beri arkadaşımdır. Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı bu çağrımıza karşılık verdi. Bugün şu anda tarihi bir an gerçekleşiyor. Dolayısıyla Celal Bayar Köşkü'nde bu ittifakın ilanını yapıyoruz. Demokrat Parti bayrağı altında birlikte seçime girme kararı aldığımız ilan ediyoruz. Allah hayırlı etsin"   

“Bir tarih yazılıyor”


Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr Haydar Baş da Türkiye siyasetinde bugün ''bir tarih'' yazıldığını, seçim ittifakı açıklamasını tarihi bir binanın önünde yaptıklarını belirtti. Başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölünme sürecine götüreceğini ifade eden Haydar Baş, ''Başkanlık sisteminin ne olduğunu bilenler federasyon yapısına gidilmesi gerektiğini de bilir. Bu durum üniter yapılı bir devlet için hezimettir. Sayın Başbakan başkanlık sistemi istediğini belirtti. Bu, 'Türkiye bölünecektir' mesajıdır. Bu tehdidi görerek sayın başkanımızın çağrısına kulak verdik'' diye konuştu.Oluşturdukları ittifakla iktidar adayı olduklarını ifade eden Haydar Baş, diğer partileri de ittifaka davet etti.


Celal Bayar Köşkü tarihi günlerden birini yaşadı.
 

“İttifaka girmeye bir adım var”


Gazetecilerin ittifak için çağrılan başka partiler olup olmadığını sormaları üzerine DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Çağırdığımız partiler var. İttifaka girmeye bir adım kalmış partiler var. Kesinleşince açıklayacağız. Biz Türkiye'nin bölünmemesini isteyen, milli birlikten, vatanın birliğinden yana tüm partileri bu kutlu, mutlu, bu milli ittifaka çağırıyoruz'' dedi. 
 

 

Kaynak: DP Basın Merkezi {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132244}

 



Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs