En Sıcak Konular

FENERBAHÇE ''ES'' GEÇMEDİ:1-3

10 Nisan 2011 09:07 tsi
FENERBAHÇE ''ES'' GEÇMEDİ:1-3 Fenerbahçe,kağıt üzerinde çok zor görünen karşılaşmayı net skorla kazandı: 1-3

MOLA BİTTİ KEYİF SÜRÜYOR

Avrupa Ligi’ni hedefleyen ev sahibi maça fırtına gibi başladı, Batuhan’ın kafası gol perdesini açtı. Caner’in sayısıyla şoku çabuk atlatan sarı-lacivertli takım, Niang’la üstünlüğü yakaladı. İkinci yarı tempoyu düşüren Fenerbahçe, Semih’in usta vuruşuyla şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı

Fenerbahçe için kağıt üzerinde çok zor görünen karşılaşmaydı. Eskişehirspor maça başlarken, ofansif isteği ile bu zorluğa vurgu yapan bir tarz sergiliyor, erken bulduğu golle de pekiştiriyordu. Ancak Fenerbahçe’de, soldaki zor ve son seçim Caner, attığı golle buna karşılık verince denge geliyor, Niang’ın attığı golle de maçın kontrolünü eline alıyordu.
Mücadele düzeyi düşük, orta alanlarının bol bol pas hatası, top kayıplarının tavan yaptığı maç olacaktı ki, buna karşın ilk on beş dakikada gelen üç golden sonra Fenerbahçe daha hakim görüntü elde edecek ve Alex ile iki net pozisyona daha girerek devreyi kapatacaktı.
İkinci yarı boyu bu avantaja sığınıp rahat oynadılar. Ani atak açığını örtecek formülü de bulup, kimi Eskişehirspor ataklarını ileride faulle kesmeyi yeğlediler. 78’de Batuhan’ın bulduğu gol pozisyonu dışında Fenerbahçe kalesi neredeyse hiç etkilenmedi.
Alex’in ürettiği atak ile gelen Semih’in golü, liderlik koltuğunu geri getiren galibiyeti resmetti.
8’de Alper, 30 metre top sürüp, sağdaki Burhan’a aktardı, o ortaladı, Batuhan kafa ile topu ağlara gönderdi: 1-0. 10’da Alex’ten aldığı topu sürükleyen Caner, önünü boş bulunca kaleye sokuldu ve vuruşunu yapıp, İvesa’nın altında topu gol yaptı: 1-1. 14’te içeri kat eden Niang’a etkili pas atan Alex, Senegalliyi gol pozisyonuna soktu. Niang, İvesa’nın altından golü kolayca attı: 1-2. 28’de Gökhan sağdan ortaladı, Alex kafa vurdu, İvesa ayakları ile golü önledi.
78’de Batuhan’ın ceza alanının çaprazından vurduğu kafa şutu, Volkan’ın müdahalesine rağmen kale direğinden geri geldi. 87’de Cristian, Alex’e aktardı, Alex’in müthiş pası Gökhan’ı gol pozisyonuna soktu, çaprazdan kaleye vurdu, Semih dokundu ve skoru ilan etti: 1-3

'Semih’i seviyorum’
Alex de Souza, Mamadou Niang ve Semih Şentürk bu sezon Süper Lig’de toplam 44 gole imza attı. Bu üçlü Süper Lig’de bu sezon sadece 55 golü bulunan Trabzonspor’u geçemedi. Bursaspor ile aynı sayıda gol atan üçlüden Alex 19 gol, Niang 15 gol ve Semih 10 gol kaydetti.
Niang maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce 3 puan almamız önemliydi. Bursaspor karşısında 2 puan kaybetmiştik. O puan kaybı mutlak telafi edilmeliydi. Bu düşünceyle geldik buraya. Netice itibariyle istediğimizi aldık” dedi.
Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe ile ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe’yi değerlendiren Senegalli yıldız, “Genel bir tespit yaparsak takıma, ilk devrede oynadığımız maçlarda zaman zaman geriye düştüğümüzde mutlaka panik yapıyorduk, oyuna bir türlü ortak olamıyorduk. Bütün hocalarımızla çalışarak bunu giderdik ve bence en büyük değişiklik bu. Gol yesek bile oyuna ortak oluyoruz, arzumuzu ve isteğimizi sürdürüyoruz. İkinci devredeki çoğu maçta bunu gösterdik” diye konuştu.
Semih Şentürk ile ilgili soru üzerine ise sarı - lacivertli ekibin yıldızı, “Semih’i çok seviyorum. Gerek antrenmanlarda ve gerek antrenman dışında çat pat İngilizcemiz’le anlaşıyoruz. Çok iyi uyum sağlıyoruz. Semih’i golcü olarak çok beğeniyorum. Benim gol attığım anlarda O’nun gözünde mutluluğu görüyorum. O gol atınca ben de çok mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

MAÇIN ADAMI
Alex
Fenerbahçe’de iyi oynayan çok oyuncu vardı. Caner attığı ve kaçırdığı ile, Gökhan defansif ve ofansif gücü ile göze battı. Ancak Alex, gollerin fermanını yazan pasların adamı olduğu için bu maça yine damga vurdu.

KIRILMA NOKTASI
78. dakika
Fenerbahçe kontrolü elinde tuttu. Yediği golden başka sancı çekmedi. 78. dakikaya kadar da kendinden emin oynadı. O dakikada zar zor girilen pozisyonda Batuhan’ın vuruşu Volkan ve direğe takılırken, maçın kaderi de yazıldı.(YUSUF KOBAL - Milliyet)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/mola-bitti-keyif-suruyor/spor/spordetay/10.04.2011/1375751/default.htm}

 



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,518 µs